Jump to content

pyszne risotto pieczrkowe- mniam


Recommended Posts

2 cebule

2 torebki ryżu

1 szkl. buliony może być z kostki

40 dag pieczarek

10 dag boczku wędzonego

4 pomidory

3 łyżki oleju

1/2 pęczka natki pietruszki

 

Ryż ugotować w osolonej wodzie, do miękkości. Pieczarki umyś, obrać i pokroić.Cebulę obrać i posiekać oraz zeszklić na oleju. Dodać pieczarki, posolić i udusić, podlewając trochę bulionem. Pomidory sparzyć i pokroić w drobną kostkę. Boczek równiez pokroić w kostkę i podsmażyć by wytopił się tłuszcz. Pomidory i boczek wymieszać z pieczarkami dodając pozostały bulion- zagotować. gorący ryż wymieszać z pieczarkami i posypać pietruszką.

 

SMACZNEGO !!!

jest to porcja dla 4 osób

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...
  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...