Jump to content

Recommended Posts

wiadomo czesto sie nie jada fastfoodow ... ale ja osobiscie nie lubie pizzy z piizeri bo jest na cienkim spodzie i tego wszystkiego jest malo

moze znajda tu sie amatorzy ktorzy preferuja pizze domowa

wczoraj wlasnie taka robilam

 

podstawa to ciasto drozdzowe na pizze (przepis jak na ciasto drozdzowe )

farsz to usmazyc cebule, dodac grzyby, dodac papryke, przyprawy, czosnek, szabelek, pomidory przecier.

ciasto ma byc grube rozlozyc na blach ... posmarowac przecierem .. nalozyc farsz do piekarnika przed .. koncem posypac serem i podawac z sosem czosnkowym naprawde pycha ...

farsz w zaleznosci co macie w lodowce.

Link to post
Share on other sites

kurde ja zaczelam pisac na temat pizzy domowej ze jest lepsza anizeli kupna .. jak chcesz moge potem

ciasto drozdzowe:

5szkl maki, jajo, pol kostki drozdzy, szczypta soli i cukru szkl. oleju , szkl. mleka(lekko podgrzac) - zagnies odstawic (mieszac lyzka drewniana)

Farsz: Tak jak powiedzialam to co macie w lodowce :

- 2 cebule pokroic podsmazyc , dodac grzyby, papryke czerwona, pomidory,kielbasa (podsmazyc- jesli ktos wegetrainin to bez)... kukurydza, groszek, wg. uznania. przyprawy(sol, pieprz, chili, bazylia, oregano, papryka ostra. )na koniec mozna dodac ketchup...

posmarowac ciasto przecierem.. nalozyc farsz wsadzic na 20 minut do piekarnika .. wyjac posypac zoltym serem mozna pokruszyc topiony tez., az sie stopi .. mozna to zjesc z sosem czosnkowym ( czosnek, lyzka majonezu, smietana lub jogurt, wymieszac)

polac sosem. zaznaczam wszystko wg uznania moge dodac ze z ciasta mozna zrobic rogaliki.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Co do ciasta drozdzowego na pizze, to polacam dodanie ziemniaka :D

ugotowany, zmielony, czy tez przepuszczony przez praske - ziemniak

kiedy znalazlam taka wersje w internecie - nie moglam uwierzyc i myslalam, ze ktos sobie zartuje, ale sprobowalam i ciasto jest lepsze :) nie jest takie twarde i nie czuc tak drozdzy i bardziej przypomina ciasto z pizzerii :)

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...