fiflip 6 Zgłoś Napisano 2 Maj 2008 Witam! Zapraszam do obdarowywania się motywującymi cytatami, powiedzonkami, mądrościami. Nie wrzucajcie tu przysłów czy powiedzonek humorystycznych itp. Chodzi o to, by cytat miał charakter motywacyjny, budujący, inspirujący. Taka jest idea tematu - chwila refleksji każdemu się przyda. Być może osobie, która pierwsza tu zajrzy Twój cytat akurat trafi w punkt, może zwróci czyjąś uwagę na coś ważniejszego w ludzkim życiu niż mamona i wyścig szczurów... Przykładowo: "Panować nad sobą to najwyższa władza." "Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników." Zapraszam Mój cytat, dla osoby, która dzisiaj zajrzy tutaj jako pierwsza: "Wiara to wierzyć w to, czego jeszcze nie widzisz; nagrodą tej wiary jest widzieć to, w co wierzysz." Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aneta 6 Zgłoś Napisano 2 Maj 2008 Liczy się nie to, kim ktoś się urodził, ale kim wybrał, by być. Joanne Rowling Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boadicea 3 Zgłoś Napisano 2 Maj 2008 Im dłużej patrze na ludzi tym bardziej kocham zwierzęta - to chyba najkrótsze podsumowanie mojego dotychczasowego zycia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajka 3 Zgłoś Napisano 2 Maj 2008 "Jeśli przechodzisz przez piekło nie zatrzymuj się." Winston Churchill 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Endriu 3 Zgłoś Napisano 2 Maj 2008 "Gdy umysł śpi budzą się potwory" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aneta 6 Zgłoś Napisano 3 Maj 2008 "Nogi podkładają karły - to ich strefa." [ Dodano: 2008-05-03, 11:54 ] "W życiu nie ma prób, od razu zaczyna się przedstawienie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Izabell x- 0 Zgłoś Napisano 3 Maj 2008 "Aby coś docenić - pomyśl ze możesz to stracić " Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek_999 11 Zgłoś Napisano 3 Maj 2008 "Najdłuższa droga, jaką masz do przebycia, wiedzie od głowy do serca". 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calipso 3 Zgłoś Napisano 5 Maj 2008 "Życie zaczyna się tam, gdzie kończy się lęk". Osho Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość truskawka Zgłoś Napisano 5 Maj 2008 Moje ulubione: "Co Cię nie zabije to Cię wzmocni", "Jutro też będzie dzień" i "Śpiesz się powoli" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boadicea 3 Zgłoś Napisano 5 Maj 2008 :n1 Moje credo przy kloptach - pomysl o tym jutro. Scarlett przy swojej bezbrzeznej glupocie miala przeblyski geniuszu - to naprawde pomaga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calipso 3 Zgłoś Napisano 6 Maj 2008 "Nektar szczęścia nigdy nie bywa bez domieszki,lepiej jednak wypić go razem z piołunem,aniżeli nigdy nie skosztować ani kropli" Klaudiusz Tyberiusz Nero "Wybaczają ci,którzy są silni psychicznie.Bo potrafią wznieść sie ponad własny żal" "Największe szczęście w życiu to pewność,że jesteśmy kochani ze względu na nas samych,albo raczej - pomimo nas samych" Victor Hugo dwa na czasie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyla 8 Zgłoś Napisano 6 Maj 2008 "Kochać się to znaczy nie patrzeć na siebie nawzajem, lecz patrzeć razem w tym samym kierunku." (Antoine de Saint-Exupéry) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Nashira Zgłoś Napisano 7 Maj 2008 "gdy uczeń jest gotowy, mistrz się znajdzie " "kiedyś kobiety czerwieniły się, gdy się wstydziły, dziś wstydzą sie, gdy sie czerwienią " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyla 8 Zgłoś Napisano 7 Maj 2008 Hehehehe, dobry ten oststni, dobrry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aneta 6 Zgłoś Napisano 7 Maj 2008 Żyj by pomagać i pomagaj by żyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Nashira Zgłoś Napisano 9 Maj 2008 "Bo w pewnym momencie trzeba sobie uświadomić, że niektórzy ludzie pozostają w sercu, ale nie w życiu." Sandi Lynn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość truskawka Zgłoś Napisano 9 Maj 2008 "Bądź zawsze pierwszorzędną wersją siebie, zamiast być kiepską kopią kogoś innego" Judy Garland. "Pokochanie siebie jest początkiem romansu trwającego całe życie" Oscar Wilde Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boadicea 3 Zgłoś Napisano 9 Maj 2008 "Pokochanie siebie jest początkiem romansu trwającego całe życie" Oscar Wilde Zawsze to powtarzam - to moj ukochany cytat (obok inteligencji mezczyzn ) Sir Artur Gering ma na koncie kilka takich perełek (Lubie rozmawiać o niczym. to jedyne na czym sie znam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calipso 3 Zgłoś Napisano 20 Maj 2008 może to co napiszę nie będzie pasować do tego tematu,ale zaryzykuję.to też jest cytat(dwóch osób ),tyle że z M*A*S*H "Ty zawsze jesteś czysty,najczystszy z najczystszych...czysty do obrzydzenia :)" 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość truskawka Zgłoś Napisano 20 Maj 2008 Calipso28 moim zdaniem pasuje. moje na dziś: "Żaden loch nie jest ciemniejszy od własnego serca. Żaden strażnik więzienny nie jest tak nieubłagany, jak ty sam dla siebie" Nathaniel Hawthorne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calipso 3 Zgłoś Napisano 22 Maj 2008 "Nawet jeśli niebo zmęczyło sie błękitem,nie gaś nigdy światła nadziei" Bob Dylan [ Dodano: 2008-06-28, 18:22 ] "Nie powinniśmy kochać ludzi na tyle,aby dla nich kochać ich występki,a nie powinniśmynienawidzieć występków,aby dla nich nienawidzieć ludzi" św.Augustyn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jmN 0 Zgłoś Napisano 19 Wrzesień 2008 znam taki: mow to co myslisz, rob to co mowisz tylko moze ktos wie skad to jest..? moj ulubiony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sakumo 1 Zgłoś Napisano 21 Wrzesień 2008 " wyobraźnia to ciało Boga w każdym człowieku" Willam Blake Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aura 42 Zgłoś Napisano 26 Wrzesień 2008 Dodam mój ulubiony cytat z przedwojennego filmu "WRZOS" " Moja droga nie wiadomo kto z nas szczęśliwszy? Ty w swej biedzie chora, kochana i kochająca, czy ja? W bogactwie i pustym domu, obcym domu?" W/g mnie są to słowa prawdy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malutka.min 0 Zgłoś Napisano 19 Grudzień 2008 Siebie można przemilczeć, także - przeczekać, a nawet - przeżyć. Tylko nie - zrozumieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radiana 40 Zgłoś Napisano 19 Grudzień 2008 Kiedy czegoś gorąco pragniesz to cały wszechświat działa potajemnie aby udało się to osiągnąć / Paulo Coelho/ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olga8 0 Zgłoś Napisano 22 Grudzień 2008 "Chciano za szczęściem rozpisać listy gończe, ale nikt nie umiał podać rysopisu. " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajka 3 Zgłoś Napisano 22 Grudzień 2008 Nie tylko na Boże Narodzenie.... Miłość to owoc każdej pory roku, więc zawsze jest w zasięgu ręki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SamaSamotna 3 Zgłoś Napisano 1 Styczeń 2009 Żyj!-krzyknęła nadzieja..Bez Ciebie nie potrafię-odparło cicho życie.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kremilek 198 Zgłoś Napisano 5 Luty ooo dobre! mój dzisiejszy cytat: "Choć nikt nie może cofnąć się w czasie i zmienić początku na zupełnie inny, to każdy może zacząć dziś i stworzyć całkiem nowe zakończenie." Carl Bard 1 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tullia 702 Zgłoś Napisano 6 Luty Mój na dziś '' Obudź się do życia. Żyj! Tańcz, jeśli świeci słońce i gwiżdż, jeśli pada deszcz. A poczujesz: zostaliśmy stworzeni do miłości." Phil Bosmans 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kremilek 198 Zgłoś Napisano 7 Luty W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, ale o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Mahatma Gandhi. 3 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tullia 702 Zgłoś Napisano 8 Luty "Pamiętaj, że wszystko można zacząć od nowa. Jutro jest zawsze świeże i wolne od błędów". Lucy Maud Montgomery, uwielbiam 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Makrela 171 Zgłoś Napisano 11 Luty "Bywają straty będące nieocenioną korzyścią sięgającą w przyszłość" Maurice Maeterlinck 3 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tullia 702 Zgłoś Napisano 11 Luty "Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Antoine de Saint-Exupéry 2 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquilla 84 Zgłoś Napisano 12 Luty Mój cytat to przysłowie albo powiedzonko i dedykowane jest ideowcom "Afekty, chociażby i święte, rozumem mają być ujęte." 1 1 1 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eufemia 161 Zgłoś Napisano 17 Luty Nie czuję wstydu z powodu błędów, które popełniłem, lecz z powodu właściwych rzeczy, których nie udało mi się uczynić. Marcel Duchamp 2 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tullia 702 Zgłoś Napisano 17 Luty "Myślę, że aby być w pełni szczęśliwym, trzeba przedtem cierpieć. Sądzę, że mamy szansę na szczęście, jeśli umiemy oprzeć się nieszczęściu." Guillaume Musso 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach