Jump to content

Recommended Posts

Pół piersi kurczaka

30 dag sera

5 jaj

5 łyzek maki ziemniaczanej

5 łyzek smietany(12-18%)

 

dodatki:pieczarki, papryka, ogórek wedle uznania

 

piers umyc, oczyscic, pokroic w drobną kostke, ser zetrzec na tartce(grube oka), jajka wybic i roztrzepac (bez skojarzeń:P), dodac make i smietane, mieszac do całkowitego rozbicia grudek z mąki, dodac ser i pokrojoną piers kurczaka, oraz dodatki, przyprawic solą i pieprzem, smażyć na głebowkim rozgzanym oleju, do zrumienienia ciasta, podawac z soseami( z piearkowim smakuje znakomicie) lub ze samoznymi warzywami.

Link to post
Share on other sites

Wydaje mi się, że w każdej dziedzinie przy odrobinie wysiłku mogłabym się sprawdzić... Jednak kuchnia z mojego punktu widzenia jest "tym wyjątkiem". Poddaję się na starcie. Ja po prostu nie lubię gotować i nie sprawia mi to żadnej przyjemności. Pozdarwiam.

 

[ Dodano: 2006-04-22, 17:51 ]

P.S. Zważywszy na fakt, że uwielbiam się nad wszystkim zastanawiać i dokonywać dogłębnej analizy - oczywiście i tutaj doszłam do sedna sprawy. Po prostu denerwuje się na myśl, że wyników mojego poświęcenia starczy na chwilę, tzn. dopóki nie znikną w głodnych żołądkach. Lubię tworzyć rzeczy "na stałe" :).

Link to post
Share on other sites
  • 4 months later...
Guest truskawka

A la bigos z cukini

 

składniki:

margaryna

kiełbasa

cukinia

przecier pomidorowy

przyprawy

 

Na początek najlepiej sobie wszystko przygotować: cukinie pokroić w paski (najpierw trzeba usunąć z niej pestki), w kosteczke pokroić kiełbasę (jaką się chce ;)) Następnie w garnku rozpuścić margarynę dodać posiekaną cukinię i kiełbase oraz przecieru pomidorowego. Następnie dodajemy przyprawy do smaku (sól, pieprz, można dodać słodkiej papryki) i ugniatać wszystko na papkę. Podawać razem z chlebem.

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Serek pleśniowy smażony:

 

1 serek pleśniowy (wedle gustu)

1 jajko

trochę bułki tartej

 

Serek pokroić w grube plastry, pomoczyć w ubitym jajku i opanierować w bułce. Smażyć aż się zarumieni. Wcinać ze świeżą bułeczką i masełkiem :razz:

 

Takież oto danie mój miły przygotował na nasze wspólne, pierwsze śniadanie :mrgreen:

 

Pozdrawiam

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...