Jump to content

Chamskie kluski.


Recommended Posts

Sól, mąka, woda.

 

Mąke mieszamy z zimną wodą do kluskowatej konsystencji w trakcie, dodajemy soli. Następnie gotujemy inną wode w garnku(1l,2l). Do gotującej wody wrzucamy urywane z ciasta kluski aż się ugotują. Można podawać z sosem i surówką.

 

smacznego! ;p

Link to post
Share on other sites
  • 3 years later...
  • Administrator

no, to mnie rozbawiło. Ty po prostu reklamujesz pospolity kupny makaron! Treść ta sama, ale przy Twoim jest więcej roboty, bo trzeba i łychą kręcić i rwać te kluchy. Nie, jednak wolę przejść się do sklepu, bo to przynajmniej będzie z korzyścią dla zdrowia jak odbędę spacerek na świeżym powietrzu zamiast kisić się w kuchennych oparach przy miąchaniu tych kluch :DDD

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...