fatimma Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 wiadomo czesto sie nie jada fastfoodow ... ale ja osobiscie nie lubie pizzy z piizeri bo jest na cienkim spodzie i tego wszystkiego jest malo moze znajda tu sie amatorzy ktorzy preferuja pizze domowa wczoraj wlasnie taka robilam podstawa to ciasto drozdzowe na pizze (przepis jak na ciasto drozdzowe ) farsz to usmazyc cebule, dodac grzyby, dodac papryke, przyprawy, czosnek, szabelek, pomidory przecier. ciasto ma byc grube rozlozyc na blach ... posmarowac przecierem .. nalozyc farsz do piekarnika przed .. koncem posypac serem i podawac z sosem czosnkowym naprawde pycha ... farsz w zaleznosci co macie w lodowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virgo288 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Kurde ales dal przepis na pizze masakra taka pizze to mojhe dziecko tez potrafi zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatimma Napisano 3 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2009 kurde ja zaczelam pisac na temat pizzy domowej ze jest lepsza anizeli kupna .. jak chcesz moge potem ciasto drozdzowe: 5szkl maki, jajo, pol kostki drozdzy, szczypta soli i cukru szkl. oleju , szkl. mleka(lekko podgrzac) - zagnies odstawic (mieszac lyzka drewniana) Farsz: Tak jak powiedzialam to co macie w lodowce : - 2 cebule pokroic podsmazyc , dodac grzyby, papryke czerwona, pomidory,kielbasa (podsmazyc- jesli ktos wegetrainin to bez)... kukurydza, groszek, wg. uznania. przyprawy(sol, pieprz, chili, bazylia, oregano, papryka ostra. )na koniec mozna dodac ketchup... posmarowac ciasto przecierem.. nalozyc farsz wsadzic na 20 minut do piekarnika .. wyjac posypac zoltym serem mozna pokruszyc topiony tez., az sie stopi .. mozna to zjesc z sosem czosnkowym ( czosnek, lyzka majonezu, smietana lub jogurt, wymieszac) polac sosem. zaznaczam wszystko wg uznania moge dodac ze z ciasta mozna zrobic rogaliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurius Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Co do ciasta drozdzowego na pizze, to polacam dodanie ziemniaka ugotowany, zmielony, czy tez przepuszczony przez praske - ziemniak kiedy znalazlam taka wersje w internecie - nie moglam uwierzyc i myslalam, ze ktos sobie zartuje, ale sprobowalam i ciasto jest lepsze nie jest takie twarde i nie czuc tak drozdzy i bardziej przypomina ciasto z pizzerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosnowiczanin Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 opłaca się też kupić te pizzy z biedronki po 5 zeta za dwie, i dorobić dużo farszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewi Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 2 szkl.mąki 3/4 szkl. letniej wody 1/4 szkl. oleju opakowanie drożdży suszonych łyżka cukru sól,zioła wedle uznania smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malwi Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Czy ktoś mógłby się podzielić swoim przepisem na ciasto/ spód do pizzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iridos Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 to zwykłe ciasto drożdżowe maka drożdże mleko odrobina soli cukru można ciut oleju chlupnąć proporcji nie podam bo robię na oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amalu_pl Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Kupuję drożdże piekarskie. Na kostkę pół kilograma mąki. Szklankę mleka z łyżeczką cukru podgrzewam w rondelku. Gdy mleko będzie ciepłe, ważne, żeby nie było gorące (!)dodaję drożdże. Do rondelka wsypuję 3 łyżki mąki. Odstawiam na 15 minut, aż ciasto się "ruszy". Po tym czasie wlewam zaczyn do mąki, dodaję szczyptę soli. Wyrabiam ciasto. Ciasto polewam oliwą i odstawiam na godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiore86 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 ja kupuję 2 spody za 3 zł w Tesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bakea Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 a moj przepis to : 1/3 kostki drożdzy 1 łyzeczka soli 1 łyzeczka proszku do pieczenia 1łyzeczka cukru 1 szkl mleka i wody czyli pół na pół ( ciepłe ) Te wszystkie skladniki do jednej miski, dokladnie mieszam i odstawiam na 5 min... a następnie dodaję: 3 szklanki mąki 3 łyżki oleju Dokładnie wyrabiam ciasto i odstawiam do wyrosniecia.. finito To ciasto jest naprawde smaczne.. moje dzieci nie chcą kupnej pizzy a wlasnie tą domową ... ciasto smakuje znakomicie. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolaniebieska Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Też robię wg takiego przepisu i pizza jest nieporównywalna do kupionej. Ważne żeby używać kamienia do pizzy, wtedy jest rewelacja. Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez Kobalt60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaudiePL2464 Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Ja mam super przepis prosty, szybki i nie trzeba zostawiac do wyrośniecia ani robić żadnych innych dziwnych rzeczy. 600g mąki 1 szklanka ciepłej wody (najlepiej bardzo ciepłej jak Ci ręce wytrzymają. 5dkg drożdży 4 łyżki oleju 2 łyżeczki soli Jak lubisz cienkie ciasto to z połowy porcji. To jest przepis na grubsze ciasto na taka dużą blache jak sa oryginalne z piekarnikiem dawane. Pizze z tym ciastem piękę 15 minut ale piekarnik musi być dobrze nagrzany do 180 stopni i w takiej temp. piekę. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Noa20 Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Ot magiczna kuchnia, nie ma co;):> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ngocpol1640 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Ja mam super przepis prosty, szybki i nie trzeba zostawiac do wyrośniecia ani robić żadnych innych dziwnych rzeczy.600g mąki 1 szklanka ciepłej wody (najlepiej bardzo ciepłej jak Ci ręce wytrzymają. 5dkg drożdży 4 łyżki oleju 2 łyżeczki soli Jak lubisz cienkie ciasto to z połowy porcji. To jest przepis na grubsze ciasto na taka dużą blache jak sa oryginalne z piekarnikiem dawane. Pizze z tym ciastem piękę 15 minut ale piekarnik musi być dobrze nagrzany do 180 stopni i w takiej temp. piekę. Smacznego próbowałam pizze z tego przepisu i jestem zachwycona wyszła mi idealna taka jaką lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OneTonita75 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ja mam super przepis prosty, szybki i nie trzeba zostawiac do wyrośniecia ani robić żadnych innych dziwnych rzeczy.600g mąki 1 szklanka ciepłej wody (najlepiej bardzo ciepłej jak Ci ręce wytrzymają. 5dkg drożdży 4 łyżki oleju 2 łyżeczki soli Jak lubisz cienkie ciasto to z połowy porcji. To jest przepis na grubsze ciasto na taka dużą blache jak sa oryginalne z piekarnikiem dawane. Pizze z tym ciastem piękę 15 minut ale piekarnik musi być dobrze nagrzany do 180 stopni i w takiej temp. piekę. Smacznego Kiedyś w Gazecie Wyborczej dodawali książeczki z przepisami na dania kuchni włoskiej. Chyba ten sam przepis był w książce o pizzy - bardzo dobre ciasto wychodziło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lopses Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrodite Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 W dniu 3.10.2009 o 21:31, fatimma napisał: kurde ja zaczelam pisac na temat pizzy domowej ze jest lepsza anizeli kupna .. jak chcesz moge potem ciasto drozdzowe: 5szkl maki, jajo, pol kostki drozdzy, szczypta soli i cukru szkl. oleju , szkl. mleka(lekko podgrzac) - zagnies odstawic (mieszac lyzka drewniana) Farsz: Tak jak powiedzialam to co macie w lodowce : - 2 cebule pokroic podsmazyc , dodac grzyby, papryke czerwona, pomidory,kielbasa (podsmazyc- jesli ktos wegetrainin to bez)... kukurydza, groszek, wg. uznania. przyprawy(sol, pieprz, chili, bazylia, oregano, papryka ostra. )na koniec mozna dodac ketchup... posmarowac ciasto przecierem.. nalozyc farsz wsadzic na 20 minut do piekarnika .. wyjac posypac zoltym serem mozna pokruszyc topiony tez., az sie stopi .. mozna to zjesc z sosem czosnkowym ( czosnek, lyzka majonezu, smietana lub jogurt, wymieszac) polac sosem. zaznaczam wszystko wg uznania moge dodac ze z ciasta mozna zrobic rogaliki. Do ciasta na pizzynie daje się jajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrodite Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 500gr mąki,2gr drożdży,ze dwie łyżki oliwy z oliwek,szczypta soli i ok 300 ml wody. Wyrobić ciasto i zostawić na kilka godzin,ja zarabiam około południa,i piekę koło 18-19 w zależności od temperatury w otoczeniu. Rozkładam na blachę,rozkładam składniki oprócz sera,do nagrzanego piekarnika i piekę w 200-225 ten ok 25 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.