Jump to content

Kuchnia meksykańska


Recommended Posts

  • 8 months later...
Marta Wach

Nie wiem czy jest wyszukany, ale sprawdzony przeze mnie. Łatwy i szybki obiad albo jak goście niespodziewanie wpadną.

 

Potrzeba:

- opakowanie mięsa mielonego

- puszka czerwonej fasoli

- paczka tortilli

- fix do spaghetti bolognese

- ser żółty

 

 

mięso mielone wrzucamy na patelnię i podsmażamy. następnie dodajemy rozrobiony z wodą fix, a na końcu fasolę. to ma być gęsta "papka". pakujemy to w tortillę i robimy z niej kopertki. posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika na 5-7 minut. podajemy od razu, na gorąco. choć odgrzewane czy na zimno też smakują wyśmienicie.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
InterErma92

meksykańskie jedzenie kojarzy mi się z kawałkiem mięsa, cebulą, fasolą, warzywami jak cukinia, bakłażan, kukurydza. do tego musi być obowiązkowo sos, oczywiście pikantny i jako dodatek ryż bądź kasza

Link to post
Share on other sites
InterErma92

meksykańskie jedzenie kojarzy mi się z kawałkiem mięsa, cebulą, fasolą, warzywami jak cukinia, bakłażan, kukurydza. do tego musi być obowiązkowo sos, oczywiście pikantny i jako dodatek ryż bądź kasza.

Link to post
Share on other sites

Uwielbiam kuchnię meksykańską, choć mogę sobie na nią pozwolić raz na jakiś czas, bo jest ostra. Uwielbiam chilli con carne, burrito i nachosy na ciepło z serem i sosem z papryczek jalapeno.

Link to post
Share on other sites
gardimaxeczka

Uwielbiam wszystko, co ostre, dlatego kuchnia meksykańska jest dla mnie idealna;-) Za nachosy dałabym się chyba pokroić;-)

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...
ngocpol1640
Nie wiem czy jest wyszukany, ale sprawdzony przeze mnie. Łatwy i szybki obiad albo jak goście niespodziewanie wpadną.

 

Potrzeba:

- opakowanie mięsa mielonego

- puszka czerwonej fasoli

- paczka tortilli

- fix do spaghetti bolognese

- ser żółty

 

 

mięso mielone wrzucamy na patelnię i podsmażamy. następnie dodajemy rozrobiony z wodą fix, a na końcu fasolę. to ma być gęsta "papka". pakujemy to w tortillę i robimy z niej kopertki. posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika na 5-7 minut. podajemy od razu, na gorąco. choć odgrzewane czy na zimno też smakują wyśmienicie.

to mój ulubiony przepis na szybki obiad

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...