Jump to content

Czarnuszka: bezcenna przyprawa i lek


Recommended Posts

  • 1 year later...

Uwielbiam czarnuszkę jako przyprawę, dodaję ją do chleba jak piekę, ale niewiele, bo ma intensywny smak, do serów białych solankowych i sałatek z ich udziałem, no i jak kupuję ser koryciński to zawsze z czarnuszką. Skusiłam się też na olej, ale chociaż ma super prozdrowotne właściwości, to cięzko mi go było spożywać, bo smak i zapach ma intensywny, dość ostry i trochę przypomina mi olej silnikowy ;) Ale cóż, warta jest skórka wyprawki i poświęcenia :D

Świetny jest także do użycia na skórę, w tym z AZS, z tym że nie za często, trzeba w ciągu używać innego oleju lub kremu, nie tylko samej czarnuszki.

  • Like 3
  • Super 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...