Agulindula Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Moim koronnym daniem są jajka sadzone na szynce z co najmniej dwoma roznymi gatunkami serka np. Mozarella i zwykly Gouda, lub Morski. Robi sie to na patelni, ale układa warstwami jak w zapiekance: wędlina , jajka, pomidory, cebula, ser mozarella, ogórek kiszony,lub surowy wg uznania, ser morski(bądź inny). Na wierzch szczypiorek .... mniam. Ja ogólnie uwielbiam sery więc jeśli znacie jakies sprawdzone przepisy na dania z serów to chętnie je zgromadzę i wypróbuję. Pozdrowienia 4all!! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olcia;P Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 skoro lubisz sery to pewnie znasz ten przepis, ale na wszelki wypadek :mrgreen: potrzebny jest ser pleśniowy(najlepiej cammembert-nie wiem dokłanie jak to się pisze :grin: ), jajko, bułka tarta i dżem żurawinowy. ser maczamy w jajku i bułce tartej, póżniej rzucamy na patelnię i czekamy aż się zarumieni. potem dajemy na talerz i na wierzch dajemy troszkę żurawin. PYCHA!! ja niestety nie za często mogę go jeść, bo mam uczulenie na pleśnie... :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawasaki Napisano 13 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Serek pleśniowy smażony: 1 serek pleśniowy (wedle gustu) 1 jajko trochę bułki tartej Serek pokroić w grube plastry, pomoczyć w ubitym jajku i opanierować w bułce. Smażyć aż się zarumieni. Wcinać ze świeżą bułeczką i masełkiem :razz: Takież oto danie mój miły przygotował na nasze wspólne, pierwsze śniadanie :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doro Napisano 3 Marca 2007 Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Mam przepis, który nadawałby się i do "serów" i do "sałatek", mianowicie- sałatka z żółtym serem :mrgreen: Potrzebny będzie żółty ser( nie wiem jaki dokładnie, jakiś taki który dobrze sie kroi i... słony najlepiej- podpowiada mi mój Ktoś), szynka, ogórek konserwowy, majonez i przyprawy typu sól, pieprz. Wszystkie składniki kroimy w takie niezadługie cienkie paseczki, dodajemy majonez, rzyprawy i gotowe. Proste, a zazwyczaj robiło furorę na imprezach :grin: [ Dodano: 2007-03-03, 22:31 ] Acha i w ogóle co do serów, to ja lubię bardzo pleśniaczki(chociaż jakoś ostatnio nieczęsto je jadam). Pysznie jest tak pożreć całego pleśniaczka takiego z delikatną skórką i męciukim w środku. Albo na kanapkę z masełkiem i pomidorkiem, najlepiej z ciemnego chleba. Wszystkie leśniaczki są fajne, te białe i zielone :grin: Chociaż raz jak mój chłopak kupił(też pożeracz pleśniaczków), to niewiadomo był taki niedobry i...śmierdzący, że nie wiadomo było, czy on ma taki być, czy sie zepsuł :???: Tak czy tak- poszedł do kosza :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teri007 Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 a ja polecam ser plesniowy z grilla - booskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kayol Napisano 20 Października 2011 Udostępnij Napisano 20 Października 2011 oscypki z grilla z żurawiną!!mniammmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miruku Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Zapewne każdy z was słyszał o białym serze, którego zostawiamy by zgliwiał, a następnie smażymy na patelni. Ja po pierwsze nie miałam zgliwiałego sera, a po drugie nie smażyłam go w taki sposób. W szale odchudzania, narobiłam sobie past z chudego twarogu na następny dzień. Ponieważ nie lubię smaku twarogu, najpierw zamarynowałam go w chilli, cynamonie, oregano, ostrym sosie, soli i zalałam to wodą. Odstało sobie całą noc i pół dnia. Później doszłam do wniosku, że taki sam biały to trochę nuda, więc utarłam go z jogurtem 0%. No ale, że musiałam uczyć się do egzaminu to po kilku godzinach postanowiłam doprawić to czymś. I tak podsmażyłam mielonego kurczaka z sosem do spaghetti (zmieliłam pomidory, zioła, oliwki, kapary i czosnek w blenderze). No i zmieszałam to mięsko z tym serkiem. Wyszło całkiem smacznie, ale miało być na rano. Oczywiście rano już nie miałam ochoty na zimne jedzenie więc mówię co mi szkodzi - podgrzeję to. No i wrzuciłam na patelnie teflonową, dodałam plaster żółtego sera i smażę to i smażę. Najpierw wydziela mi się multum serwatki (musiałam aż założyć rękawice, co by się parą nie poparzyć), ale gdy woda już odparowała - magia! Zrobiła się taka ciągnąca paćka, idealna do rozsmarowania na kanapce. Właśnie coś a'la smażony ser - ale z mniejszą ilością kalorii i dużo szybciej zrobiony. Polecam, szczególnie jeśli ktoś kocha smak sosu do spaghetti, a samym wiadomo, że się nie naje, a nie chce dokładać sobie kalorii z makaronu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokkata Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Uwielbiam wariacje z białym serem. Ostatnio robiłam marynowany biały ser:) Fajna, oryginalna przekąska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.