Carmi Napisano 15 Lipca Napisano 15 Lipca Witam, Chciałabym wrócić do kart, w związku z tym chętnie powróżę :) 1 Cytuj
Szept myśli Napisano 17 Lipca Napisano 17 Lipca Uczucia i zamiary Wiesława do mnie .Po ostatnim spotkaniu jest cisza. Co dalej bedzie ( albo i nie) 1 Cytuj
Stella111 Napisano 17 Lipca Napisano 17 Lipca Hej, ja dwa pytania - Jak dalej będzie rozwijać się relacja z pewnym mężczyzną ( czy jest szansa na długi ,poważny związek)? Czy jest sens, abym rozwijała druga działaność? Czy mogę przesłać dane na priv ? 1 Cytuj
Maestro Priestess Napisano 20 Lipca Maestro Napisano 20 Lipca W dniu 15.07.2026 o 14:20, Carmi napisał: Witam, Chciałabym wrócić do kart, w związku z tym chętnie powróżę :) Cześć, poproszę o wróżbę. Od lutego próbuję sprzedać mieszkanie, mimo sporego zainteresowania i kilku sensownych zainteresowanych nie udało mi się sprzedać go na własną rękę. Od maja zleciłam to agencji, agent jest również bardzo aktywny, ale nadal nic. Zeszłam mocno z ceny, to również nie pomogło. Raz na jakiś czas trafia się zdecydowana osoba, ale wszystko rozbija się o kwestie kredytowe lub inne okoliczności sprawiają, że do podpisania umowy nie dochodzi. Zależy mi na czasie, potrzebuję jak najszybciej gotówki. Co karty radzą? Czy uda się do końca sierpnia podpisać chociaż umowę przedwstępną z jakimś klientem? Z góry dziękuję. 1 Cytuj
Carmi Napisano 21 Lipca Autor Napisano 21 Lipca (edytowane) W dniu 17.07.2026 o 09:34, Szept myśli napisał: Uczucia i zamiary Wiesława do mnie .Po ostatnim spotkaniu jest cisza. Co dalej bedzie ( albo i nie) Dziękuję za pytanie, jutro postawie, bo akurat dziś nie mam kart przy sobie :) Edytowane 21 Lipca przez Carmi Cytuj
Artemidaa Napisano 23 Lipca Napisano 23 Lipca Hej, jeśli można to też mam pytanko. Czy w najbliższym czasie poznam kogoś interesującego z kim mogłabym stworzyć coś więcej? 1 Cytuj
Kwiatuszek777 Napisano 23 Lipca Napisano 23 Lipca Hej, jeśli możesz też mam pytanie. Czy za rok będziemy (ja i on) w jakiś kontakcie lub relacji? Cytuj
Carmi Napisano 23 Lipca Autor Napisano 23 Lipca W dniu 17.07.2026 o 09:34, Szept myśli napisał: Uczucia i zamiary Wiesława do mnie .Po ostatnim spotkaniu jest cisza. Co dalej bedzie ( albo i nie) Witaj, Wygląda na to, że Wiesław jest teraz w takim momencie, w którym utknął emocjonalnie. Widać u niego zastój i trudność z ruszeniem do przodu (Wisielec odwrócony). Może też zmagać się z wątpliwościami. Brak równowagi w jego podejściu. Może mieć wewnętrzny konflikt – pociąga go ku Tobie, ale coś go blokuje (np. własny chaos, inne obowiązki, brak harmonii w życiu). Zamiary nie są płynne; jest napięcie między tym, co czuje, a tym, co jest w stanie zrobić. To może tłumaczyć, dlaczego się nie odzywa. Prawdopodobnie nie chce w tym momencie mierzyć się z trudnymi emocjami i sam nie wie, w którą stronę powinien pójść. Najważniejsze jest dla niego odzyskanie poczucia stabilności i wewnętrznej równowagi. Jego milczenie nie musi oznaczać definitywnego zakończenia relacji – bardziej wygląda na okres wycofania i przetwarzania tego, co się wydarzyło. Trójka Mieczy wskazuje na wciąż obecną, niezagojoną ranę, a odwrócone karty sugerują opór przed podjęciem działania i zmianą obecnej sytuacji. Na ten moment nie widzę aby on się odezwał. Nie wiem jak odczytać kartę radę, ale słuchając swojej intuicji karty radzą, abyś to ty zrobiła pierwszy krok. 1 Cytuj
Carmi Napisano 23 Lipca Autor Napisano 23 Lipca W dniu 17.07.2026 o 22:31, Stella111 napisał: Hej, ja dwa pytania - Jak dalej będzie rozwijać się relacja z pewnym mężczyzną ( czy jest szansa na długi ,poważny związek)? Czy jest sens, abym rozwijała druga działaność? Czy mogę przesłać dane na priv ? Hejka, Nie mam tu za wiele kart na miłość. Jest pasją, namiętność, ale następne karty mówią raczej o tym, że wasza relacja będzie przechodziła przez trudny okres – sporo rozczarowań, kontroli i konfliktów. Nadchodzi duża transformacja (Śmierć), która najprawdopodobniej skończy obecną formę związku (8 Pucharów). Zmiany nie przyjdą szybko, będzie stagnacja i frustracja (odwrócone Koło Fortuny). Najpewniej będziecie jeszcze mieli burzliwe rozmowy i próby naprawy, ale w końcu któreś z Was (albo oboje) dojrzeje do odejścia. (8 Pucharów). Bo prawdziwego spełnienia w tym związku nie ma. Drugie pytanie: Karty jasno pokazały, abyś skupiła się na rozwoju obecnej działalności. Ona ma potencjał aby urodzić więcej - to tak dosłowny przekaz z kart. karty sugerują, że pomysł na drugą działalność kiełkuje gdzieś głęboko w Tobie — to nie jest impuls, tylko coś, co „czujesz” od jakiegoś czasu. Dobrze słuchasz wewnętrznego głosu, ale jednocześnie możesz zbyt mocno siedzieć w sferze marzeń. Cesarz to struktura, władza, stabilny fundament i dyscyplina — w pozycji odwróconej oznacza brak porządku, słabą kontrolę, chaos w planowaniu. 1 Cytuj
Carmi Napisano 23 Lipca Autor Napisano 23 Lipca W dniu 20.07.2026 o 20:42, Priestess napisał: Cześć, poproszę o wróżbę. Od lutego próbuję sprzedać mieszkanie, mimo sporego zainteresowania i kilku sensownych zainteresowanych nie udało mi się sprzedać go na własną rękę. Od maja zleciłam to agencji, agent jest również bardzo aktywny, ale nadal nic. Zeszłam mocno z ceny, to również nie pomogło. Raz na jakiś czas trafia się zdecydowana osoba, ale wszystko rozbija się o kwestie kredytowe lub inne okoliczności sprawiają, że do podpisania umowy nie dochodzi. Zależy mi na czasie, potrzebuję jak najszybciej gotówki. Co karty radzą? Czy uda się do końca sierpnia podpisać chociaż umowę przedwstępną z jakimś klientem? Z góry dziękuję. Witaj, Proces jest zablokowany na poziomie formalno-prawnym i finansowym. Nie widać szybkiego, pomyślnego zamknięcia do końca sierpnia. Możliwe są oględziny, zainteresowanie, ale finalizacja umowy przedwstępnej raczej nie. 1 Cytuj
Stella111 Napisano 23 Lipca Napisano 23 Lipca 9 minut temu, Carmi napisał: Hejka, Nie mam tu za wiele kart na miłość. Jest pasją, namiętność, ale następne karty mówią raczej o tym, że wasza relacja będzie przechodziła przez trudny okres – sporo rozczarowań, kontroli i konfliktów. Nadchodzi duża transformacja (Śmierć), która najprawdopodobniej skończy obecną formę związku (8 Pucharów). Zmiany nie przyjdą szybko, będzie stagnacja i frustracja (odwrócone Koło Fortuny). Najpewniej będziecie jeszcze mieli burzliwe rozmowy i próby naprawy, ale w końcu któreś z Was (albo oboje) dojrzeje do odejścia. (8 Pucharów). Bo prawdziwego spełnienia w tym związku nie ma. Drugie pytanie: Karty jasno pokazały, abyś skupiła się na rozwoju obecnej działalności. Ona ma potencjał aby urodzić więcej - to tak dosłowny przekaz z kart. karty sugerują, że pomysł na drugą działalność kiełkuje gdzieś głęboko w Tobie — to nie jest impuls, tylko coś, co „czujesz” od jakiegoś czasu. Dobrze słuchasz wewnętrznego głosu, ale jednocześnie możesz zbyt mocno siedzieć w sferze marzeń. Cesarz to struktura, władza, stabilny fundament i dyscyplina — w pozycji odwróconej oznacza brak porządku, słabą kontrolę, chaos w planowaniu. Dziękuję Ci za wróżbę, no cóż jeżeli chodzi o relacje to dzieli nas olbrzymia odległość, różnice kulturowe, po drodze jeszcze toksyczna rodzina ( jego ) ,i chyba brak wszelako rozumianych zasób z jego strony ,aby coś zmienić. Szkoda...:( Zmartwiła mnie ta prognoza , ale co zrobić, moja intuicja od dłuższego czasu podpowiada mi, że stałego związku z tego nie będzie. Wrócę w tym roku z weryfikacja , bo z pewnością niedługo wszystko się wyklaruje. Jeżeli mogę zadać ostatnie pytanie? - czy ja kiedykolwiek znajdę partnera na życie? 1 Cytuj
Carmi Napisano 23 Lipca Autor Napisano 23 Lipca 5 godzin temu, Artemidaa napisał: Hej, jeśli można to też mam pytanko. Czy w najbliższym czasie poznam kogoś interesującego z kim mogłabym stworzyć coś więcej? W najbliższym czasie raczej nie, może pojawić się jakaś znajomość, ale ona nie przyniesie nic konkretnego. 1 Cytuj
Carmi Napisano 23 Lipca Autor Napisano 23 Lipca 4 minuty temu, Stella111 napisał: Dziękuję Ci za wróżbę, no cóż jeżeli chodzi o relacje to dzieli nas olbrzymia odległość, różnice kulturowe, po drodze jeszcze toksyczna rodzina ( jego ) ,i chyba brak wszelako rozumianych zasób z jego strony ,aby coś zmienić. Szkoda...:( Zmartwiła mnie ta prognoza , ale co zrobić, moja intuicja od dłuższego czasu podpowiada mi, że stałego związku z tego nie będzie. Wrócę w tym roku z weryfikacja , bo z pewnością niedługo wszystko się wyklaruje. Jeżeli mogę zadać ostatnie pytanie? - czy ja kiedykolwiek znajdę partnera na życie? W kartach wyszło mi właśnie energia trzymania się czegoś kurczowo, może to chodziło właśnie o rodzinę. On zdecydowanie jest w energii stagnacji, nie ma tu inicjatywy z jego strony na zmianę. Znajdziesz partnera, tylko będzie to wymagało czasu. Ważne jest, abyś najpierw popracowała nad poczuciem niezależności i dawnymi ranami związanymi z niesprawiedliwością w relacjach – gdy puścisz te blokady, Gwiazda i Rydwan otworzą Ci drogę do stabilnego, wartościowego związku. 1 Cytuj
Stella111 Napisano 23 Lipca Napisano 23 Lipca 11 minut temu, Carmi napisał: W kartach wyszło mi właśnie energia trzymania się czegoś kurczowo, może to chodziło właśnie o rodzinę. On zdecydowanie jest w energii stagnacji, nie ma tu inicjatywy z jego strony na zmianę. Znajdziesz partnera, tylko będzie to wymagało czasu. Ważne jest, abyś najpierw popracowała nad poczuciem niezależności i dawnymi ranami związanymi z niesprawiedliwością w relacjach – gdy puścisz te blokady, Gwiazda i Rydwan otworzą Ci drogę do stabilnego, wartościowego związku. Dziękuję raz jeszcze, jest to generalnie wartościowy i bardzo inteligentny człowiek , ma sporo rzadkich zalet , jednocześnie duże " wady" jak brak wytrwałości, wieczne niezdecydowanie, duża zależność od opinii rodziny i taki ogólny brak dynamiki i inicjatywy w podejmowaniu działań. Mam nadzieję,że kiedyś mi się w końcu ułoży. Pozdrawiam 1 Cytuj
Artemidaa Napisano 24 Lipca Napisano 24 Lipca (edytowane) 17 godzin temu, Carmi napisał: W najbliższym czasie raczej nie, może pojawić się jakaś znajomość, ale ona nie przyniesie nic konkretnego. Dzięki za odpowiedź. Dramat... nie wiem gdzie mam poznać kogoś sensownego, dzisiejsze czasy to jakaś masakra. Ale... jeśli można zapytać inaczej, jak pomoc "szczęściu " ? Gdzie szukać? Może karty coś podpwiedzą lub dadzą jakąś radę? Będę wdzięczna. Edytowane 24 Lipca przez Artemidaa 1 Cytuj
Maestro Priestess Napisano 24 Lipca Maestro Napisano 24 Lipca 22 godziny temu, Carmi napisał: Witaj, Proces jest zablokowany na poziomie formalno-prawnym i finansowym. Nie widać szybkiego, pomyślnego zamknięcia do końca sierpnia. Możliwe są oględziny, zainteresowanie, ale finalizacja umowy przedwstępnej raczej nie. Dzięki za wróżbę. Nie wiem, co rozumieć przez to zablokowanie na poziomie formalno-prawnym, bo z mojej strony sytuacja jest czysta, nieruchomość jest przygotowana do sprzedaży i nie ma żadnych przeszkód ani prawnych ani formalnych. Finansowo to rozumiem, że może kwestie kredytu po stronie kupującego... a czy karty podpowiadają, co zrobić, aby sprzedać? jakieś wskazówki, rady? Ewentualnie, kiedy można spodziewać się finalizacji? Dziękuję 1 Cytuj
Carmi Napisano 25 Lipca Autor Napisano 25 Lipca 15 godzin temu, Artemidaa napisał: Dzięki za odpowiedź. Dramat... nie wiem gdzie mam poznać kogoś sensownego, dzisiejsze czasy to jakaś masakra. Ale... jeśli można zapytać inaczej, jak pomoc "szczęściu " ? Gdzie szukać? Może karty coś podpwiedzą lub dadzą jakąś radę? Będę wdzięczna. Witaj 🌱 Karty jasno pokazują, że musisz odejść od dotychczasowych sposób szukania partnera. Partner nie pojawi się przez internet, karty mocno pokazują ruch, zmianę otoczenia oraz podróż. Najważniejsze jest również w tym, abyś przestała szukać na siłę. Musisz trochę odpuścić, a samo przyjdzie. Tylko nie w obecnej formie nie wiem jak próbujesz szukać, pewnie przez internet skoro jest wyjście i zmiana otoczenia. Może gdzieś na wyjeździe. Karta Rada: Śmierć Rada jest prosta i mocna: odpuść to, co już nie działa i pozwól staremu się skończyć. W kontekście szukania partnera oznacza: Zakończ dotychczasowy sposób szukania (stare aplikacje, te same środowiska, te same schematy). Nie trzymaj się kurczowo tego, co znasz, nawet jeśli wydaje się „bezpieczne”. Pozwól, żeby coś w podejściu do relacji i do samej siebie umarło – tylko wtedy pojawi się przestrzeń na coś nowego. Śmierć nie mówi „rezygnuj z miłości”. Mówi: żeby mogło przyjść nowe, najpierw musi odejść stare. Trzymam kciuki 🌱 1 Cytuj
Carmi Napisano 25 Lipca Autor Napisano 25 Lipca 11 godzin temu, Priestess napisał: Dzięki za wróżbę. Nie wiem, co rozumieć przez to zablokowanie na poziomie formalno-prawnym, bo z mojej strony sytuacja jest czysta, nieruchomość jest przygotowana do sprzedaży i nie ma żadnych przeszkód ani prawnych ani formalnych. Finansowo to rozumiem, że może kwestie kredytu po stronie kupującego... a czy karty podpowiadają, co zrobić, aby sprzedać? jakieś wskazówki, rady? Ewentualnie, kiedy można spodziewać się finalizacji? Dziękuję Podaj mi prywatnie swoje dane. Postawie wieczorem taki większy rozkład. Wystarczy imię i data urodzenia Cytuj
Artemidaa Napisano 25 Lipca Napisano 25 Lipca 1 godzinę temu, Carmi napisał: Witaj 🌱 Karty jasno pokazują, że musisz odejść od dotychczasowych sposób szukania partnera. Partner nie pojawi się przez internet, karty mocno pokazują ruch, zmianę otoczenia oraz podróż. Najważniejsze jest również w tym, abyś przestała szukać na siłę. Musisz trochę odpuścić, a samo przyjdzie. Tylko nie w obecnej formie nie wiem jak próbujesz szukać, pewnie przez internet skoro jest wyjście i zmiana otoczenia. Może gdzieś na wyjeździe. Karta Rada: Śmierć Rada jest prosta i mocna: odpuść to, co już nie działa i pozwól staremu się skończyć. W kontekście szukania partnera oznacza: Zakończ dotychczasowy sposób szukania (stare aplikacje, te same środowiska, te same schematy). Nie trzymaj się kurczowo tego, co znasz, nawet jeśli wydaje się „bezpieczne”. Pozwól, żeby coś w podejściu do relacji i do samej siebie umarło – tylko wtedy pojawi się przestrzeń na coś nowego. Śmierć nie mówi „rezygnuj z miłości”. Mówi: żeby mogło przyjść nowe, najpierw musi odejść stare. Trzymam kciuki 🌱 Witaj . Tak, szukam głównie przez internet, choć jestem otwarta i odnawiałam nawet stare znajomości koleżeńskie i umawiałam się z nimi żeby jakoś więcej wśród ludzi przebywać, nie mam zbyt wielu koleżanek a jak są to mają rodziny i już gdzieś ta znajomość nie rezonuje, Masz rację co do formy szukania sama wątpiłam w to że się uda kogoś sesnoswnego poznać ale cóż musiałam choćby spróbować. Dziękuję bardzo za wskazówki. Zastosuję się do rad. Trochę mi dodała otuchy wiadomość od Ciebie . 1 Cytuj
Carmi Napisano 25 Lipca Autor Napisano 25 Lipca Godzinę temu, Artemidaa napisał: Witaj . Tak, szukam głównie przez internet, choć jestem otwarta i odnawiałam nawet stare znajomości koleżeńskie i umawiałam się z nimi żeby jakoś więcej wśród ludzi przebywać, nie mam zbyt wielu koleżanek a jak są to mają rodziny i już gdzieś ta znajomość nie rezonuje, Masz rację co do formy szukania sama wątpiłam w to że się uda kogoś sesnoswnego poznać ale cóż musiałam choćby spróbować. Dziękuję bardzo za wskazówki. Zastosuję się do rad. Trochę mi dodała otuchy wiadomość od Ciebie . Trzymam mocno kciuki 💪🏻✨ 1 Cytuj
Artemidaa Napisano 25 Lipca Napisano 25 Lipca 1 godzinę temu, Carmi napisał: Trzymam mocno kciuki 💪🏻✨ dziękuję i będę się odzywać w razie czego. 1 Cytuj
roza5 Napisano 4 Sierpnia Napisano 4 Sierpnia Witaj, chciałam prosić o wróżbę, otóż zakończyłam 5 letnia relacje i mam pytanie do kart, czy poznam jeszcze mężczyznę do związku i kiedy?, czy będę już sama Anna 15.03.1959 pozdrawiam 1 Cytuj
Artemidaa Napisano Piątek o 09:45 Napisano Piątek o 09:45 W dniu 23.07.2026 o 22:13, Carmi napisał: W najbliższym czasie raczej nie, może pojawić się jakaś znajomość, ale ona nie przyniesie nic konkretnego. Witaj, pojawiła się krótka znajomość, niestety pan znikł dziś, raczej już nic nie będzie z tego. Byliśmy umówieni ale cóż... kolejny raz się rozczarowałam. Czyli miałaś rację, nic konkretnego 1 Cytuj
Carmi Napisano Piątek o 09:49 Autor Napisano Piątek o 09:49 W dniu 4.08.2026 o 19:07, roza5 napisał: Witaj, chciałam prosić o wróżbę, otóż zakończyłam 5 letnia relacje i mam pytanie do kart, czy poznam jeszcze mężczyznę do związku i kiedy?, czy będę już sama Anna 15.03.1959 pozdrawiam Witaj, Postawie ci karty, ale nie mam pojęcia kiedy, ponieważ nie mam przy sobie talii i na ten moment ciężko mi stwierdzić kiedy mi się to uda. Jednak wiedz, że pamiętam o tobie :) 1 Cytuj
Artemidaa Napisano Sobota o 07:19 Napisano Sobota o 07:19 @Carmi a słuchaj, takie pytanko mam odnośnie kart, czy one dały sugestię aby całkowicie zrezygnować z portali randkowych? Być może mi to szkodzi, zabiera energię, frustruje i przeszkadza. Czy zostawić to jako opcję, bo ja już kurcze sama nie wiem co robić, nie chce się pozbawić szans. 1 Cytuj
Carmi Napisano Poniedziałek o 10:00 Autor Napisano Poniedziałek o 10:00 W dniu 8.08.2026 o 09:19, Artemidaa napisał: @Carmi a słuchaj, takie pytanko mam odnośnie kart, czy one dały sugestię aby całkowicie zrezygnować z portali randkowych? Być może mi to szkodzi, zabiera energię, frustruje i przeszkadza. Czy zostawić to jako opcję, bo ja już kurcze sama nie wiem co robić, nie chce się pozbawić szans. Witaj Po pierwsze, karty pokazały mi przede wszystkim, że musisz przestać usilnie szukać kogoś. Czuję tutaj za dużo presji związanej z tym, żeby koniecznie znaleźć partnera, a jednocześnie zmęczenie dotychczasowym sposobem szukania. Śmierć jako karta rady mówi o zakończeniu tego, co już nie działa i zrobieniu miejsca na coś nowego. Dlatego powiedziałabym, żebyś zrezygnowała przede wszystkim z dotychczasowego schematu szukania, a nie z samej możliwości poznania kogoś. Nie odebrałabym tej karty jako: „usuń wszystkie portale i nigdy więcej tam nie zaglądaj”. Bardziej jako: „przestań opierać na nich swoje poszukiwania”. Jeżeli portale zabierają Ci energię, frustrują Cię i sprawiają, że ciągle myślisz o tym, czy w końcu kogoś poznasz, to może rzeczywiście warto zrobić sobie od nich przerwę. Możesz też zostawić je jako opcję, ale przestać aktywnie szukać nie sprawdzać codziennie, nie analizować każdego kontaktu i nie podchodzić do każdej rozmowy z myślą „może to właśnie on”. Karty bardzo mocno pokazują mi natomiast wyjście poza to, co znane ruch, zmianę otoczenia, wyjazd, nowe miejsca i nowe doświadczenia. Dlatego gdybym miała coś doradzić od siebie, to może warto pojechać czasem do innego miasta, ale absolutnie nie w celu szukania miłości. Po prostu pojechać pozwiedzać, pochodzić po nowych miejscach, napić się kawy, zobaczyć coś ciekawego. Pozwolić sobie być tam bez oczekiwania, że „muszę kogoś poznać”. Bo paradoksalnie właśnie wtedy może wydarzyć się coś, czego nie jesteś w stanie zaplanować. Możesz poznać kogoś w pociągu, tramwaju, kawiarni, podczas jakiegoś wydarzenia czy nawet zwykłego spaceru. Pomyślałabym też o czymś, co pozwoli Ci regularnie przebywać wśród nowych ludzi jakiś kurs, warsztaty, zajęcia, kino, koncert, wystawa, wycieczka, może jakaś grupa związana z zainteresowaniami. Nie po to, żeby „znaleźć faceta”, tylko żeby poszerzyć swoje życie i środowisko. Mam wrażenie, że tutaj właśnie o to chodzi nie zamknąć się na miłość, tylko przestać jej tak intensywnie szukać. Zamiast pytać siebie „gdzie i jak znajdę partnera?”, zacząć pytać „co mogę zrobić, żeby moje życie było ciekawsze i pełniejsze?”. A poznanie kogoś może być wtedy czymś, co wydarzy się przy okazji. 🌱 1 Cytuj
Artemidaa Napisano Poniedziałek o 21:52 Napisano Poniedziałek o 21:52 11 godzin temu, Carmi napisał: Witaj Po pierwsze, karty pokazały mi przede wszystkim, że musisz przestać usilnie szukać kogoś. Czuję tutaj za dużo presji związanej z tym, żeby koniecznie znaleźć partnera, a jednocześnie zmęczenie dotychczasowym sposobem szukania. Śmierć jako karta rady mówi o zakończeniu tego, co już nie działa i zrobieniu miejsca na coś nowego. Dlatego powiedziałabym, żebyś zrezygnowała przede wszystkim z dotychczasowego schematu szukania, a nie z samej możliwości poznania kogoś. Nie odebrałabym tej karty jako: „usuń wszystkie portale i nigdy więcej tam nie zaglądaj”. Bardziej jako: „przestań opierać na nich swoje poszukiwania”. Jeżeli portale zabierają Ci energię, frustrują Cię i sprawiają, że ciągle myślisz o tym, czy w końcu kogoś poznasz, to może rzeczywiście warto zrobić sobie od nich przerwę. Możesz też zostawić je jako opcję, ale przestać aktywnie szukać nie sprawdzać codziennie, nie analizować każdego kontaktu i nie podchodzić do każdej rozmowy z myślą „może to właśnie on”. Karty bardzo mocno pokazują mi natomiast wyjście poza to, co znane ruch, zmianę otoczenia, wyjazd, nowe miejsca i nowe doświadczenia. Dlatego gdybym miała coś doradzić od siebie, to może warto pojechać czasem do innego miasta, ale absolutnie nie w celu szukania miłości. Po prostu pojechać pozwiedzać, pochodzić po nowych miejscach, napić się kawy, zobaczyć coś ciekawego. Pozwolić sobie być tam bez oczekiwania, że „muszę kogoś poznać”. Bo paradoksalnie właśnie wtedy może wydarzyć się coś, czego nie jesteś w stanie zaplanować. Możesz poznać kogoś w pociągu, tramwaju, kawiarni, podczas jakiegoś wydarzenia czy nawet zwykłego spaceru. Pomyślałabym też o czymś, co pozwoli Ci regularnie przebywać wśród nowych ludzi jakiś kurs, warsztaty, zajęcia, kino, koncert, wystawa, wycieczka, może jakaś grupa związana z zainteresowaniami. Nie po to, żeby „znaleźć faceta”, tylko żeby poszerzyć swoje życie i środowisko. Mam wrażenie, że tutaj właśnie o to chodzi nie zamknąć się na miłość, tylko przestać jej tak intensywnie szukać. Zamiast pytać siebie „gdzie i jak znajdę partnera?”, zacząć pytać „co mogę zrobić, żeby moje życie było ciekawsze i pełniejsze?”. A poznanie kogoś może być wtedy czymś, co wydarzy się przy okazji. 🌱 Dziękuję za tak obszerną odpowiedź, usunełam narazie konto, odpoczywam. Może kiedyś wrócę tam, uznałam że narazie chyba lepszym rozwiązaniem jest nabrać dystansu. Jasne, rozumiem. Ja to wiem, ale ja potraktowałam to trochę jako kolejny cel do zrealizowania, może dlatego to nie wychodzi i się spinam. Ja tak naprawdę wiem w głębi serca że ta osoba jest już gdzieś blisko ale jestem niecierpliwa i tym sposobem być może oddalam się od tego czego naprawdę chce a dostaje to co dostaje, wiadomo jak to jest z portalami i szybkimi znajomościami Będę się odzywać jak coś, pozdrawiam 😘 1 Cytuj
Cabochard Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu @Carmi czy ja również mogę zapisać się na wróżbę? Moją datę podam Ci na PW 1 Cytuj
Romualda de Kocurko Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Hej, czy i ja mogłabym poprosić o wróżbę? Interesuje mnie, jakie są moje perspektywy na znalezienie pracy w najbliższym czasie. Obecnie poszukuję pracy. Interesuje mnie, czy w najbliższym czasie bez problemów dostanę satysfakcjonującą mnie pracę w dziedzinie, w której się specjalizuję. Pozdrawiam serdecznie :) 1 Cytuj
Carmi Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu @Cabochard@Romualda de Kocurko@roza5 Na wszystkie pytania odpowiem w weekend, wtedy będę miała możliwość :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi