Gość sheina Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 (edytowane) Cześć, Właściwie risotto robiłam wczoraj po raz pierwszy, troche po swojemu, czesciowo z przepisu: danie to jest do napelnienia brzuchów spokojnie 5 osób: 3 paczki ryżu ser parmezan pietruszka 0,5 wody z bulionem z kurczaka 9 ew. rosolek wiekszy kawalek lososia wedzonego cebula 3 zabki czasnku oliwa pieprz sol 3 paczki ryzu ugotowac, obrac cebule i czosneek, ja ta cebule sobei na drobna kotke kroilam o ile kostka mozna ja nazwac ; )) , wycisnac czosnek i to wszytko o 5 min podsmazyc, dodac ryż, razem to wszytko posmazyc, dolac wczesniej przygotowany bulion i posmazac, az ryz go wsiąknie, dodac kawalki lososia, troche soli , pieprzu, pieruszke, wymieszac, troche posypac parmezanem, ja wszytko na oko robie, posmazyc i podac... posypane parmezanem smacznego:icon_smile2: Edytowane 20 Lipca 2009 przez sheina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nereida Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Zapomniałaś zaznaczyć kiedy wrzucić łososia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sheina Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Zapomniałaś zaznaczyć kiedy wrzucić łososia. a fakt, dzieki, za uwage ja to zawsze o czyms zapomne juz poprawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nereida Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Za jakiś czas wypróbuję i dam znać, co wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sheina Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 spoko mam nadzieje, ze sie nie otrujesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nereida Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Też mam taką nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajlona Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 2 cebule 2 torebki ryżu 1 szkl. buliony może być z kostki 40 dag pieczarek 10 dag boczku wędzonego 4 pomidory 3 łyżki oleju 1/2 pęczka natki pietruszki Ryż ugotować w osolonej wodzie, do miękkości. Pieczarki umyś, obrać i pokroić.Cebulę obrać i posiekać oraz zeszklić na oleju. Dodać pieczarki, posolić i udusić, podlewając trochę bulionem. Pomidory sparzyć i pokroić w drobną kostkę. Boczek równiez pokroić w kostkę i podsmażyć by wytopił się tłuszcz. Pomidory i boczek wymieszać z pieczarkami dodając pozostały bulion- zagotować. gorący ryż wymieszać z pieczarkami i posypać pietruszką. SMACZNEGO !!! jest to porcja dla 4 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shimmy Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 smakowicie to brzmi napewno wypróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajlona Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 jest smakowite shimmy najepiej smakuje jako romantyczna kolacja hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shimmy Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 tylko trzeba miec zjeść z kim ta romantyczna kolację ja chyba zjem z telewizorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlkodlak Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 A ja polecam dańko wedle takiego przepisu: risotto - paluszki lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalka47 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Ja tak lubie na grzybkach suszonych z boczusiem później troszkę masełka i obowiązkowo parmeggiano !!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.