Skocz do zawartości

pragnienie posiadania dziecka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio bardzi często miewam sny o ciąży. Mojej Ciąży.

Wczorajszy był taki głupi, że nie mogę o nim zapomnieć i cały czas chodzę rozkojarzona.

Śniło mi się, że jestem w ciąży, której jeszcze nie było widać. Poszłam do ginekologa z moim chłopakiem. Przez cały czas trzymał mnie za rękę. Pani ginekolog badała mnie (uwaga) ananasem. Wkładała mi go do pochwy, a bolało jak cholera.

Potem znalazłam się w szkole i rozmawiałam na temat mojej ciąży z przyjaciółkami.

Potem okazało się, że możliwe, ale nie jestem w ciąży. Trzeba było czekać na wyniki by się przekonać.

W tym czasie miałam dylemat, bo bradzo chciałam mieć dziecko, ale bałam się, że będzie mi ciężko chodzić do szkoły i jeszcze zajmować się dzieckiem.

Dodam, że we śnie miałam tyle lat ile mam naprawdę czyli 16.

Napisano

wydaje mi sie ze miewasz te sny,poniewaz bardzo pragniesz miec dziecko i non stop myslisz o tym,a jesli o czym sie tak intensynie mysli wtedy przejawia sie to we snie.

Napisano

Może być również inaczej. Dziecko to również symbol zmian, nowego życia, początku. Być może jesteś u progu czegoś nowego, dlatego powracające sny o ciąży. Z jednej strony przypuszczasz, że mogą być dla Ciebie przyjemne, z drugiej się obawiasz (ból podczas badania ananasem, swoją drogą naprawdę niesamowite co umysł potrafi wykreować, wzmożone obowiązki i strach, że się im nie podoła jeśli chodzi o szkołę).

Co oczywiście nie wyklucza interpretacji chudej. Czasem instynkt macierzyński jest bardzo rozwinięty i wśród młodych dziewcząt.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...