kz Posted October 19, 2006 Share Posted October 19, 2006 Witam Snilo mi sie, ze zachorowalem na AIDS... nie wiem jak ale wiedzialem ze jestem chory i nawet sie z tym pogodzilem (nawet sobie rozmawialem z kims ile to ja jeszcze pozyje). Pierwszy raz mialem taki sen, obudzilem sie nad ranem i mialem takie dziwne uczucie, odrazu po przebudzeniu bylem przekonany ze to prawda ze jestem chory (tak jak to zwykle po koszmarach, czasami trzeba ochlonac chwile:)). Nie znalazlem nigdzie nic na temat AIDS a jestem ciekawy co to moze oznaczac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikopol Posted October 20, 2006 Share Posted October 20, 2006 Można takie sny zwyczajnie wrzucić do worka pełnego koszmarów sennych, o ile nie mają bezpośredniego, lub chociażby częściowego pokrycia w podświadomości i faktycznym stanie psychiki śniącego. Nie znam oczywiście Twej sytuacji ogólnobytowej, lecz jeśli sam nie potrafisz tego snu związać z niczym w rzeczywistości, potraktować go możesz jako wytwór podświadomości, która zareagowała na jakiś bodziec z zewnątrz. Być może zwyczajna potrzeba wywołania refleksji nad życiem, a przede wszystkim jego bezcennością. Co douczucia, jakie nękało Cie po śnie, to raczej nei zaliczyłbym do grona rzeczy, które znacznie odbegałyby od standardów. Po snach w których człowiek dość mocno angażuje swe nerwy (a do taikch zaliczyłbym sen o zachorowaniu na AIDS) bardzo często występuje uczucie przeniesienia odczuć z rzeczywistości sennej do przysłowiowego "reala". Myśle, że nadal możesz funkcjonować i żyć, nie obawiając się komu "podajesz ręke". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts