Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zadałam runom pytanie,czy zdam poprawkę z rzymu

wypdała Fehu

Eihwaz, Gebo, Wyrd i Berkano (razem wyjęłam te dwie runy)

kompletnie nie mam pomysłu na intepretację.

Eihwaz oznacza podjęcie już decyzji, coś nowego (nie ma jeszcze wyników z tego przedmiotu). Gebo bardziej kojarzy mi się z uczuciami niż z nauką,ale może oznaczać przychylność i pomoc kosmiczną. Gebo - jako szczęście z zaliczenia, wyrd i berkano - nowy etap. Wyrd to niby pusta runa, jako "dodatek" jednocześnie wyjęłam Berkano co by mogło mówić "o nic się nie martw". Karta fehu,która wypadła może mówić o nagłym zwrocie sytuacji, przypływ energii, ulokowanie pieniędzy na konto uczelni(?).

czy zdam na 3semestr

nauthiz, wunjo, eihwaz,

Nauthiz pięknie obrazuje moją obecną sytuację, która jest ciężka ale mam nadzieję z niej wyjść. Wunjo to rodzinneświętowanie,szczęście, taka beztroska i odetchnięcię. Eihwaz - ta runa już się powtórzyła - może "złapię" to o czym tak myślę i pragnę, wszystko się ułoży?

czy zdam poprawkę z logiki

fehu, gebo, eihwaz

przyszło mi do głowy,że wyniki będą szybko (fehu) i mogę być zadowolona z wyniku (gebo) albo już się nie przejmować,bo będę na 2roku. Trzy pytania i poraz kolejny Eihwaz - jakby mówiła "złapiesz to,co chcesz". Cierpliwości i spokojnie.

A jak Wy to widzicie? Zastanawia mnie runa Eihwaz, w zasadzie to powtarzają się ciągle trzy runy: fehu, gebo i eihwaz.

Napisano

eihwaz jest runa smierci pojawia sie w kazdym rozkladzie wiec raczej nie powiedzie sie

Napisano
eihwaz jest runa smierci pojawia sie w kazdym rozkladzie wiec raczej nie powiedzie sie

Lekkomyślnie jest intepretować w opraciu o jedną runę.

Runa ta jest przypisana karcie Śmierci - czyli zmiany i transformacja,ale przecież śmierć nie jest złą kartą. Przynosi nowe w opraciu o Gebo,które w tarocie jest przypisane karcie Kochanków mówi o dalszej drodze, o dalszym podążaniu za celem -a cel i pytanie było takie - czy zdam.

Napisano

3 odp dla Damy właściwie to takie same nie zdasz;) bo sie zamiast uczyc to grasz w karty a kto gra w karty to ma łep... ;)

Napisano

Moim zdaniem w ogóle źle zadane pytanie. Na takie pytania dobrze losować z kart: tak, nie, nie wiem.

Używasz, Damo, odwróconych run, czy nie bardzo? Bo jeśli nie, to interpretacja może być i inna. Fehu, Wunjo i Berkano mówią czasem między innymi o zastoju na przykład. Gebo może mówić o niezadowoleniu z wyniku.

Ja ogólnie bym to zinterpretowała w ten sposób, że mimo iż się będziesz wkładać w to swoją energię (Rzym) możesz być średnio zadowolona z wyniku. Niekoniecznie chodzi tutaj o oblanie, być może o przekonanie, że powinnaś była napisać lepiej. I teraz tutaj w zależności - albo zmiana na lepsze i nowy semestr, albo zmiana na gorsze i zastój w przedmiocie (powtórka). Zależy od "energii" run, której ja nie czuję oczywiście, ta i każda inna interpretacja.

W zaliczeniu semestru Ehwaz potraktowałabym jako ruch, prawdopodobnie do przodu. Ale jakby miało to wynikać z tego jak poradzisz sobie w sytuacji, o której piszesz.

W logice Fehu kojarzy mi się z zastojem, wyhamowaniem, co przywiodło Cię do tej poprawki. Jakbyś musiała to zrozumieć, żeby pójść dalej, zrozumieć i oczywiście działać. Jeśli Ci się to udało - nie powinnaś mieć problemów z zaliczeniem.

Przypominam, że po pierwsze staram się odczytać "cudzy" układ, po drugie układ, w którym nie używa się run odwróconych.

Btw, śmierć jak najbardziej może tutaj oznaczać wybicie się z pewnego zastoju. Bo ciężko nazwać powtarzanie egzaminu krokiem do przodu. Tak też by mi wynikało.