Skocz do zawartości

Szukam osob ktore sa w Londynie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

sluchajcie , mam strasznie wielka prosbe , moze nei jest to odpowiednie miejsce ale nei zaszkodzi sprobowac ,mysle ze na tym forum sa raczej dobrzy ludzie. Szukam osob ktore mieszkaja w Londynie albo maja kogos w Londynie.Szukam pracy ...(wiem ze to temat rzeka ) ale jesli ktos to czyta i cos wie to bardzo prosze o kontakt . angielski mam sredni pracowalam w coffe shopach itp, a teraz szukam i nie moge znalesc NIC , moze dzieki temu sie kots znajdzie ,kto cos poradzi. wysylam ciagle cos przez internet ale nikt nie odpowiada, nie wiem o d czego zaczac, dokad isc , kogo zapytac juz nie wiem co mam robic, dlatego pisze tu.Nie wiem no moze ktos z Was pracuje w jakiejsc fabryce, magazynie, sklepie, biurze ,albo zna kogos kto cos doradzi...:bukiet:

ps: to nie jest ogloszenie typu ( szukam pracy) , wystarczy jakas wskazowka , rada , moze ktos akurat z forum jest w tym durnym londynie i cos wie ....

Napisano

moim zdaniem zmien miasto.

albo daj ogloszenie w gumtree.co.uk

jobcentreplus.co.uk tam masz ogloszenia

mozesz dac ogloszenie ze sprzatasz dom, skosisz trawnik.

Napisano

w jakim rejonie londynu mieszkasz. Londyn to duze miasto. poszukaj pochodz po barach, idz di biblioteki library popytaj. idz na bezplatny kurs jezyka angielskiego. nie daj sie oszukac. potrzebujesz national insurance, home office to podstawa wszytko zalatwia sie w job centre ... nie wiem jak jest z tlumaczem.

agencje w londynie agency recruitment in london - Mapy Google

Napisano

a jesli naprawde nie czujesz sie w londynie bo za duze sama mieszkalam 3 miesiace tam .. to przenies sie do mniejszego miasta np w rejonie Hampshire

Napisano

fatimma,

a orientujesz się jak załatwić sobie praktykę w Anglii? Oraz jakie jt podstawowe wynagrodzenie dla praktykantów?

Napisano

hej z tego co wiem bedzie ciezko .. praktyke ale konkretnie ..o jaka praktyke ci chodzi .. proponuje poszukac w google wpisacac University in London.

lub odwiedz ta strone Płatne praktyki zawodowe w Londynie i Anglii. lub wpisz w google londynek .. to jest strona poloni w londynie .. i pytaj tam na forum czesto wlasnie tam znajdziesz pomoc..a ile placa to mysle ze najnizsza chyba 5.80 na h oj w zaleznosci ile masz lat. pozdrawiam.

Napisano

Dzieki za rady , jakos sobie poradze..

Fatimma uwierz, ze gdybym mogla to bym juz dawno sie przeniosla gdzie indziej

Napisano

slonce mozesz wyobraz sobie mnie ja byla w Londynie 3 miechy bez pracy jeden impuls sprawil ze wyladowalam w Southampton polecam piekna miejscowosc. na poczatek nawiaz kontakty z agencjami .. nastepnie poszukaj miszkania ... jesli problem kasa popros znajomych na start jesli masz od razu prace starczy 300 funtow... powodzenia

Napisano

moja rada uwazaj w londynie na oszustow ... (sama tak mialam).. sprawdzaj wszystko dokladnie w razie niepewnosci pytaj ludzi. Londyn jest wielki.

Napisano

Wiesz masz Racje ,ale gdybym byla sama,a tak jestem zwiazana no ze swoim chlopakiem i on nie chce slyszec o tym zeby sie przeniesc (zadne argumenty nie pomagaja )

po 2 wlasnie mieszkalam w malym miasteczku wczesniej i sie bardzo przyzwyczailam (tam jakos latwiej bylo ze wszystkim) , po roku musialam sie przeniesc

w Londynie pracowalam troche tyle ze na swojej dzielnicy nigdzie nie musialam jezdzic

nie korzystalam z agencji bo ni epotrzebowalam (raz trafilam na agencje ktora sie okazala oszustwem , zaproponowali prace ktorej nie bylo)

Z jobcentre tez nie mam przyjemnych doswiadczen ,probowalam zalatwiac tam pewne sprawy i tez sie nei udalo (np o zasilek , o szkolenie czy o jakis kurs bezplatny)

a no i jak stracilam ta swoja prace to sie schody zaczely ,jedna porazka , druga , potem praca na pol etatu i znowu porazka i sie zniechecilam i dlatego teraz sie zasiedzialam i nei wiem od czego zaczac bo sie przyzwyczailam do czegos innego

i fakt niecierpie londynu w sensie wlasnie ze ciezko tu mi sie odnalesc (a nie mam odpowiedniego doswiadczenia ani kwalifikacji spelniajacych wymogi ..)

A jakich oszustow masz na mysli ?

Ja np boje sie czassem ogloszen nawet z londynku zamieszczanych przez ciapkow czy arabow bo sie duzo nasluchalam

pozdrawiam :)

Napisano

A jesli chodzi o ,,znajomych'' , to tu bez komentarza , niestety trafialam raczej na ludzi raczej nieprzejmujacych sie innymi albo probujacych wykorzystac , oplotkowac itp itd :(

• 2 miesiące temu...
Napisano

Mój brat pracuje w okolicy Londynu. Pracuje w hotelu jako kucharz. Podobno w gastronomii wiecznie jest ktoś potrzebny. Nie znam się na metodach szukania pracy za granica ale jesli obowiązują te same metody co w Polsce, to proponuje swoje oferty rozsyłać po hotelach lub dzwonić i sie pytać.