Skocz do zawartości

co to bylo??

eqska

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hmm nie jestem pewna czy to dobra kategoria.No wiec pewnej nocy spalam sobie u siebie w pokoju jak zawsze i nagle poczulam silny lek, czulam tak jakby cos bylo u mnie w pokoju czulam obecnosc czegos bo nie widzialam nikogo, chcialam wstac i pojsc do rodzicow ale nagle przez moje mysli przemknal obraz ze to cos nie daje mi wyjsc z pokoju ze nawet mnie drzwiami przyciska i sie obudzilam w wielkim strachu i do dzis nie wiem czy to jawa czy sen to sie zdarzylo tylko raz.Moze ktos wie co to bylo??

Napisano

Wiesz co, ja żadnych wizji nie miałam, że ktoś/coś nie daje mi wyjść przez drzwi, ale mam coś troszkę podobnego. Po prostu kładę się spać i czuję nagle jakiś strach, lęk! Zaczynam się gwałtownie rozglądać, tylko położę głowę na poduszce i za chwile muszę się obrócić bo ...no właśnie nie wiem w sumie dlaczego. Sama sobie nie umiem tego wytłumaczyć. Bez powodu czuję lęk. Ale pewnie chodzi o to, że ktoś/coś tu jest! Tłumaczę to tak, ponieważ rozglądam się wtedy ze strachem po pokoju. Wiem, że to nie to samo co u Ciebie, ale od razu skojarzyło mi się z moimi "przygodami" :)

W ogóle kilka dziwnych rzeczy się dzieje u mnie -_-

Napisano

No u mnie to byl tylko raz ale balam sie wstac z lozka bo pomyslalam ze co bedzie jak stanie sie to co mi sie snilo albo mialam w jakiejs wizji nie wiem co to bylo, spalam z kotem on tez nie spal i tez byl niespokojny zaczelam go glaskac i przytulac strach minal dopiero po tym jak zaczelam sie modlic i zasnelam tak to wygladalo w szczegolach i od tamtej pory zaczelam chodzic do kosciola moze nie regularnie ale czesciej

Napisano

Ja też tak miewam odkąd pamiętam, ale ja ogółem strachliwa jestem, więc raczej nie doszukuję się 'gości' :) Takie 'stany lękowe', choć bardziej nazwałabym je przeczuciem czegoś złego, miewam i w dzień choć bez poczucia obecności (w nocy jak mniemam wynika to z tego, że nie mogę się dobrze rozejrzeć). Nie kojarzę jednak złych następstw tych 'przeczuć'. Albo taki mój urok albo sama się chronię, bo zazwyczaj poddaję się w jakiś sposób temu i zmieniam plany/zamierzenia, żeby się uspokoić i nie wylądować w pokoju bez klamek :muza:

No i podobnie jak KataMusica przewracam się nocą w takich sytuacjach z boku na bok. Chyba podświadomie jak dziecko plecami 'do zła', bo jak się czegoś nie widzi to przestaje to istnieć :)

Napisano

Sethi - oczywiście nie atakuje mnie, po prostu czuję nagle lęk... Miałam tak chyba dwa razy w życiu, na razie się nie pojawia to uczucie. Więc nie będę się martwić na zapas.