IceQueen Napisano 2 Października 2009 Napisano 2 Października 2009 Kolezanka zapytala mnie czy dobrze afirmuje "Ja i X jestesmy gotowi na uczciwy zwiazek i prawdziwa miłosc" czy nie jest to ingerencja w zycie pana X?? Nie umialam jej odpowiedziec Cytuj
Gość Sowilo92 Napisano 2 Października 2009 Napisano 2 Października 2009 To zależy czy pan X wie o tym, że ktoś afirmuje w jego imieniu i czy się na to zgadza, bo jeśli odbywa się to bez jego wiedzy to przynajmniej wg mnie jest to już wpływanie na czyjąś wolną wolę... Cytuj
IceQueen Napisano 2 Października 2009 Autor Napisano 2 Października 2009 No własnie nie wie i dlatego odradzałam ta afirmacje Cytuj
Gość anatemka Napisano 2 Października 2009 Napisano 2 Października 2009 Może wystarczy: 'ja i x jestesmy w uczciwym związku' Tylko nie będzie to chyba po mysli koleżanki, bo ten uczciwy związek może okazać się.... niezwiązkiem. Cytuj
IceQueen Napisano 2 Października 2009 Autor Napisano 2 Października 2009 Może wystarczy: 'ja i x jestesmy w uczciwym związku'Tylko nie będzie to chyba po mysli koleżanki, bo ten uczciwy związek może okazać się.... niezwiązkiem. Ona chcialaby byc z nim w zwiazku a on to bardziej wolny ptak:) Cytuj
Dahut Napisano 2 Października 2009 Napisano 2 Października 2009 Myślę, że najlepszą afirmacją będzie taka, która odniesie się do niej samej. Gotowi do związku to nawet mogą być, nawet uczciwego, ale... oddzielnie, z innymi ludźmi. Ta afirmacja spokojnie może to sprawić. Albo po prostu mogą być... gotowi. Afirmacja sama w sobie nie mówi nic o tym, że ten związek stworzą, tylko o gotowości do niego, a to wbrew pozorom dwie różne rzeczy. To tak pomijając aspekty wolnej woli. Cytuj
Animka Napisano 2 Października 2009 Napisano 2 Października 2009 Afirmacjami nie możemy wpłynąć na drugiego człowieka, możemy wpłynąć tylko na naszą podświadomość. Dzięki czemu zmieniamy swój sposób odbierania róznych sytuacji, tak jest właśnie z podejściem do związku. Pomocna jest afirmacja " Jestem wdzięczna za kochającego mnie partnera, lub meża " zależy od tego jakiego związku oczekujemy Pracujmy nad sobą, a innym zostawmy wolną wolę Trzeba też pamiętać ze wszelkie skrypty, rytuały czy działania mające na celu związanie za sobą dwóch osób, bez wiedzy jednej z nich, skutkują potem ciężką karmą. Cytuj
Agneshka Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Mnie to tez zastanawia bo wlasnie mam taki sam dylemat, jak kolezanka Złośniczki... i nie wiem jak to afirmowac i prosic Archanioły o pomoc, bo chcialabym, bardzo a wiara czyni cuda. Z 2 strony mysle ze nie ma sensu skoro on o tym nie wie i tu rodzi sie ogromne rozdarcie w mojej duszy...Skoro wiara czyni cuda to moze otworzyc kogos na druga osobe, bo w moim przypadku on sie boi zwiazku po wielkim zranieniu...Wiec jesli jest tak, ze mozemy byc dla siebie to przeciez nikomu nie zaszkodze a moge nam tylko pomoc...a jesli to jest wbrew jego woli, to przeciez afirmacja i magia swiec po prostu nie odniesie skutku i nie skrzywdze go... tak mysle....poradźcie... Cytuj
Mefi Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 ja bym radził jeśli już coś na zasadzie gdybania typu: Jeśli mnie kocha niech daje tego wyrazy jeśli uważa to za poważny związek niech przestanie latać za innymi Cytuj
Nordis Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 A ja odradzam gdybanie, ponieważ zawsze może pozostawić jakąś lukę w waszej podświadomości. Że tak powiem, trzeba walić prosto z mostu Cytuj
Eftelya Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 To jak w takim razie wybrnąć z tej sytuacji? Żeby nie zostawiać "luki", ale jednocześnie nikogo do niczego nie zmuszać? Zawsze gdy miałam wątpliwości co do ingerencji w wolną wolę stosowałam "gdybanie". Cytuj
Nordis Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Tak jak napisała Animka, afirmacją wpływamy tylko i wyłącznie na własną podświadomość. Nie naruszamy niczyjej woli tym. Dlatego uważam, że zastosowanie afirmacji w stylu takim jak napisała Zlosniczka (tj. "Ja i X jestesmy gotowi na uczciwy zwiazek i prawdziwa miłosc") jest bardzo dobrą afirmacją. Cytuj
stay_in_light Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 Kolezanka zapytala mnie czy dobrze afirmuje "Ja i X jestesmy gotowi na uczciwy zwiazek i prawdziwa miłosc" czy nie jest to ingerencja w zycie pana X?? Nie umialam jej odpowiedziec jest to ingerencja w jego życie. szybko, krótko i na temat Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi