Administrator Marcin Posted February 21, 2006 Administrator Share Posted February 21, 2006 Dyskusja na temat osob urodzonych 7 stycznia : Najlepiej mu się wiedzie w życiu, gdy jest głową jakiegoś przedsiębiorstwa - w handlu, bankowości lub przemyśle. Potrafi on równie dobrze być panem jak i pożytecznym sługą. Woli jednakże rządzić. Odznacza się poczuciem własnej siły i odwagą w poczynaniach życiowych. Dąży do niezależności i osiąga też istotnie niezależne stanowisko jako rezultat cierpliwie i wytrwale realizowanych i dobrze obmyślanych planów. Jego przedsięwzięcia są nieraz zuchwałe. Wadą jego jest zbytnia ambicja. Gdy jest nierozwiniętym i niezrównoważonym - stanowi ona dlań źródło nieustannego niepokoju i nie pozwala na osiągnięcie pełni szczęścia w życiu. Niezwykła aktywność, jaka wypełnia jego duszę, wydaje się wówczas osobom postronnym tylko nieuzasadnionym niezadowoleniem z istniejącego porządku rzeczy. Inne znowu źródło jego potęgi wewnętrznej - zdolność dostosowywania się do okoliczności życiowych - nabiera wówczas, gdy mamy do czynienia z osobnikiem prymitywnym - zabarwienia mniej miłego. Jego szacunek dla przełożonych - może stać się wówczas zwyczajnym serwilizmem. Za wszelką cenę dąży do osiągnięcia jak najlepszych wyników pod względem materialnym, lecz chęć zrobienia kariery może mu przesłonić wszelkie inne horyzonty i wówczas nie przebiera w środkach ani sposobach dojścia do upragnionego celu. Nieraz też dochodzi aż do tego, że czerpie swe dochody z wykorzystywania słabości lub upadku innych. Nie można o nim powiedzieć aby był okrutnym, ale nie zna skrupułów w dążeniu do zadowolenia swej ambicji. Aczkolwiek nie cieszy się bynajmniej z tego, że ktoś jest od niego słabszym, nie waha się jednak wykorzystać tej okoliczności, skoro tylko ją raz skonstatuje. Mało ma konfidentów lub przyjaciół, a nieraz przejścia życiowe osamotniają go całkowicie. W swych zapatrywaniach jest najczęściej konserwatywny - ale brak mu nieraz radości życia i wesołości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaMaria Posted June 30, 2009 Share Posted June 30, 2009 07 styczen (KOZIOROEC) Kto urodził sie dnia 7 stycznia Day do uzyskania niezalenosci i moe ja osiagnac. Najlepiej mu sie wiedzie w yciu, gdy jest głowa jakiegos przedsiebiorstwa - w handlu, bankowosci lub przemysle. Potrafi on równie dobrze byc panem jak i poytecznym sługa. Woli jednake rzadzic. Odznacza sie poczuciem własnej siły i odwaga w poczynaniach yciowych. Day do niezalenosci i osiaga te istotnie niezalene stanowisko jako rezultat cierpliwie i wytrwale realizowanych i dobrze obmyslanych planów. Jego przedsiewziecia sa nieraz zuchwałe. Wada jego jest zbytnia ambicja. Gdy jest nierozwinietym i niezrównowaonym - stanowi ona dlan zródło nieustannego niepokoju i nie pozwala na osiagniecie pełni szczescia w yciu. Niezwykła aktywnosc, jaka wypełnia jego dusze, wydaje sie wówczas osobom postronnym tylko nieuzasadnionym niezadowoleniem z istniejacego porzadku rzeczy. Inne znowu zródło jego potegi wewnetrznej - zdolnosc dostosowywania sie do okolicznosci yciowych - nabiera wówczas, gdy mamy do czynienia z osobnikiem prymitywnym - zabarwienia mniej miłego. Jego szacunek dla przełoonych - moe stac sie wówczas zwyczajnym serwilizmem. Za wszelka cene day do osiagniecia jak najlepszych wyników pod wzgledem materialnym, lecz chec zrobienia kariery moe mu przesłonic wszelkie inne horyzonty i wówczas nie przebiera w srodkach ani sposobach dojscia do upragnionego celu. Nieraz te dochodzi a do tego, e czerpie swe dochody z wykorzystywania słabosci lub upadku innych. Nie mona o nim powiedziec aby był okrutnym, ale nie zna skrupułów w daeniu do zadowolenia swej ambicji. Aczkolwiek nie cieszy sie bynajmniej z tego, e ktos jest od niego słabszym, nie waha sie jednak wykorzystac tej okolicznosci, skoro tylko ja raz skonstatuje. Mało ma konfidentów lub przyjaciół, a nieraz przejscia yciowe osamotniaja go całkowicie. W swych zapatrywaniach jest najczesciej konserwatywny - ale brak mu nieraz radosci ycia i wesołosci. 7 stycznia imieniny obchodza: Chociesław, Izydor, Julian, Lucjan, Rajmund, Walenty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seastian87 Posted June 8, 2010 Share Posted June 8, 2010 w sporej mierze nie zgadzam sie z tym co jest tutaj napisane. polecam interpretacje Jill M. Phillipsa . Ten czlowiek znakomicie opisuje m.in. urodzonych 7 stycznia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marti93 Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 ja tez sie nie zgadzam. ambitna nie jestem ani mi wielka firma nie w glowie:) ale z tym ze dosc czesto mam dola to prawda;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seastian87 Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 dla zainteresowanych podaje link do angielskiej strony HowStuffWorks "January 7 Birthday Astrology" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Indywidualiści o dużym poczuciu własnej wartości. Szerokie horyzonty umysłowe, odwaga w realizacji zamierzeń połączona z cierpliwością pozwala im na uzyskanie znacznej niezależności życiowej. Powinni na bieżąco analizować czy ich ambicje nie są zbyt wygórowane. Mimo stwarzania pozorów pewności siebie w rzeczywistości często przeżywają wewnętrzny niepokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mag. Posted January 13, 2014 Share Posted January 13, 2014 dla zainteresowanych podaje link do angielskiej strony HowStuffWorks "January 7 Birthday Astrology" według mnie zdecydowanie lepiej oddaje nature rzeczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dariuszkowalczyk11 Posted July 27, 2014 Share Posted July 27, 2014 Moja babcia urodziła się 7 stycznia i wszystko się zgadza. Te wróżby się sprawdzają. Ciekawi mnie tylko ile jeszcze może pożyc babcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts