Administrator Marcin Posted February 21, 2006 Administrator Share Posted February 21, 2006 Dyskusja na temat osob urodzonych 4 lutego : Jest to natura sympatyczna, życzliwie usposobiona dla innych. Ma doskonałą pamięć, a dzięki starannemu wychowaniu i życiowemu doświadczeniu może dojść do tego, że świetnie będzie się orientować w charakterach ludzkich. Chociaż nieraz mówi rzeczy przykre osobom kochanym - słowa te nie pochodzą jednak z serca lecz tylko z mózgu. Umysł jego jest przedsiębiorczy, żądny przygód - co prowadzi go do związków z inynymi ludźmi, pochodzącymi nieraz z krajów dalekich. Jest to człowiek utalentowany, o zdolnościach artystycznych. Bardzo wymowny - potrafi się zręcznie wyrażać zarówno w słowie jak i w piśmie. Przeważnie osiąga pozycję wpływową, na której cieszy się uznaniem. Do małżeństwa się nie spieszy, chociaż zazwyczaj je zawiera. Najczęściej podstawą miłości jest przyjźń, w czasie której następuje wspólne porozumienie co do wzajemnych ideałów i światopoglądu, zarówno jak i co do celów życiowych. W gruncie rzeczy charakter takiego człowieka bardzo nadaje się do małżeństwa, dzięki szerokim i bezstronnym poglądom, wskutek czego może szczęśliwie uniknąć ograniczeń, jakie nakłada na człowieka przeciętnego dziedziczność, otoczenie, wychowanie. Jego uprzejmość i ludzkość są również cennymi cechami charakteru. Z natury bowiem jest to człowiek prostolinijny, niezdolny do zazdrości, drobiazgowości lub tyranizowania innych ludzi, a w stosunkach z bliskimi jest bardzo czuły i delikatny. Jak wychować dziecko tak urodzone. Wychowanie to powinno być jak najbardziej staranne, a to ze względu na jego wielkie zdolności i duszę wrażliwą i delikatną. Gdy mu się nie wierzy i nie ufa - wówczas samo staje się nieufne i wprowadza w błąd starszych. Ponieważ dziecko takie jest niezwykle nerwowe i niespokojne - trzeba starać się je wychowywać w jak największym spokoju i harmonii. Otoczenie zbyt hałaśliwe wielce mu szkodzi. Jego towarzystwo nie powinno być zbyt liczne i składać się wyłącznie z dzieci cierpliwych, porządnych i prawych. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajka1 Posted October 10, 2008 Share Posted October 10, 2008 HEHEE.....zgadzam się z tym co MARCIN 2 napisał jak bym czytała o sobie hym... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relex Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Hehe zgadzam się z tym w 99% Bo mi oficjalnie spierzy się to ślubu, hehe pozdrawiam ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poprostu Kasia Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 do mnie tez pasuje jak ulał 1000%%% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaMaria Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 04 luty (WODNIK) Kto urodzil sie dnia 4 lutego Obrotny, przedsiebiorczy - latwo moe zrobic kariere. Jest to natura sympatyczna, yczliwie usposobiona dla innych. Ma doskonala pamiec, a dzieki starannemu wychowaniu i yciowemu doswiadczeniu moe dojsc do tego, e swietnie bedzie sie orientowac w charakterach ludzkich. Chocia nieraz mówi rzeczy przykre osobom kochanym - slowa te nie pochodza jednak z serca lecz tylko z mózgu. Umysl jego jest przedsiebiorczy, adny przygód - co prowadzi go do zwiazków z innymi ludzmi, pochodzacymi nieraz z krajów dalekich. Jest to czlowiek utalentowany, o zdolnosciach artystycznych. Bardzo wymowny - potrafi sie zrecznie wyraac zarówno w mowie jak i w pismie. Przewanie osiaga pozycje wplywowa, na której cieszy sie uznaniem. Do malenstwa sie nie spieszy, chocia zazwyczaj je zawiera. Najczesciej podstawa milosci jest przyjazn. w czasie której nastepuje wspólne porozumienie co do wzajemnych idealów i swiatopogladu zarówno jak i co do celów yciowych. W gruncie rzeczy charakter takiego czlowieka bardzo nadaje sie do malenstwa, dzieki szerokim i bezstronnym pogladom, wskutek czego moe szczesliwie uniknac ograniczen, jakie naklada na czlowieka przecietnego dziedzicznosc, otoczenie, wychowanie. Jego uprzejmosc i ludzkosc sa równie cennymi cechami charakteru. Z natury bowiem jest to czlowiek prostolinijny, niezdolny do zazdrosci, drobiazgowosci lub tyranizowania innych ludzi, a w stosunkach z bliskimi jest bardzo czuly i delikatny. Jak wychowac dziecko tak narodzone. Wychowanie to powinna byc jak najbardziej staranne, a to ze wzgledu na jego wielkie zdolnosci i dusze wraliwa i delikatna. Gdy mu sie nie wierzy i nie ufa - wówczas samo staje sie nieufne i wprowadza w blad starszych. Poniewa dziecko takie jest niezwykle nerwowe i niespokojne - trzeba starac sie je wychowywac w jak najwiekszym spokoju i harmonii. Otoczenie zbyt halasliwe wielce mu szkodzi. Jego towarzystwo nie powinno byc zbyt liczne i skladac sie wylacznie z dzieci cierpliwych, porzadnych i prawych. 4 lutego imieniny obchodza: Andrzej, Gilbert, Jan, Joanna, Józef, Mariusz, Weronika, Witoslawa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miodzio_59 Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Mam urodziny 4 lutego i w tym samym dniu też imieniny Zgadzam się z tym opisem. Dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Są pożądanymi współpracownikami. Szybko przyswajają sobie wiedzę. Ich przedsiębiorczość, refleks i zmysł do interesu są czasami zadziwiające. Potrafią bardzo szybko ocenić sytuację i wyciągnąć właściwe wnioski. W kontaktach międzyludzkich odznaczają się obiektywnym widzeniem osób i spraw. Ich duży wdzięk osobisty przysparza im przyjaciół, szczególnie płci odmiennej. W gronie rodzinnym wykazują zbytnią nerwowość, a w stosunku do innych osób nieufność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metasearcher Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Bardzo przyjemne opisy Oczywiście, zgadzają się z moją osobowością w 100%. Dodam tylko, że w moim przypadku "świetna orientacja w charakterach ludzkich" jest tak rozwinięta, że wręcz o jasnowidzenie to zahacza. Czasami mam wrażenie, że czytam w ludziach, jak w otwartej księdze. Zwykle wystarczy mi 10 min. i już wiem jakim ktoś jest człowiekiem oraz jaka czeka go przyszłość (to taka podświadoma dedukcja na podstawie poznanych cech osobowości). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misige Posted August 9, 2014 Share Posted August 9, 2014 I ja się zgodzę...może poza nieufnością. Mam raczej w drugą stronę. Nie wiem na czym to polega, między innymi dlatego tu jestem, ale faktycznie wystarczy chwila w czyimś towarzystwie i potrafię powiedzieć, jaki jest.Dodatkowo jeśli chodzi o ludzi znanych i wydarzenia z ich życia wiem, co będzie dalej.Nie na zasadzie wizji, bo żadnych obrazów nie widuję. To coś jakby przeczucie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts