naastia Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 Śnił mi się mężczyzna...Leżał ze mną w łóżku,przytulał,całował.Nie znam go. W pewnym momencie sytuacja się zmieniła.Mianowicie czekały mnie zaręczyny z nim.Byłam w wielkim pokoju,razem z koleżanką z jednego roku ze studiów,z którą bardzo się lubię,ale nie mamy kontaktu poza uczelnią. Beata pomagała mi ubrać się na tą uroczystość.Byłyśmy w takiej jakby przymierzalni sklepowej,choć to wszystko działo się w tym jednym pokoju. Ujrzałam siebie w lustrze - miałam na sobie haftowane sari,włosy rozpuszczone (dłuższe,niż mam aktualnie). Spojrzałam na siebie,dotknęłam włosów i powiedziałam,że wyglądam strasznie.Że włosy w ogóle mi się nie układają,twarz mam zmęczoną,jestem niepomalowana. Beata pomagała mi,jednocześnie pytając,czy naprawdę chcę tych zaręczyn. Powiedziałam,że tak,bo przecież to dobry człowiek.Zaczęła mi to odradzać. Zapytała: "A co z Pawłem?" Wtedy,jakby w myślach,przywołałam obraz przystojnego bruneta,w garniturze.Nie znam go.Ale w tym śnie czułam,że mnie kocha i że ja jego też w głębi duszy kocham,ale nie dopuszczałam tej myśli do siebie. Ujrzałam siebie uciekającą z nim... Ale powiedziałam Beacie,że to mój przyszły narzeczony jest mi przeznaczony. Wyszłyśmy z przymierzalni.Na łóżkach leżała taka moja znajoma ze swoim nastoletnim synem. Zaczęłam szukać swoich butów.W końcu je znalazłam na środku pokoju - brązowe szpilki.Założyłam. Nagle zaczęłam czuć straszny niepokój.Szukałam swoich rzeczy,nie mogłam znaleźć swojej torebki.Poprosiłam tego chłopca z łóżka,żeby wszedł pod łóżko i sprawdził.Znalazł. Wtedy powiedziałam Beacie,żeby ją schowała,zanim znajdą ją ludzie mojego narzeczonego.Beata dała mi inną torebkę,żebym wzięła ze sobą. A ja z lękiem zaczęłam dawać jej swoje dokumenty,torbę z ciuchami. Byłam wystraszona.Prosiłam,żeby to przechowała,zanim oni to znajdą. Bo wtedy będzie po mnie. A w myślach miałam tylko to,że ucieknę z Pawłem...Że nie wyjdę za mąż za tamtego...
naastia Napisano 23 Października 2009 Autor Napisano 23 Października 2009 Znów miałam sen,że uciekałam przed narzeczeństwem...
Rekomendowane odpowiedzi