Jump to content

12 lutego

Marcin

Recommended Posts

• Administrator

Dyskusja na temat osob urodzonych 12 lutego :

Jest to człowiek prawy, o wszechstronnych sympatiach i zainteresowaniach. Jego umysł jest otwarty i postępowy, pozbawiony wszelkich przesądów. Tradycja i autorytet nie wywierają nań wpływu. Gdy się z nim styka bezpośrednio - patrzy na nie poważnie i spokojnie, okazując -być może - nawet pewną życzliwość i zainteresowanie. Żadna kurtuazja ani uprzejmość nie powstrzymają go w poszukiwaniu czystej prawdy. Trzeba jednak zastrzec, że te właściwości urodzin dzisiejszych występują dopiero w ludziach, którzy osiągnęli odpowiedni rozwój. W przeciętnych zaś przedstawicielach rodzaju ludzkiego są najczęściej uśpione i przejawiają się - prawdę powiedziawszy - dość słabo. Praca sprawia takiemu człowiekowi przyjemność, a swe wysiłki kontynuuje z wielką pilnością i wytrwałością. Interesują go sprawy polityczne, edukacyjne, ruchy społeczne, a jego zawód jest przeważnie intelektualny. Ostrożny, bardzo rozsądny - jest popularny, towarzyski i często prowadzi życie publiczne, występując przed szerszą publicznością. Zazwyczaj łączy się w życiu z jakimś partnerem, związkami towarzyskimi, klubami lub też staje się inicjatorem jakiegoś ruchu społecznego, który złączy jego wysiłki z innymi we wspólne sprawy. Jego droga życiowa nie jest agresywna ani wojownicza. Nie spieszy się zbytnio - może czekać. Im dłużej zaś czeka - tym jaśniej widzi wszystko dookoła, tym głębiej przenika wszelkie problemy. Jest to człowiek wolny od próżności i zarozumiałości: nigdy nie pozuje. Co mu grozi. Gdy po wielu latach ostateczne rezultaty jego wysiłków będą bliskie już realizacji - życie może je zniweczyć i w ten sposób utra- cie je może raz na zawsze. Czeka go miłość platoniczna i rozłączenie z towarzyszami. Dla kobiet urodziny te są niezbyt fortunne w sprawach małżeństwa i mogą przynieść urodziny synów, z powodu których później powstają kłopoty życiowe.

• 4 years later...

Są uważani przez otoczenie za prawych i mądrych. Charakteryzują się otwartym umysłem. Przeciwstawiają się wszelkim skostniałym, konserwatywnym strukturom i poglądom. Mają wszechstronne zainteresowania. Lubią dociekać prawdy i przejawiają w tym dużą wytrwałość. Nie należą do osób zbyt komunikatywnych. Często w kontaktach z innymi są szorstcy. Do realizacji celów brak im jest energii życiowej.

• 4 months later...
  • 11 months later...

hm...w sumie chyba by si zgadzało....aczkolwiek - szorstka...z pewnoscia nei jestem...raczej wydaje mi sie ze jestem zbyt otwarta i mam łatwość nawiązywania kontaktów.faktem jest ze brakuje mi zazwyczaj energi życiowej( nazwałabym to - brakiem we własne siły i możliwości)- odnośnie realizacji celów życiowych o których jzu wspomniano...

Mam jedna wielka nadzieję...że to ostatnie zdanie sie nie sprawdzi.....ponieważ mam syna....i mam nadzieje że "ułoży sobie życie" bez wpadania w kłopoty...