Skocz do zawartości

Nazwa firmy a numerologia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich bardzo serdecznie :)

Chcę otworzyć firmę, trzeci raz w życiu i nie wiem czy wybrałam dobrą nazwę.

Dwie pierwsze splajtowały zanim się zaczęły, teraz chciałabym odnieść sukces, tym bardziej, że całe moje życie to jedna wielka porażka.

Nie mam pojęcia o numerologii, ale kiedyś usłyszałam, że liczby mają wpływ na powodzenie firmy, możecie mi pomóc?

Ta nazwa to Crystal Motive, a moje imię i nazwisko ma 13 liter, data urodzenia po zsumowaniu daje 9.

I mam pytanie, jak wybrać dobrą datę na rozpoczęcie działalności?

serdecznie pozdrawiam i liczę na pomoc :)

Napisano

Tyle co mogę zrobić w tym przypadku, to interpretacje nazwy firmy;

Cele: 2/11

Potrzeba współpracy z innymi, otaczania osobami ją wspierającymi.

Realizacja: 8/35

Niezależna, zorganizowanie, ambicja, skuteczna.

Wibracja wewnętrzna(duszy): 3/21

Twórczość. Starania zyskania sympatii otoczenia.

W obliczeniach występuje liczba 11, co w tym przypadku można interpretować jako :

Kapłan ludu – uczy swoim własnym przykładem. Posiadanie ogromnych zdolności artystycznych i twórczych. Powołanie do służby uduchowionej i humanitarnej. Ta energia obdarza mocą duchową, odwagą, możliwością sprawowania władzy – uznanie, miłość i oryginalność. Ma duże zdolności mediumiczne i ogromną intuicję pozwalającą osiągnąć wiedzę niedostępną dla ogółu – jednak należy tą wiedzą się dzielić, nie handlować nią! Konieczna jest harmonijna , pewna własnych możliwości i zadań, zdolna do współpracy i przyjaźni, a także usatysfakcjonowana we własnym partnerstwie. Uczysz: „czyń drugiemu tak, jak chcesz, aby i Tobie czyniono.

Potencjały:

1 - ambicja, odwaga, inspiracja - 2

2 - łagodność, takt, wrażliwość - 2

3 - radość, szczęście komunikacja - 2

4 - pracowitość, cierpliwość, poczucie godności - 2

5 - ciekawość, witalność, energia - 1

6 - opiekuńczość, odpowiedzialność, harmonia - 1

7 - samorozwój, wiedza, duchowość - 1

8 - władza, seks, pieniądze - 0

9 - dobro, mądrość, miłość uniwersalna - 2

Napisano

Dominika 111

Bardzo dziękuję za analizę, ale nie gniewaj sie na mnie, to co napisałaś jest dla mnie jednym, wielkim szyfrem, w ogóle nie wiem o co chodzi :wstydnis:

Wywnioskowałam, że nazwa jest ok, czy tak?

Napiszę może więcej o mojej działalności. To będzie w pracownia zdobienia odzieży cyrkoniami i sklep internetowy, ubranka dla dzieci i t-shirty, a więc tworzenie i handel i zamierzam zatrudnić osobę do rysowania wzorów, niepełnosprawną, sama też nią jestem.

Moje nazwisko i nazwa firmy z moich obliczeń wyszła cyfra 8 tzn. 13 +13=26=8, skąd zatem jedynka? a 8/35 co znaczy? i co to są potencjały? jeżeli to 0,1 i 2, to dobrze czy źle, a może przeciętnie? Nie mam absolutnie żadnego pojęcia o numerologii i nawet nie wiem czy to pojmę jak poczytam na ten temat.

Tu dziękuję Arabice za linka i idę poczytać :icon_smile2:

Napisano

Jeśli mamy patrzeć na interpretacje nazwy i te potencjały "pieniądze"mamy na "0" to tak troszkę nie kasowo. Jednak nie przejmowała bym się moja interpretacją przesadnie ;).Sprawdziłam z ciekawości inne dobrze prosperujące firmy ,to Twoja nazwa wyszła naprawdę pomyślnie w porównaniu z innymi.

Większą uwagę by skierowała na Twój osobisty horoskop urodzeniowy i datę założenia firmy. A interpretacje nazwy potraktować z przymrużeniem oka :usmiech:

Informacje podane przez Ciebie z cyferkami, to tak troszkę jak działanie po omacku . Wzięłaś pod uwagę nazwisko i nazwę firmy ,bez imienia . I czy podlicza 26 jest dobrze obliczona ,tego tez nie wiem .

Tutaj możesz sobie poczytać i sprawdzić ponownie . http://www.ezoforum.pl/kurs-numerologii/1873-temat-7-zestawienie-imion-i-nazwisk.html

http://www.ezoforum.pl/kurs-numerologii/1832-temat-5-podliczby-podwibracje.html

Napisano

Imię i nazwisko daje w sumie 13 literek, data urodzenia to 15.08.1957, a daty otworzenia nie potrafię nawet w przybliżeniu określić, bo dopiero w połowie listopada powinnam wiedzieć, czy w ogóle dostanę dofinansowanie.

Druga sprawa to taka, że nie wiem, czy mobilizować się i jeszcze przed Bożym Narodzeniem zacząć działalność, czy poczekać do wiosny przyszłego roku.

Firma to ewentualne przyszłe dochody, a muszę zadbać o dzień dzisiejszy i nie wiem, czy nadal zajmować się wnuczką, a córka do pracy na pełen etat, czy też ona powinna poszukać zajęcia nienormowanego, a ja działać z firmą. Jestem w kropce. Prawda też jest taka, że nie jestem w stanie dłużej zajmować się 3 letnią wnusią z powodu mojej niepełnosprawności.

Co do nazwy to może być Crystal Motive art lub Misari, którą to nazwę podpowiedziano mi na Golden line.

Napisano (edytowane)
Imię i nazwisko daje w sumie 13 literek .

To zupełnie nie o to chodzi , dlatego podałam Ci linki we wcześniejszym poście na które dobrze było by zerknąć.

Zrobiłam Ci krótką interpretacje Twojej daty urodzenia i zaznaczyłam tłustym drukiem obecny moment w jakim się znajdujesz.Interpretacja jest nie jest napisana moimi słowami lecz użyłam gotowych odpowiedników.

36 = 9

DROGA ŻYCIA – 9

Jesteś sługą potrzebujących. Żyjesz ideałami i starasz się wcielać je w życie – wnosząc ludzkość na wyższy poziom rozwoju. Masz wrodzoną skłonność do poświęceń, działalności misyjnej, podróżowania i nawracania – bezinteresownego pomagania innym. W życiu kierujesz się bezinteresownością i humanitaryzmem, a jeśli świat, który spotykasz nie jest uczciwy i altruistyczny, wówczas odczuwasz cierpienie, które przelewasz na papier lub wyrażasz w innych formach artystycznej ekspresji. Pełnisz rolę opiekuna i ojca, dając wszystkim poczucie bezpieczeństwa i spokoju. Lubisz, jak otoczenie docenia Twoje wysiłki i podziwia Cię jako przywódcę (jeżeli nie otrzymujesz tych uczuć w Twoich działaniach, możesz ulegać frustracji). Posiadasz intuicję, wiedzę i mądrość wewnętrzną. Czasami jednak możesz mieć trudności z umiejętnością prawidłowej oceny rzeczywistości: pomagając tam, gdzie nie trzeba, zaniedbując tym samym siebie, zbytnio poświęcając się innym. Koniecznym jest Ci nauczenie się realizowania Twojej głównej potrzeby – niesienia pomocy innym, nie zapominając przy tym o sobie – nauka zdrowego egoizmu!

Cykle Życia:

I CYKL – Formujący osobowość = 8

To czas, kiedy Twoje zainteresowanie praktyczną stroną życia stawiasz na piedestale – działasz niezwykle praktycznie. Ten czas może pojawić się w Twoim życiu (początek Cyklu, Warunków) poprzez Twoje „błyskotliwe wejście w świat finansów, interesów, czy mistycyzmu (rzadziej). Występuje tu przede wszystkim silna potrzeba konkretnej realizacji. To również okres władzy. Uważaj, aby nie używać Twojej własnej władzy, wpływów, czy pieniędzy w celu wewnętrznego wzbogacania się. Starannie waż każdą Twoją myśl, słowo i czyn – wracają do Ciebie pomnożone. Przewiduj skutki Twojego działania, gdyż w każdej przyczynie jest skutek – wiesz przecież, ale zwracaj uwagę na to przewidywanie, a nie zajmuj się tylko konkretną realizację.

Pierwszy okres przejściowy: 1.1.1985 do 15.12.1985

II CYKL – Twórczy = 15/6

To liczne ograniczenia i obowiązki, których jednak nie należy się obawiać. Pojawia się w Tobie i wymagana jest od świata Twoja własna duża odpowiedzialność za dom i rodzinę. Należy akceptować wszelkie przyjęte na siebie zobowiązania i wywiązywać się z nich. Ten okres uczy Cię tolerancji i rezygnacji z nadmiernych wymagań zarówno wobec siebie jak i innych. Nie planuj z góry rozwiązań, ani własnego stosunku do siebie i do sytuacji. Żyjesz dla innych, ale i pracuj nad zrozumieniem siebie i swoich własnych potrzeb – nie zapominaj o sobie w tym wszystkim. Nie zakłócaj harmonii, a poczucie bezpieczeństwa na stałe zagości w Twoim życiu.

Drugi okres przejściowy: 1.1.2012 do 15.4.2014

III CYKL – Współpracy = 22/4

4 – Wymagana jest od Ciebie nie tylko solidna praca, ale i w konkretnym kierunku. Tutaj konieczny jest Twój własny wysiłek i wytrwałość. Następuje rozwój i należy świadomie nad tym pracować – Twoich własnych zdolności organizacyjnych i zmysłu ekonomicznego. Twój sukces jest proporcjonalny do włożonego przez Ciebie wysiłku. Nie trać czasu, na nic dosłownie, a wytrwale buduj fundamenty. Konieczne jest, aby Twoje życie miało wyraźną strukturę i to nadaną przez Ciebie. Dbaj o harmonijne relacje z innymi, unikaj nadmiernego demonstrowania własnego „uporu”. Różne aspekty Twojej własnej pracy, postrzegaj jako całość.

Edytowane przez _Domi_
Napisano

Dominiko,

dziękuję, że poświęciłaś mi czas.

Poczytam wszystko i zobaczę czy coś z tego zrozumiem, powiedz mi tylko co to jest okres przejściowy i co on oznacza i dlaczego III Cykl ma taką samą treść jak II Cykl oki?

Numerologia wydaje mi się dość skomplikowana, nie mam ścisłego umysłu i nie przepadam za liczbami myślałam, że będzie prościej :icon_smile2:

Napisano

O masz racje ,musiałam coś źle wstawić i już poprawiłam we wcześniejszym poście .

Przepraszam :usmiech:

A okresy przejściowe można tłumaczyć w ten sposób że:

Cykle życia zazębiają się i w tym tzw „okresie przejściowym” oddziałują na nas dwie energie – kończąca poprzedniego i pojawiająca się kolejnego. W zależności od długości okresu przejściowego odczuwamy daną zmianę w naszym życiu łagodnie, bądź zdecydowanie. Niektóre okresy przejściowe trwają kilka miesięcy (czasem nawet dni), inne aż kilka lat.
Napisano

Dziękuję, nadal ciemno, ale już jakaś szarówka na horyzoncie:)

Chyba muszę zgłębić temat, więc opuszczam na trochę to przyjazne forum i wrócę jak będę gotowa, albo jak nadal nie będę niczego rozumieć.

Serdecznie pozdrawiam :papa2: