Administrator Marcin Posted February 21, 2006 Administrator Share Posted February 21, 2006 Dyskusja na temat osob urodzonych 28 lutego : Jego charakter jest całkiem specjalny, a wykazuje przy tym duże zdolności w pewnym określonym kierunku. Może prowadzić studia poważne, dzięki wysiłkom wytrwałym zgłębiając tajniki przyrody. Widok nieba zasianego gwiazdami i morze wywiera nań wpływ fascynujący. Jego najbliższe otoczenie najczęściej nie potrafi go należycie ocenić, ponieważ go nie rozumie. Wielka wytrwałość łączy się w nim z naturalnym poczuciem lojalności. Nawet mając jakieś wątpliwości - nie odstępuje od swych zasad i trzyma się wiernie swego wyznania. Wrażliwy, obrotny, czuły - ma nieraz dwa mieszkania, dwa ogniska rodzinne lub dwa zawody. W jego życiu podwójność występuje dość często. Kobiety urodzone w tym dniu nieraz zawierają dwa małżeństwa. Losy tego człowieka nieraz są dość niezwykłe; czeka go wiele przygód. W życiu szuka zazwyczaj wyższych ideałów. Można na nim polegać i powierzać mu stanowiska wymagające dużego zaufania. Co mu grozi. Może osiągnąć stanowisko wybitne - lecz grozić mu będzie niebezpieczeństwo przewrotów życiowych, które będzie się starał znosić z rezygnacją. Trzeba dodać, że zarówno starsze jak i młodsze osoby urodzone dnia tego posiadają dużo wrodzonej skromności. Taki człowiek w młodości zazwyczaj jest dość szczupły, o twarzy okrągłej i rysach delikatnych. Z wiekiem staje się bardziej korpulentny. Mężczyzna urodzony dnia tego jest systematyczniejszy w swych przyzwyczajeniach życiowych aniżeli kobieta, chociaż równie niespokojny. Jak wychować dziecko tak urodzone. Bywa ono nieraz przewrażliwione i zbyt łatwo poddające się wrażeniom zewnętrznym i wzruszeniom -dzięki czemu jego charakter staje się zmienny i niepewny. Wychowawcy powinni rozwijać w nim przede wszystkim zdolności do logicznego myślenia i zdawanie sobie sprawy z materialnej strony życia. Należy w nim również rozwijać oszczędność i systematyczność. Gdy przyzwyczai się do metodycznego załatwiania swych spraw i interesów - jego wielkie zdolności będą mogły rozwijać się prawidłowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Istaros Posted November 8, 2006 Share Posted November 8, 2006 Bardzo dużo się zgadza. Z tym zawodem mnie mocno zaskoczyło. Zawsze chciałem mieć conajmniej dwa zawody. Nie znosze monotoni i chętnie nawet bym się przekwalifikował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Realni romantycy. Posiadają wybitne zdolności, które nie zawsze wykorzystują w należytym stopniu. W swoich przekonaniach zaskakują oryginalnością. Nie zmieniają łatwo swojego zdania, pozostają wierni wyznawanym zasadom do końca. Przez to czasem nie wykorzystują wielu nadarzających się możliwości. W realizacji celów są wytrwali, aczkolwiek towarzyszy im niepewność i zwątpienie w ostateczny sukces. Są bardzo wrażliwi i uczuciowi. Bardzo biorą sobie do serca wszelkie słowa krytyki. Z wiekiem stają się coraz bardziej nerwowi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafa Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 ja mam natomiast tak że jak piszę w pamiętniku to zawsze piszę do tej drugiej osoby .. strasznie mnie to denerwuję bo ni jak ma się to do pozytywnego myślenia ale zawsze czuję ta swoją drugą osobowość a z racji bogatego wewnętrznego życia i świadomości właśnie te dwie istoty tworzą głębokie pomieszanie zarówno w moim odbiorze rzeczywistości jak i w tym jak postrzegają mnie inni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amantis Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 Werona to niesamowite, absolutnie wszystko jest prawdą! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts