Administrator Marcin Posted February 21, 2006 Administrator Share Posted February 21, 2006 Dyskusja na temat osob urodzonych 12 marca : Jego sfera zainteresowań i sympatyj jest bardzo szeroka. Patriotycznie usposobiony - przejmuje się ideałami społecznymi. Okzuje też dużo przywiązania do najbliższej rodziny - zwłaszcza do matki. Chociaż nie jest bynajmniej władczy - umie wywierać wpływ na ludzi i rządzić innymi. Czyni to jednak bez surowości; przy całej swej stanowczości i zdecydowaniu jest uprzejmy, a nieraz nawet żartobliwy. Podobnie jak sam podlega silnym wzruszeniom - potrafi również wywoływać wzruszenia u innych. Jest to sympatyczny towarzysz, wesoły, rozmowny, ożywiony dobrymi chęciami. Pragnąłby wszystkich dookoła uczynić szczęśliwymi - a ponieważ nie zawsze wie jak to zrobić należy - mimo swe zamierzenia wzniosłe, prowadzi nieraz życie bierne. Gdy zaś wreszcie rozpocznie wcielać swe ideały - okaże się, że wynikło z tego całkiem coś innego, aniżeli początkowo było zamierzone. Wówczas -rozczarowany i pozbawiony iluzyj - może popaść w pasywność lub zniechęcenie. Trzeba dodać, że jest to człowiek spokojny i wytrwały - ale więcej w myślach aniżeli w czynach. A jednak w niektórych wypadkach może okazywać zadziwiającą wytrwałość - nie chce liczyć się z żadnymi wydarzeniami i faktami, odrzuca wszelkie perswazje i z uporem trzyma się raz obranej drogi, którą inni - bardziej jasno orientujący się w sytuacji - całkowicie potępiają. I oto - nieraz zdarzy się, wbrew przypuszczeniom zdrowego rozsądku -że sprawa jego w końcu zatriumfuje i osiągnie całkowite zwycięstwo. Ma zamiłowanie do wszystkiego, co poetyczne i romantyczne, a mimo swój epikureizm i zmysłowość - zdolny jest również do miłości platonicz-nej. Nie jest to zły człowiek, chociaż przywiązany do użycia i zbytku. Co mu grozi. Wpływ kobiet jest silny w jego życiu i nie zawsze przynosi mu to szczęście. Kobiety bowiem kierują jego losem i mogą go zrujnować. Czy mężczyznę, czy kobietę urodzoną dzisiaj należy przestrzegać przed słabością charakteru i jej smutnymi skutkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olusia Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 też urodziłam się 12 marca wiele rzeczy w moim życiu robie w bardzo spontaniczny sposób i czasem nawet nie logiczny a zzawsze wychodzi mi to na dobre )) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tribalbellydancer Posted May 21, 2009 Share Posted May 21, 2009 Gdy zaś wreszcie rozpocznie wcielać swe ideały - okaże się, że wynikło z tego całkiem coś innego, aniżeli początkowo było zamierzone. wszystko jasne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candy Lady Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 ja tez 12 marca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Śpiewak Posted June 7, 2010 Share Posted June 7, 2010 12 marca i jak widzę wiele jest prawdziwe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sun. Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 W większości prawda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Mają bardzo zróżnicowaną naturę. Z jednej strony rozwinięte życie wewnętrzne i romantyzm, z drugiej zaś niekwestionowane cechy przywódcze. Dobroć przeplata się u nich z uporem. Są pasywni. Cieszą się powodzeniem u płci odmiennej. Współżycie z nimi nie jest trudne, nie trąci też nudą ani monotonią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izabela1990 Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 I wkurza mnie to, ze jestem bardziej wrazliwa niz inni i czesto placze. Zdolnosci przywodcze mialam okazje sprawdzic w gimnazjum, kiedy to bylam przewodniczaca klasy przez 3 lata, ale to raczej wybierali mnie z wygody, anizeli ze szczerych checi ;], ale na zle im to nie wyszlo Uwazam, ze czesto ta dobroc tez nie jest doceniona w odpowiedni sposob. Aha i czesto cos zaczynam, rzadko koncze... W polowie sie zgadzam, w polowie nie. Powinnam sie urodzic 8 marca, ale na swiat mi sie nie spieszylo. Moze jestem zwyklym spoznieniem i musze zobaczyc, jakie sa osoby urodzone 8 marca ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts