Administrator Marcin Posted February 21, 2006 Administrator Share Posted February 21, 2006 Dyskusja na temat osob urodzonych 1 kwietnia : Okazuje niezwykłą energię i dużą ambicję. Dumny, odważny, wyniosły - pragnie uznania i dąży do tego, aby zająć w życiu jak najwyższe stanowisko. Jest to człowiek uposażony w zdolności, a natura jego jest towarzyska. Przywiązany do swego domowego ogniska - z serdecznością podtrzymuje swe stosunki rodzinne i nieraz nawet dumny jest ze swych krewnych. Przeważnie osiąga jakieś stanowisko wybitne. Urodziny dzisiejsze mogą nawet przynieść godność i zaszczyty zarówno w życiu społecznym jak i w państwowym. W innych jednak dziedzinach czeka ludzi dziś urodzonych mniejsze powodzenie. Dość ekscentryczni w sposobie prowadzenia swego życia - pragną wyłącznie chodzić własnymi drogami i zawsze starają się ich trzymać w życiu praktycznym. A jednak dzięki temu właśnie mogą wejść w kolizję z władzą rządzącą w kraju lub ze społeczeństwem, a nawet popaść w niebezpieczeństwo. Czy tak się stanie, czy nie - w każdym razie człowiek tak urodzony trzymając się zbyt uparcie własnej drogi - nie wyjdzie na tym dobrze. Jego wada - to egoizm, gniew i nadmierna popędliwość. Kapryśny jest i zmienny w wysokim stopniu; niełatwo też zapomina uraz doznanych - chociaż rzadko tylko ma ochotę się mścić. Raczej zginie, walcząc za swe ideały lub przyjaciela - aniżeli się cofnie o cal jeden. Tajemniczy, swych planów strzeże dość zazdrośnie. Ognisty, aktywny - na ogół rozwija w życiu dużą ekspansję. Hygiena. Nie powinien używać pokarmów zbytnio ekscytujących i unikać nadmiaru narkotyków - lecz regularnie spożywać pokarmy odżywiające mózg i nerwy. Czego się strzec winien. Niechaj nie dąży do tego, aby nieustannie być otoczonym przyjaciółmi, lecz raczej stara się wsłuchiwać w głos swej intuicji i swego sumienia, przebywając w samotności. Więcej na tym skorzysta, aniżeli na towarzystwie innych ludzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
liszka Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Tu jestem zaskoczona, bo nei wiedziałam, że data urodzenia ma aż tak wielki wpływ na charakter człowieka. W całości opisu niektóre stwierdzenia tylko nie odwzorowują mnie w pełni, ale i tak zgadzają się poniekąd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika3 Posted June 17, 2010 Share Posted June 17, 2010 Tak ja też muszę powiedzieć,że niektóre stwierdzenia się zgadzają.Ja do tego dodała bym lenistwo. Lubie nic nie robić, choć niestety mam mało czasu na to:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Dumni i odważni. Odznaczają się wszechstronnymi zdolnościami i niezwykłą energią. Ambicje inspirują ich do coraz większych zadań. Nie znają trwogi, nieraz zbytnio ryzykują. W uczuciach są stali i wierni. Można na nich polegać w przyjaźni lub w trudnych sytuacjach. Dużo zyskują w oczach najbliższego otoczenia, o ile potrafią ograniczyć swoją wyniosłość i egoizm. Również ekscentryczność nie dodaje im splendoru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jooa Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 Zgadza się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts