Guest Dharma Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Co zrobić z tym fantem.. Jak zamknę oczy w medytacji po chwili pojawia mi sie ciemnoniebieskie plamy. świetliste. powiększają sie pomniejszaja. itp. poprostu nie sposób nie zwracać na nie uwagi. ale czym dłużej je obserwuje wpadam w trans. z otwartymi oczami mam tak samo. kiedy medytuje po chwili widzę to samo. Ściemnia mi się obraz przed oczami i pojawiają się to coś. . może nie jest to denerwujące, ale nie chce wchodzić w trans.. Nie chciałabym rezygnować medytacji pomóżcie:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian81102 Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 (edited) To jeden z objawów medytacji czyli medytujesz dobrze jesteś już w dalszym poziomie widzisz te plamki przebłyski to dobry objaw , obserwuj oddech w międzyczasie ale nie skupiaj się na nim obserwuj oddech to jest klucz po dalszych praktykach medytacyjnych osiągniesz dalszy stan medytacyjny to moja rada by się tym nie przejmować. Edited November 10, 2009 by Damian81102 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dharma Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Ja mam tak często przy oczyszczaniu. To chyba nieuniknione.Pojawiają się różnokolorowe plamy(zielone, żółte, niebieskie, fioletowe), czasem pojawi się wizja rozkwitającego kwiatu w kolorze danej czakry.Fakt, że potem przez dłuższy czas nie sposób przeprowadzić wizualizacji, bo każdy obraz jest zakłócany(przynajmniej u mnie) przez te jasne plamy. a czy wychodzisz przy tym z ciała Szamanie? To jest takie hipnotyzujące. . .Wyrzuca z ciała. w astral. ( z jednej takiej przygody mam niemile wspomnienia) z innych mam dobre, np pobieranie energii z drzewa sprzed mojego domu. . Paradoksalnie uciekam przed tym bo się boje czegoś, myślisz ze po przełamaniu blokady moja medytacja się zmieni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian81102 Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 tu jest odpowiedź na końcu tego filmiku i dalsza część wrażeń z medytacji ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dharma Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Dzięki Damian. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pit Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 . Paradoksalnie uciekam przed tym bo się boje czegoś, myślisz ze po przełamaniu blokady moja medytacja się zmieni? Powiem jak u mnie to wyglądało, podczas wchodzenia w stan medytacyjny ,dostrzegałem różne krztałty ,czasem kolorowe kule ,kture przybierały krztałt różnych bytów ,słyszałem więcej ,ale jak dłużej medytowałem w końcu wszystko wracało do normy ,także początki moje były trudne ,ale nic co wartożciowe nie przychodzi łatwo ,jak słyszałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dharma Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Dziękuje Pit zainspirowałeś mnie! chyba już wiem w czym tkwi problem:D Niskie poczucie wartości blokuje mnie. <bukiet> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pit Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 (edited) Dzięki za bukiet ,tak Drahma to miałem na myśli,lecz inaczej to ująłem. Edited November 10, 2009 by Pit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts