Administrator Marcin Posted February 21, 2006 Administrator Share Posted February 21, 2006 Dyskusja na temat osob urodzonych 29 kwietnia : Umysł jego jest nastrojony pokojowo i życzliwie dla ludzkości. Dookoła niego skupiają się inni ludzie, przyciągani przez jego sympatyczną indywidualność. W otoczeniu swym budzi zaufanie i wiarę w siebie. Pragnie on też wpłynąć dodatnio na swe otoczenie i podnieść je na wyższy poziom. Z chęcią zajmuje się rozpowszechnianiem nowych poglądów. Troszczy się też o sprawy innych ludzi - chętnie pośredniczy dla dobra innych i opiekuje się słabszymi. Jednakże jego największe zainteresowanie skupia się na własnym domu i rodzinie. Odczuwa on na ogół przyciąganie do osób młodszych, a o swe dzieci troszczy się niezwykle. Jego dobre intencje w stosunku do krewnych zostaną wynagrodzone, gdyż ci ostatni mogą mu przynieść korzyści życiowe. Lubi on zwierzęta i przyrodę; odczuwa przyciąganie do życia wiejskiego. Jego rodzina jest przeważnie dość liczna. Czego się strzec powinien. Chociaż posiada nadmiar sił życiowych -nieraz jednakże zapędza się za daleko, licząc na swój mocny organizm -czy to w zabawach, grze, użyciu - czy też w pracy. W ten sposób może rozpraszać swe siły i marnować je bezużytecznie. Choroby. Na ogół człowiek dziś urodzony odznacza się dobrym zdrowiem i mocnym organizmem. Ponieważ jednak ma bardzo rozwinięte upodobania smakowe i jest gastronomem - nieraz sobie w tym kierunku zbytnio pozwala, co może potem powodować powiększenie wątroby, niedomagania serca lub nerek. W wieku późniejszym wszystko to może dać się we znaki dość dotkliwie. Trzeba podkreślić jednakże, że życie człowieka dziś urodzonego układać się będzie bardzo łatwo i szczęśliwie - a drogą swą kroczyć będzie łatwo i pomyślnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marietka Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 hmmmm jak na mnie to sie zgadza:) z małym wyjatkiem jestem pesymista w niektórych sprawach:Da tak pozatym to jestem pod wrazeniem:D:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Ce****e ich duża mądrość życiowa, i to nawet w młodszym wieku. Są życzliwi i pogodni. Chętnie pomagają innym i to bezinteresownie. Bywają na ogół bardzo uczuciowi, a co ważne ? wierni. Nie dochodzą co prawda do wielkiego majątku ani wysokiego stanowiska, jednak potrafią zapewnić sobie i rodzinie godziwą egzystencję. Współżycie z nimi bywa najczęściej udane. Bywają sentymentalni i rozkojarzeni. Stan ten u nich przechodzi samoczynnie, ale wraca często. Szybko przyzwyczajają się do wygód, a trudno z nich później rezygnować. W sumie to szlachetne jednostki, ale trochę łatwowierne i naiwne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olusia55 Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 mnie to troszkę dotyczy tylko są wyjątki jestem pesymistką nie akceptuje siebie i mam pesymistyczne poglądy na swoje zycie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts