Skocz do zawartości

dążenie do czegoś, zbyt długie zastanawianie i utrata

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie jestem w stanie rozpoznać znaczenia tego snu przez symbole.

Jest to sen, który bardzo często się powtarza w zmienionych wersjach, ale sens jest ten sam.

Dziś śniło mi się że jestem w sklepie z antykami i widzę wspaniałą broszkę/zawieszkę na łańcuszku. Chcę ją kupić, więc szukam sprzedawcy. W tym samym momencie co ja w tym sklepie jest mnóstwo ludzi, wszyscy oglądają broszkę. Ja biegam po całym sklepie w poszukiwaniu sprzedawcy, oglądam inne antyki. W końcu gdy znajduję sprzedawcę, broszka znika, bo zapewne zabrał ją już kto inny...

wiem, że broszka symbolizuje dobre stanowisko, ale mój sen pojawia się bardzo często, z tym, że przedmiot mojego pożądania jest zmieniony - często są to książki, ale też inne przedmioty.

Niepokoi mnie stan wiecznego poszukiwania, budzę się z tym uczuciem niepokoju i poczuciem, że coś straciłam przez własne zaniechanie lub błędne działanie.

Prosze o pomoc.

Napisano
Niepokoi mnie stan wiecznego poszukiwania, budzę się z tym uczuciem niepokoju i poczuciem, że coś straciłam przez własne zaniechanie lub błędne działanie.

A czy takie uczucie nie towarzyszy Ci w jakiejś sprawie? Nie boisz się, że ktoś może Ci coś sprzątnąć sprzed nosa?

Napisano

mimo, że to uczucie wciąż się powtarza to nie mogę znaleźć nic takiego w realnym życiu, co mogłabym utracić lub co ktoś mógłby mi sprzątnąć.... jestem studentką, nie szukam pracy. Dlatego ten sen mnie tak niepokoi - myślicie że to może być zapowiedź czegoś?

Napisano

wcześniej pamiętam, że coś podobnego mi się parę razy śniło (nie potrafie określić kiedy), ale ostatnio już chyba 3 razy w tym miesiącu :(

Napisano

Nie sądzę aby taki sen był zapowiedzią przyszłości, ale to tylko moje zdanie.

W każdym razie sny powtarzają się, kiedy Twoja podświadomość próbuje dać Ci coś do zrozumienia, a dany stan rzeczy nie ulega zmianie. Zwykle sny powtarzające się ustają, kiedy sytuacja ulegnie poprawie.

A może chodzi o życie uczuciowe?

Napisano

dzięki, w sumie może to jest jakieś wytłumaczenie... no cóż, wypada zbadać czego oczekuje moja podświadomość i wziąć się do działania :) dziękuje

Napisano

Pamiętaj, że Twoja podświadomość to też Ty :) więc zacznij od badania tego, czego świadomie oczekujesz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...