Marika_ Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Jesli nie w tym temacie, to bardzo przepraszam. Mam problem. Na jednych stronach pisze, że wodnik zaczyna się dopiero od 21 stycznia, na następnej stronie pisze, że od 20 stycznia. Jak to z tym jest?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
melyss Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 trzeba podac date urodzena z rokiem i sprawdzic dokładnie czy w danym roku w danej godzinie słonce już weszło w nowy znak czy nie.Skąd te rozbiezności - Słonce przemierza 360 stopni zoodiaku raz do roku. ale rok to 365dni. Ta niewielka rozbiezność między tymi liczbami powoduje właśnie te trudności. Podaj dokładną date urodzenia. Nigdy nie jest się na przełomie, trzeba dokładnie ustalic pozycje słońca, nie można byb troche wodnikiem i troche koziorozcem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HoroskopDzienny.pl Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 100% Wodnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arabika Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Nie na 100% Wodnik... np. 20.01.1985 roku o godz 03:00 w Krakowie Słońce było jeszcze w znaku Koziorożca, a o godzinie 03:58 przeszło w znak Wodnika...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HoroskopDzienny.pl Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 ups, masz rację Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pata-pata Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 (edited) Witam i bardzo potrzrebuje waszej pomocy. Wczoraj czyt 20.01.2010 o godzinie 15:10 urodzil mi sie siostrezniec i nie mam zielonego pojecia jaki jest jego znak zodiaku. Moja siostra tez wariuje bo boi sie, ze ma dwa znaki zodiaku xD (biedna nigdy nie byla za bystra ) Gdyby ktos mogl mi podeslac jakas strone zebym mogla to sprawdzic albo napisac mi poprostu jesli to nie problem jaki jest jego znak Dziekuje wam i pozdrawiam Edited January 21, 2010 by pata-pata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arabika Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 (edited) Witam i bardzo potzrebuje waszej pomocy. Wczoraj czyt 20.01.2010 o godzinie 15:10 urodzil mi sie siostrezniec i nie mam zielonego pojecia jaki jest jego znak zodiaku. Moja siostra tez wariuje bo boi sie, ze ma dwa znaki zodiaku xD (biedna nigdy nie byla za bystra ) Gdyby ktos mogl mi podeslac jakas strone zebym mogla to sprawdzic albo napisac mi poprostu jesli to nie problem jaki jest jego znak Dziekuje wam i pozdrawiam Spod jakiego znaku............. Słońce ma w Wodniku Księżyc w Rybach Merkury w Koziorożcu Wenus w Wodniku Mars w Lwie Jowisz w Rybach Saturn w Wadze Uran w Rybach Neptun w Wodniku Pluton w Koziorożcu Uroczy Chłopczyk z niego Edited January 21, 2010 by arabika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pata-pata Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 czyli jest Wodnikiem? ^^ Dziekuje bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nerita Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Ciekawe właśnie jak to jest, ja mam wpisaną datę 21.01.74 we wszystkich dowodach, ale tak naprawdę to ur sie 20 o godz 23.55, tak mi Mama opowiadała. Czasem zastanawiam się jakim jestem znakiem, bo raz przemawia we mnie wodnik a drugi koziorożec, nie cierpię tego, to tak jak by ktoś ci wmowił rozdwojenie jażni:) aprzeciez tak nie jest, proszę o krótką informację Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arabika Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Ciekawe właśnie jak to jest, ja mam wpisaną datę 21.01.74 we wszystkich dowodach, ale tak naprawdę to ur sie 20 o godz 23.55, tak mi Mama opowiadała.Czasem zastanawiam się jakim jestem znakiem, bo raz przemawia we mnie wodnik a drugi koziorożec, nie cierpię tego, to tak jak by ktoś ci wmowił rozdwojenie jażni:) aprzeciez tak nie jest, proszę o krótką informację Słońce, Merkury, Wenus oraz Jowisza masz w znaku Wodnika. Księżyc w Koziorożcu Marsa w Byku Saturna w Bliźniętach Urana i Plutona w Wadze a Neptuna w Strzelcu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arabika Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 o tak jak by ktoś ci wmowił rozdwojenie jażni "gazetowe" horoskopy wtłoczyły takie spojrzenie - wodnik, koziorożec, baran... a tak naprawdę to nie jest tak, że jesteśmy "czystej krwi" zodiakiem... jesteśmy mixem i nie jest to powód do rozpaczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nerita Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Dziękuję za odpowiedz:) ja jakoś nigdy nie przywiązywałam większej wagi do horoskopów, czasem z cikawości czytałam. Najlepiej być poprostu sobą dzięki raz jeszcze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gitarzystka Posted January 1, 2011 Share Posted January 1, 2011 Heeej! Mam pytanko. Otóż urodziłam się 20.01.1994r o godzinie 11:30 i wciąż nikt nie potrafi mi odpowiedzieć spod jakiego jestem znaku. Może ktoś tutaj się orientuje? Byłabym niesamowicie wdzięczna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arabika Posted January 1, 2011 Share Posted January 1, 2011 Heeej! Mam pytanko. Otóż urodziłam się 20.01.1994r o godzinie 11:30 i wciąż nikt nie potrafi mi odpowiedzieć spod jakiego jestem znaku. Może ktoś tutaj się orientuje? Byłabym niesamowicie wdzięczna Słońce w Wodniku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gitarzystka Posted January 1, 2011 Share Posted January 1, 2011 Wielkie Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd123 Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Mógłby ktoś mi powiedzieć z pod jakiego znaku jestem ? Urodziłem się 20 stycznia 1992 roku, między godziną 13 a 15 Będę bardzo wdzięczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arabika Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 asd123 Słońce masz w Koziorożcu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy76 Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Mnie też to interesuje. 30.01.1986 godzina 17:20, Śląskie. Bardzo chciałbym wiedzieć dokładnie, dla każdej z możliwości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ucho103 Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 witam córka urodziła sie o 9:29 20.01.2012 Katowice 50.205998,18.9901 w jakim jest znaku? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arabika Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 Słońce ma w znaku Koziorożca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Lamentowicz Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 Witajcie. Chciałbym zapytać jakiego znaku zodiaku albo znaków jest mój synek urodzony 20.01.2014 o 14:45. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrina Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 Witajcie. Chciałbym zapytać jakiego znaku zodiaku albo znaków jest mój synek urodzony 20.01.2014 o 14:45. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Słońce w Wodniku Księżyc w Pannie Merkury w Wodniku Wenus w Koziorożcu Mars w Wadze Jowisz w Raku Saturn w Skorpionie Uran w Baranie Neptun w Rybach Pluton w Koziorożcu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrina Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 1. Słońce w wodniku Księżyc w byku Merkury w koziorożcu Wenus w wodniku Mars w bliźniętach Jowisz w lwie Saurn w wodniku Uran w koziororożcu Neptun w koziorożcu Pluton w skorpionie 2. Tu potrzebna by była godzina bo słońce tego dnia przechodziło w inny znak więc rano mógł to być jeszcze strzelec a po południu już jest koziorożec Księżyc w raku Merkury w strzelcu Wenus w skorpionie Mars w strzelcu Jowisz w pannie Saturn w wodniku uran w koziorożcu Neptun w koziorożcu Pluton w skorpionie Do tej pierwszej daty w której znasz godzinę dobrze by było gdybyś podał/a jeszcze miejsce urodzenia to by można było sprawdzić ascendent bo to ważna rzecz Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrina Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Dziękuję 1. miejsce urodzenia Poniatowa 2. oo to ciekawe, zawsze myśleliśmy, że słońce w koziorożcu Ascendent jest w raku i przepraszam za jedną rzecz bo się pomyliłam, saturn jest w koziorożcu jeszcze a nie w wodniku w tej pierwszej dacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr999 Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Witam serdecznie😊 to może i mi ktoś pomoże?😊urodziłem się 20 01 1980 o godz 19 00 😉 od 36 lat mam ten sam problem co kilka osób w tym temacie a mianowicie nie wiem w jakim znaku zodiaku się urodziłem 😕 może ktoś ma wiedzę i zna się na tym by pomóc określić mi ten czas???😊 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Ismer Posted February 26, 2016 Administrator Share Posted February 26, 2016 Jesteś solarnym Koziorożcem, Twoje Słońce o tej godzinie jeszcze przebywa w 30 stopniu (29.50) znaku Koziorożca, ciekawie zerkając w stronę Wodnika Ale de facto Wodnikiem jeszcze nie jesteś. A - dobrze byłoby podać miejsce urodzenia; tu pozycja Słońca wyliczona jest dla obszaru Polski. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.gencja Posted July 10, 2022 Share Posted July 10, 2022 W dniu 13.12.2009 o 16:59, melyss napisał: trzeba podac date urodzena z rokiem i sprawdzic dokładnie czy w danym roku w danej godzinie słonce już weszło w nowy znak czy nie.Skąd te rozbiezności - Słonce przemierza 360 stopni zoodiaku raz do roku. ale rok to 365dni. Ta niewielka rozbiezność między tymi liczbami powoduje właśnie te trudności. Podaj dokładną date urodzenia. Nigdy nie jest się na przełomie, trzeba dokładnie ustalic pozycje słońca, nie można byb troche wodnikiem i troche koziorozcem. A osoba urodozna 20 stycznia 1978 o godzinie 5 rano? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Lunaria Posted July 11, 2022 Moderator Share Posted July 11, 2022 W dniu 10.07.2022 o 14:41, a.gencja napisał: A osoba urodozna 20 stycznia 1978 o godzinie 5 rano? Taka osoba jest w 30st. Koziorożca (29'45") jednak pod warunkiem, że to dokładna godzina oraz miejsce urodzenia to Polska (sprawdziłam dla Warszawy). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest martynap Posted July 28, 2022 Share Posted July 28, 2022 Osoba urodzona 20 stycznia 1995 roku około godziny 21:00 to wodnik czy koziorożec? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko Posted July 29, 2022 Share Posted July 29, 2022 W dniu 28.07.2022 o 09:11, martynap napisał: Osoba urodzona 20 stycznia 1995 roku około godziny 21:00 to wodnik czy koziorożec? Ważne jest jeszcze miasto urodzenia. Możesz to sama sprawdzić, wpisując dane np. tutaj https://horoscopes.astro-seek.com/birth-chart-horoscope-online Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Ismer Posted July 29, 2022 Administrator Share Posted July 29, 2022 W dniu 28.07.2022 o 09:11, martynap napisał: Osoba urodzona 20 stycznia 1995 roku około godziny 21:00 to wodnik czy koziorożec? Dla tej godziny urodzenia i polskich miast jest 0.17 st. Wodnika. W sumie prawie dla wszystkich miast, z wyjątkiem krańców wschodnich (np .Japonii) jest to Wodnik. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest martynap Posted July 29, 2022 Share Posted July 29, 2022 5 godzin temu, Piko napisał: Ważne jest jeszcze miasto urodzenia. Możesz to sama sprawdzić, wpisując dane np. tutaj https://horoscopes.astro-seek.com/birth-chart-horoscope-online Nie wiem o co tam chodzi jak to odczytywać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Ejbert Posted July 29, 2022 Moderators Share Posted July 29, 2022 To jest program wykreślajacy horoskop. Jak nie umiesz tego czytać, to spójrz na post wyżej - to jest odpowiedź na Twoje pytanie o to, czy ta osoba jest jeszcze Koziorożcem czy już Wodnikiem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CichaaAnia7 Posted March 9 Share Posted March 9 Syn urodzony 20.01.2023 o godzinie 10:56 jaki jest jego znak zodiaku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts