Skocz do zawartości

Dziwne uczucie ciepła

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Myślę że umieściłam to w oppowiednim dziale. Otóż, od jakichś 2 tygodni zdarza się, że czuję dość wyraźne ciepło w okolicy szyi i brody, tak jakby grzała mnie czakra gardła. Czy ktoś wie o co w tym chodzi?? ;)

Napisano

Afuredasu widocznie skumulowało się twoje, uczucie żalu i smutku. "Czujesz dziwne ciepło i napięcie w okolicach twarzy, brody i szyi , napisz jeśli się mylę. Nie bardzo wiesz, z jakiego powodu, ale chce ci się płakać" . Uczucie żalu i smutku dopominało się o przeżycie, ale było dla ciebie na tyle bolesne i trudne, że wolałaś skoncentrować się na uczuciu zazdrości i złości, ponieważ ich przeżywanie okazało się dla ciebie łatwiejsze. Można więc powiedzieć, że nieświadomie uciekłaś od przeżycia uczucia żalu i smutku. Często tak się zdarza, że nie tylko zaprzeczamy istnieniu w nas jakichś bolesnych, trudnych do przeżycia uczuć, ale by od nich uciec, koncentrujemy się na innych lub wręcz wzniecamy w sobie inne uczucia.

Napisano

ale ciepło oznacza raczej oczyszczenie tej czakry, a nie blokowanie.

Napisano

Właściwie to ostatnio czuję naprzemian uczucie smutku i euforii...

Napisano

To może ta czakra gardła ulega wtedy oczyszczeniu,kiedy właśnie odczuwasz takie ciepło.

Napisano

Zapomniałabym o jeszcze jednym. Czasami (ale już o wiele rzadziej) mam uczucie pieczenia na czole. To uczucie sporadycznie towarzyszy mi w chwilach stresu, bądź gdy dzieje się coś dziwnego. Co to może być?

Napisano
Zapomniałabym o jeszcze jednym. Czasami (ale już o wiele rzadziej) mam uczucie pieczenia na czole. To uczucie sporadycznie towarzyszy mi w chwilach stresu, bądź gdy dzieje się coś dziwnego. Co to może być?

Według mnie wtedy , ulega oczyszczeniu czakra 6 tzw. "trzeciego oka" oraz świadczy o pobudzeniu tej czakry .

Napisano

to raczej nie oczyszczanie, a zwiększony wydatek energetyczny.

stres powoduje zamykanie czakry, i przez chwilę zwiększony przepływ energii.

na dłuższy dystans takie coś jednak powoduje zamykanie i zabrudzenie czakr.

więcej relaksu :)

Napisano

Dobrze, że ktoś założył taki temat, ja mam uczucie ciepła czy wręcz gorąca ale pochodzące głownie z odcinka ciała od szyi w dół do końca brzucha skoncentrowane gdzieś tak w mostku. Najczęsciej zdarza mi się to wieczorem...

Napisano

Ponieważ mostek (splot słoneczny) to nasz tzw. "zbiornik energetyczny " a uczucie ciepła od gardła w dół ,oznacza napływ nowej energii.

Napisano
Dobrze, że ktoś założył taki temat, ja mam uczucie ciepła czy wręcz gorąca ale pochodzące głownie z odcinka ciała od szyi w dół do końca brzucha skoncentrowane gdzieś tak w mostku. Najczęsciej zdarza mi się to wieczorem...

zagadkowa nierównowaga energetyczna.

to może być wszystko.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Taa..piszecie o szyi..brzuchu.A co powiecie o dłoniach i ich wewnetrznej stronie,czasem ciepło obejmuje część nawet nadgarstka,zauważam to w czasie różnych dni i pory tu nie są ważne ,czasem odczuwam nawet jakby parzyły..ale juz sie przyzwyczaiłam troche.

Napisano

Ponieważ na dłoniach ,łokciach,kolanach ,stopach itd. są rozmieszczone mniejsze centra energetyczne (czakry) i jest ich wiele rozsianych po całym ciele ,ponieważ 7 głównych centr energetycznych (czakr ) które są większe i umieszczone są wzdłuż od podstawy kręgosłupa po czubek głowy .

• 11 lat później...
Napisano

Myślę że to związane jest z oczyszczaniem. Od 2 sierpnia nieśmiało weszłam w Jogę kundalini. Czakrami interesuje się od dawna. I właśnie od pierwszej prostej praktyki czuje takie ciepło wzdłuż całego kręgosłupa i niesamowity spokój przy tym. Dziś zrobiłam kolejną krije - wybieram je intuicyjnie i czuje jak mój kark, szyja, ramiona, tył głowy pulsują dosłownie takim ciepłem. Niesamowite to jest. Oczywiście nie trwa to ciepło wiecznie, ale mija i się pojawia - jak piszecie powyżej. Energie ciepła mogą gromadzić się w rękach także - stres czasem włazi przecież w nogi, ręce - a to też jest energia, tyle że niekorzystna.