Imaginacja Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Spotkałam się dawno temu gdzieś z zaklęciem na urodę. Polegało ono na dodaniu do kąpieli okreslonych ziół i wykąpaniu się w wodzie z naparem, przy wypowiedzeniu jakiś słów . Ja tego zaklęcia jakoś specjalnie nie potrzebuję, ale pomyślałam, że zapytam praktykujacych - czy takie zaklęcia mogą działać? Przecież jeśli kobieta jest brzydka to zaklęcie nie operacja plastyczna, wyglądu jej nie poprawi... Chyba, że się mylę. Tak czysto teoretycznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Namanira Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Wydaje mi się, że podobny temat już był... Jak mnie pamięć nie myli to tam ktoś wyjaśniał, że takie zaklęcie nie tyle co zmienia kogoś fizycznie a tworzy wokół niego iluzję, której ulegają inni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imaginacja Posted December 23, 2009 Author Share Posted December 23, 2009 oj to przepraszam, myślałam ze taka odkrywcza z tym jestem... a to o to chodzi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Taaa, to jak z powiększaniem piersi poprzez hipnozę - w żadnym przypadku nie następują prawdziwie fizyczne zmiany, zmienia się jedynie sposób postrzegania nas przez nas lub innych, czy to przez pracę z podświadomością, czy przez iluzję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tribalbellydancer Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 I ja tu potwierdze - ILUZJA ;] (lawenda, olejek różany czy coś). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Patryk8 Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 Najlepszy czar to... uśmiech. Ewentualnie fryzjer się też przyda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 Inna hipoteza to taka, że zaklęcie zmienia nasze postrzeganie nas samych. Wydajemy się sobie ładniejsi, lepsi etc. a to daje większe otwarcie na otoczenie i stąd iluzja większego zainteresowania naszą osobą. Działa to podobnie do afirmacji typu "akceptuję mój wygląd". Seid, właśnie o tym wcześniej napisałam : (...)zmienia się jedynie sposób postrzegania nas przez nas lub innych(...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magomaniak Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Kiedys rzucilem czar majacy zwiększyc moja muskulature ;pp.Na drugi dzien trzech znajomych zachwycalo sie moimi miesniami i pytalo jakie cwiczenia stosuje ;] Fizycznie magia nic nie zmieni ,ale potrafi stworzyc idealna iluzje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tribalbellydancer Posted December 29, 2009 Share Posted December 29, 2009 Opatentuj to nie bedzie tyle bydła na siłowniach;))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts