Skocz do zawartości

Trzecie oko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mialem dosyc dziwny sen ale mysle ze znaczacy.

Nie potrafię zinterpretować i nie moge znależc tego symbolu w żadnym senniku.

Na poczatku sen byl w miare normalny (choc nie pamietam co sie dzilo), kiedy w pewnym momencie uświadamiam sobie, że mam opaskę na jednym oku. Przestraszylem sie nie na zarty.

Bylem w szpitalu i zapytalem sie pielegniarki czemu mam te opaskę, co mi się stało? Ona na to z usmiechem, ze tez taką kiedyś miała bo jej trzecie oko wyrosło i ze predzej czy pozniej powinno mi to przejsc..

Dopiero wtedy zdalem sobie sprawe ze mam trzecie oko, ktore jest za opaską

Obok stala moja znajoma i wtedy jeszcze jej sie zapytalem z desperacja w głosie: Ale kiedy ?! Od kiedy to mam ?! Ona tez z usmiechem, ze to od ostatniej mojej wizyty u niej tak mniej wiecej (znajoma o ktorej mowa wrozy mi czasem z kawy i te rzeczy :) )

Acha był jeszcze moment gdzie ta sama pielegniarka ogladala mi zeby(dolne) - byly takie pokrwawione i mialem bardzo spuchniete dziasla na dole, powiedizla na to: Oj nie dobrze bardzo nie dobrze ze wspolczuciem i zaczela mi cos przy nich robic, co mnie dosyć bolało :( - obok niej stał inny lekarz i jeszcze ta moja znajoma

I ostatni symbol pojawiajacy sie we snie: Przechodzilem przez jakis mostek we wspomnianym szpitalu. Mostek był taki łukowaty i położony bardzo wysoko, a pod nim bylo pare pieter.. Balem sie przez niego przejsc strasznie i przed nim niemal juz szedlem na kolanach tak sie balem wysokosci, ale pomyslalem ze musze i ze to smiesznie musi wygladac kto by obok patrzyl na to i ze musze to zrobic nie bede sie cofac, za duzo drogi do nadrabiania.

Przeszedlem bardzo niezdarnie iszybko a jak juz z niego schodzilem to jeszcze wpadlem na jakas porecz i sie lekko w glowe udezylem.

Na koniec zasmialem sie ze straszna ze mnie niezdara

Proszę niech mi ktoś przetłumaczy chociaz ten symbol trzeciego oka :oczy:

Napisano (edytowane)

Dla mnie to trzecie oko moze oznaczac jakas zdolnosc o ktorej nie zdajesz sobie sprawy albo cos przeczuwasz(zobaczyles "cos wiecej"), ale jakos nie chcesz dopuscic tej mysli do siebie - oko jest zasloniete opaska.

Nie wiem na ile jest to trafna interpretacja, to mi przyszlo do glowy - moze akurat cos Ci sie rozjasni i sam dojdziesz do wlasciwego znaczenia :)

Ten mostek - stoisz przed jakas decyzja, masz problem? Mozliwe ze cos, co wydaje Ci sie "nie do przejscia" tak naprawde nie jest tak straszne i wyolbrzymiasz sytuacje.

Edytowane przez Agor-ia
Napisano

Moim zdaniem to sygnal, ze masz zamkniete/zabrudzone czakry - 6 głównie.

Napisano (edytowane)

hmm.. to bede musial poczytac nieco o tych czakrach, dziękuje za odpowiedzi :)

Acha czy ma to znaczenie jeszcze ktore to oko było? Bo to nie bylo tak jak na filmach, ze 2 oczy normalnie a trzecie na czole, to znajdowalo sie na tej samej linii oczu co normalnie, tylko ze obok mojego prawego oka

Edytowane przez Maliboo
Napisano

myślę że to nie zabrudzenie, a budzenie.

jakieś dobre procesy uruchomiłeś sobie, obecność lekarzy to potwierdza.

Napisano

Maliboo.....A mnie sie wydaje,ze cos sie w Tobie budzi,bo masz to oko jeszcze w snie zakryte,ale zdajesz sobie sprawe z jego istnienia......nie wiesz do czego słuzy i szukasz odpowiedzi...byc może w rzeczywistpości nie wiesz" jak i co z czym sie je."-jednym słowy może ..wkraczasz na sciezkę duchową........ale nie jestes jescze tego do konca świadomy...to przeczucie,znak,sygnał....może przeczuwasz,ale.......wszystko z czasem jednak zrozumiesz...powodzenia.....:)

Napisano

Maliboo

Czy Ty na coś chorujesz, masz jakieś problemy z czymś?

Jeśli nie to być może w końcu obudziło sie w Tobie Oko Horusa, o którego istnieniu wcześniej nie wiedziałeś.

Moja koleżanka posiada tą zdolność ^^

Napisano (edytowane)

Nie chorowałem :) Moze sie jakies zdolnosci we mnie kryja jednak :D (znajoma ze snu wrozy z kawy - a ja te symbole tez widze choc nie potrafie ich tak dobrze zinterpretowac jak ona, czyli jakies tam zdolnosci mam), wiec moze kiedys.. znajde jakiego mentora ktory nauczylby mnie jak te zdolnosci rozwinac - jesli rzeczywiscie jest co ^^

Dzieki za odpowiedzi

Maliboo

Czy Ty na coś chorujesz, masz jakieś problemy z czymś?

Jeśli nie to być może w końcu obudziło sie w Tobie Oko Horusa, o którego istnieniu wcześniej nie wiedziałeś.

Moja koleżanka posiada tą zdolność ^^

asmic - a w jaki sposob objawia sie wspomniana zdolnosc u twojej kolezanki?

Edytowane przez Maliboo
Napisano

objawia to się tym, że widzi w snach przyszłość to co ma się wydarzyć wkrótce... czasami nie dosłownie pokazane w snach, czasami metaforami...

znam sie dobrze na metaforach, więc potrafiłem dokladnie zinterpretować jej sny, których nie rozumiała :)

dam taki przykład:

śniła się jej koleżanka i chłopak tej kolezanki, w realu byli zakochani w sobie (przynajmniej tak to wyglądało)

koledzy tamtej dziewczyny pobili tego chłopaka on potem do niej podszedłpowiedział kocham Cie ona coś powiedziała i wbił sobie nóż w pierś.

Przetłumaczyłem jej ten sen w ten sposob...

chłopak ją kocha bardzo, mocno wygląda na to, że ona chciała go ochronić przed tymi kolegami, nóż może oznaczać zranione serce, że zostanie zraniony i rzucony przez nią.

I tak też się stało. Dziewczyna zerwała z chłopakiem mówiąc, że boi się tego, że jej koledzy mogą coś mu zrobić (miała duże powodzenie) ale bardzo go kocha :) za parę dni spotyka ja z jakimiś dwoma kolegami z tym z ktorym siedziała pod rękę wcale nie był od niego potężniej zbudowany ;P i tutaj został wbity ten symboliczny nóż w serce jak się domyślasz chłopak baedzo się załamał :(