Aquarm Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 Podchodzę do lustra w łazience. Przyglądam się moim zębom- są duże i białe, ale na niektórych (w tym lewym górnym kle) widzę gruby, plamisty kamień nazębny. Chcę go usunąć. Biorę do ręki jakiś przedmiot i zaczynam nim rozdrapywać-odrywać kamień- kawałkami się to udaje, ale pojawia się krew i ból, tak jakby kamień był zrośnięty z zębem. Cytuj
sosnowiczanin Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 sen sugeruje że swój charakter kształtujesz trochę zbyt ostro, może narzędzia nie te ... ale skutecznie, to też się liczy. jeśli ból i krwawienie nie dotyczyło dziąseł, a tylko kamienia, to nawet w porządku. Cytuj
Sephira Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 Ja bym ujęła to raczej tak, że to nie kwestia nieodpowiedniego narzędzia, tylko tego jak mocno pewne cechy Twojego charakteru, które wyraźnie uważasz za mankamenty (kamień) są wpisane w Twój ogólny wizerunek. Wyzbycie się ich może okazać się trudniejsze niż na początku Ci się zdawało - w końcu nawet te "wady" są integralną częścią Ciebie, Twojej osobowości. Dodatkowo albo jesteś osobą bardzo samodzielną, albo po prostu nie masz kogoś, kto by pomógł Ci w tym (jak to nazwał sosnowiczanin) kształtowaniu charakteru - przecież taką czynność jak usuwanie kamienia powinna wykonywać osoba, która się na tym zna - dentysta, ktoś kto może Ci pomóc... Ale to już bardziej moje własne spostrzeżenie. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi