Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Mam nadzieje, ze to cwiczenie bedzie hm.. relaksujace ? :D Nie jest bardzo trudne, tak sadze :)

Jaki gatunek ksiazek jest moim ulubionym?

Kto jest moim ulubionym pisarzem - wylozcie jedna karte :)

O czym jest moj ulubiony serial telewizyjny? i Dlaczego tak mi sie podoba? :)

Powodzenia ! :)

Oj, przepraszam, dzieki Dezire za czujnosc :)

Wracam jutro ze szkoly okolo 17ej, wiec po 17ej podam odp, bo dzisiaj to pewnie za szybko by bylo :)

Nie polazlam do szkoly, wiec odpowiedz na zyczenie moze pojawic sie szybciej. Chociaz nie chcialabym skrzywdzic kogos, kto moze tez mialby ochote rozlozyc karty :)

ja mam dzisiaj glowe w nogach chyba :lol:

Agnieszka, 9 kwietnia 1991 :) wprawdzie podawalam juz wczesniej, no ale lepiej miec pod reka ;)

Edytowane przez Agor-ia
Napisano (edytowane)

Ulubiony gatunek:

6 monet-Walet kielichów-As pucharów

Haha mam cie,stawiam na romansidła,ale tylko takie,które wyzwola w tobie glebsze emocje,przy których bedziesz mogla sie zatanowic nad swoim zyciem.Nie wiem o co chodzi z ta 6 monet.

O czym jest jej ulubiony serial?

Księżyc-2 monet-4 pucharów-Umiarkowanie.

6 bulaw-As bulaw-10 mieczy

Chyba jakiś obyczajowy,o problemach,wyborach i wahaniach.Bohaterowie czesto przezywaja samotnosc.

Jest równiez smierc,nowe pomysly,ogóle to chyba bardziej pogodny,cieply serial.Docenienie,sporo osób sie tam przewija.

Aha jeszcze jedno,byc moze jest on o kobieicie,albo o kobietach,glówne bohaterki.

Dlaczego tak bardzo lubi ten serial.

Kolo fortuny-7 monet-10 bulaw.

Kolo fortuny-Królowa puchaów-7 monet-Umiarkowanie

Często zmienia się akcja,nigdy nie wiadomo co się wydarzy,to jest taki serial wziety z zycia,nie ma tu zadnych czarów,ani nic.Jest jakas walka,przeciwnosci losu.

W sumie to jest akcja to kolo fortuny na poczatku,ale i tak serial konczy sie chyba z jakims pouczeniem.Wyciagnasz z niego jakas nauke.Oddzialuje na twoje emocje,porusza twoja wyobraznie.

Kto jest je ulubionym pisarzem-5 buław dodatkowo wypadł paź kielichów,to chyba ten sam co napisał te książki romantyczne.

Byc moze chirurdzy,albo HEROSI???

Edytowane przez czarna131415
Napisano

ulubiony gatunek ksiażki

rycerz bulaw-ksiązki akcji,lub podróżnicze

ulubiony serial

król kielichów-rycerz kielichow-gwiazda

jakis o milosci zakochaniu marzeniach-moze ,,Pierwsza milość,,albo ,,M jak miłość,,?

dlaczego tak lubisz ten serial?

as denarów-paz mieczy-królowa denarów

bo podoba ci sie to że bohater bohaterka dąży do stabilizacji,albo aktor młody ci sie podoba

pisarz

5 kielichów-jakis człowiek który jest po stracie bliskiej osoby,wdowiec,rozwodnik-opisuje ból po rozstaniu..utracie kogoś

Napisano

Heh mi sie rycerz bulaw pojawil gdy przekladalam karty tzw pod kupka i moje pierwsze spostrzezenie to tez bylo,ze przygodowe,ale pózniej karty jasno powiedzialy,ze romanse:P

Napisano (edytowane)

Czarna, Ty zedytowalas swoja wrozbe ? o_O bo cos mi cholera nie pasuje tutaj w opisie serialu nie bylo czegos innego? :lol:

Edytowane przez Agor-ia
Napisano

Jaki gatunek ksiazek jest moim ulubionym? Królowa Kielichów 2 Monet? Jak dla mnie uczucia i wahanie :mrgreen: w tych książkach przeważa.. Albo Romansidła, może Jane Austen? Albo kryminał, też wzbudzają uczucia i do końca nie wiadomo kto zabił

Kto jest moim ulubionym pisarzem - wylozcie jedna karte :) 6 Mieczy, kobieta, dużo pisze z agathą Christe mi się skojarzyło

O czym jest moj ulubiony serial telewizyjny? 8 Buław Rycerz Buław Jakaś akcja tam jest, szybko się dzieje wszystko, jest strasznie wciągający i nie możesz się doczekać następnego odcinka..

Dlaczego tak mi sie podoba? :) 4 Kielichy Kochankowie Trzeba szybko podejmować trudne decyzje, z jakimś medycznym mi się kojarzy, typu Ostry dyżur czy Chirurdzy

Napisano

Jaki gatunek książek lubi Agor-ia? 6 mieczy - As Denarów - Kochankowie

Takie mówiące o ważnych decyzjach życiowych, może trochę mroczne.

O miłości owszem, ale nie takie zwykłe tanie romansidła, ale z głębszą treścią,

takie z których możesz coś wynieść dla siebie (As denarów)

Ulubiony pisarz - Rycerz Buław (chyba u każdej z nas się pojawił!)

Chyba mężczyzna, znany, odnoszący sukces -pierwsze skojarzenie z Kingiem, ale nie umiem określić skąd

Ulubiony serial: 7 denarów - Mag - Koło Fortuny

Mój Mag przypomina mi House'a z wyglądu i takie też było pierwsze skojarzenie.

Do tego 7 denarów -podziwianie efektów pracy, oczekiwanie na rezultat i zmienna, nieprzewidywalna fabuła (Koło Fortuny)

Dlaczego serial się podoba? 8 kielichów - Królowa Buław - 9 denarów

Akcja jest dynamiczna, zmienna, "gra na emocjach", główny bohater charakterystyczny, przyciągający uwagę.

Generalnie większość odcinków kończy się jednak dobrze (9 denarów).

Napisano

Szkoda, ze odp dopiero jutro :)

Ale dam szanse innym :)

Wiem, napisze ja sobie w notatniku to moze nie bedzie mnie tak kusic zeby sie wygadac :lol:

Napisano

O lol..Dobra nie mam więcej pytań:lol:

A skąd ja mam wiedziec??

Przeciez ja telewizji nie ogladam:_beczy::_beczy:

Zobaczylam kiedys ta reklame a pózniej wyskoczylo mi umiarkowanie skojarzyla mi sie jakas starozytna grecja lub cos w tym stylu,wiec se strzelilam:_jezyk_oko::jezyk1::jezyk1:

Napisano

Byz moze ten serial ma cos ze starozytnosci moze Rzym??

Jestem w kropce:)

Napisano

Jaki gatunek ksiazek jest moim ulubionym?

9 pucharow 4 denary paz denarow

no wiecej tu denarkow niz uczuc cha napewno nie jest to romans moze cos z popularno naukowych? cos tyczace sie twojej edukacji?

podpowiedz czy karty adekwatne nie bede kombinowac

Kto jest moim ulubionym pisarzem - wylozcie jedna karte :)

8 mieczy

kobieta? ktos znany

serial tu tylko wyjmuje karty nie ogladam wiec trudno strzelac

5 bulaw gwiazda krolowa pucharow

tu moze cos romanowego...

Napisano (edytowane)

Iridos ciekawe... moje ulubione ksiazki nie sa zwiazane bezposrednio z moja nauka, ale... Uwzglednie to w odpowiedzi ;)

EDIT: No dobrze, mysle, ze juz moge dac odp :)

Moj ulubiony gatunek ksiazek:Kryminaly, horrory, thrillery

Ksiazki dzialajace na psychike, gdzie jest akcja, strach, krew, motywy wampira, demona, seks(wiec i jakas milosc moze sie pojawic, byle nie taka slodka no i nie moze byc tematem przewodnim)

Iridos stwierdzila, ze moga miec cos wspolnego z moja edukacja. Po czesci maja, moj temat na ustna mature brzmi

"Motywy fantastyczne w literaturze" i doprecyzuje ten temat do wampiryzmu, upiorow itd ;)

Ulubiony pisarz- Stephen King

szczerze mowiac, bylam ciekawa, czy ktorejs z Was wypadnie po prostu karta KROLA. Maly eksperyment Waszym kosztem, sorrki dziewuszki :lol:

Dezire - King jedno ze swoich dziel napisal po smierci matki

Ulubiony seria tv - "Bones"

Glowna bohaterka tego serialu jest antropologiem, czasami badaja tam dawne sprawy- wprawdzie nie az tak posuniete w czasie, ale moze dlatego niektorym z Was wychodzily karty, gdzie byly starozytne budynki?

No i antropologia jako nauka jest powiazana z historia.

Dlaczego mi sie podoba:

Jest wciagajacy, zawsze niecierpliwie czekam co bedzie dalej

Trupy...Moje klimaty :P

Ja i glowna bohaterka jestesmy do siebie dosc podobne charakterami

Agent FBI ma w sobie to cos :D

Podoba mi sie w sposob w jaki rozwija sie znajomosc glownej bohaterki i wspomnianego agenta

Sceny humorystyczne sa przyjemne i naturalne, trafiaja do mnie ;)

Edytowane przez Agor-ia
Napisano

Takie mówiące o ważnych decyzjach życiowych, może trochę mroczne.

Ulubiony pisarz - Rycerz Buław (chyba u każdej z nas się pojawił!)

Chyba mężczyzna, znany, odnoszący sukces -pierwsze skojarzenie z Kingiem

To chociaż w literaturze trochę trafiłam :_hura:

Z tymi serialami to ciężka sprawa była w obu ćwiczeniach, bo tego też nie znałam.

Napisano

No ja na serialach tez sie nie znam - to jest jedyny ktory przypadl mi do gustu :P

Napisano

Mi 6 Mieczy wypadło, w sumie pasuje na horrory i Kinga... poza tym Miecze to władanie umysłem..

Ja też mnóstwo czytam, ale nie przepadam za nim.. kiedyś tak a teraz jakoś mi się przejadło..

Za to serial z przyjemnością obejrzę, bo w sumie zainteresowania czytelniczo-serialowe mamy podobne :nauka_na:

Napisano

powiem ci ze moja pierwsza mysl to byl kryminal alboo horror ale nijak go w swoich kartach nie znalazłam

Napisano

Ja też od razu o Kingu pomyślałam i o książkach horrorach (sama uwielbiam tego typu) ale w kartach jakoś nie wyszło..

A w ogóle karta na Kinga, półnaga kobietka co właśnie głowę ścieła.. Haha:_jezyk:

Napisano

Wiesz, ja poczatkowo tez sie zdziwilam, ale potem skojarzylam, ze King pisal do magazynu dla panow, tak wiec nagie kobiety, seks...Swoja droga,Carrie tez miala skonczyc jako takie opowiadanie :P