Skocz do zawartości

Zabawa Choinkowa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj byliśmy z dziećmi na zabawie choinkowej, zawsze jest jakiś motyw przewodni imprezy, wystrój sali, przebrania zespołu, osób prowadzących np wróżki, piraci (w tamtym roku)..

Jaki był motyw przewodni w tym roku? Głownie chodzi o przebrania osób prowadzących imprezę, bo sala to tak ogólnie była przystrojona, balony i te sprawy...

Króciutko a treściwie.

:roll:

Napisano

w końcu normalne ćwiczenie :lol:

PS...zabawa choinkowa w połowie stycznia?

Napisano

rolnik:lol:

w końcu normalne ćwiczenie

no wiesz, dzieki:smutny:

Napisano

No co? Powinnaś w takim razie docenić, że wzięłam udział :lol:

10 mieczy, 9 buław, królowa mieczy

Moja pierwsza myśl to coś z lekarzami, ale dziwny motyw na imprezę dla dzieci :lol:

Stawiam za ten, że to coś z przeszłości, królowa i buławy...egipskie a może greckie motywy?

Napisano

doceniam ....:mruga:

ja obstaje przy rolniku,moze ewentualnie jakis ogrodnik, sprzedawca

nie wiem

mi wypadlo 7 denarow a tam jest mezczyzna co kleczy na ziemi, cos sieje czy cos tak skrobie:lol:

Napisano

Hm, ciekawa byłam jak to pokażą karty :)

W sumie miecze się z tym kojarzą, ale to nie lekarze ani nic z przeszłości...

Napisano

Hm, denary też się kojarzą, no i sypnie czymś... bliziutko :mrgreen:

Napisano

to jakis czarodziej moze:lol: te 7 den to stoi i czeka az cos mu urosnie z ziemi:mysli:

moze magik?

nie wiem:beczy::glupek2::glupek2::glupek2:

Napisano

3 mieczy-9monet-Rycerz pucharów-6 bulaw-Królowa mieczy

Mam kilka opcji.

1-Cos ze starozytnego egiptu.

2-Cos zwiaznego z wsia i natura.

3.-Jakies rycerze,zamki itp.

4.-Z moze z jakiegos filmu?

5-Zwierzeta.

Hehe jestem w kropce:lol:

Napisano

Nie, nic z tych rzeczy :)

To coś co pojawia się cyklicznie...

Napisano

Mikołaj był, oczywiście ale to główny motyw zabawy..

Napisano

krolowa denarów-wisielec-odrodzenie

jakas postac co po dlugim czekaniu sie pojawia,odradza

może to z larwy motyle,albo kwiatki wychodza z ziemi na wiosne

motyle,kwiatki....cos co ziemi wylazi-moze muchomorki?

Napisano (edytowane)

5 Mieczy, 7 Kielichów, Król Mieczy, ostatnia 8 Mieczy

Dużo Mieczy się pokazało.. Moje sugestie:

- były to postacie baśniowe/mityczne/z krainy fantazji (7 Kielichów)

- kostiumy były dopracowane/ciężkie/wiele zasłaniały (tak mi się kojarzy ta 5 Mieczy...)

- ktoś kto trymfuje...? jest "ponad" (ta 5 Mieczy, Król Mieczy, 8 Mieczy, która "więzi")

Może chodziło o jakieś czarownice, Baby Jagi? :lol: takie co to porywają niegrzeczne dzieci; ale to się nie pojawia cyklicznie... W każdym razie jakieś postacie mało "przyjazne"...

Edycja: A może Królowe Śniegu...? :lol: te się mogą pojawiać cyklicznie, a Miecze mi się z zimą kojarzą...

Edytowane przez Ninsig
Napisano

Dobra, daję odpowiedź bo już nie mogę ...

Temat przewodni ZIMA, chciałam zobaczyć jakie Wam karty wypadną, bo jedni twierdzą, że zima to Denary a inni że Miecze...

Kostiumy: Dziadek Mróz, Babcia Zima, Królowa Śniegu, mnóstwo dziewczyn Śnieżynek. Ta Babcia Zima to genialna była, herod baba i w kostium jak nie z tej epoki, wypasiony, z mnóstwem drutów pod spodem i na pewno ciężki..

Zapamiętajcie więc, jakie Wam karty pokazują zimę :jezyk:

Uważam,że poszło świetnie, każdej z Was :)

Napisano

Hmm..A moze snieg,moze cala sala byla ubrana na bialo,sniezynki,balwany i te sprawy.

Napisano
Przysiegam,ze nie widzialam twojej odpowiedzi!!!:)

Już gdzieś to pisałam :lol:

A swoją drogą...może było się uczepić pierwszej mysli, bo Ci lekarzy tacy chłodni mi się wydali :P

Napisano
:haha: No to się udało! Dla mnie Miecze to zima, jeśli chodzi pory roku (wszystko "zamarza" i staje się bardziej "mentalne", jest ideą itd...). Pozdrowienia i gratulacje!
Napisano

Dla mnie denary to zima,gdyz ide po kolei.Wiosna-bulawy,lato-puchary itd.Zima ma swój urok,tak samo jak denary,a miecze to sa takie smutne i przygnebiajace jak jesien.Nie jestem pewna czy bym trafila,ale naprowadzilas mnie na trop.

Szczerze to moje karty wypadly do dupy..Juz rozumiem te miecze i denary,ale co z tym rycerzem pucharów.??:lol:

Napisano

No właśnie tak podejrzewałam, że karty nam pokazują "prawdę" w nieco inny sposób. Jednym zimę pokażą jako Denary a innym jako Miecze.

Teraz już wiecie ;)