Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

To może ciąg dalszy zakonu?

W jakiej części Polski rozpoczynałam formację? Region ( Może da radę miasto?)

Co robiłam w zakonie (wykonywany zawód)

W jakim kolorze habitu chodziłam? podpowiedź:biały,różowy.błękitny,niebieski,granatowy,brązowy,szary,czarny.

Odpowiedź: poniedziałek 22:00

Edytowane przez Arivo
Napisano (edytowane)

Oj cięzko będzie;-)Trudne ale damy rade cos namotać ;-)fajnie ze duzo czasu

dopisuję się;-)

W jakiej części Polski rozpoczynałam formację? Region.województwo ( Może da radę miasto?)

mi wyszło albo lubuskie albo mazowieckie;-)

4 mieczy-2 mieczy-as kielichów-o rajuśku,chyba dbałas o jedzenie w zakonie może pracowałasw kuchni,naprawde nie mam pojęcia;-)

W jakim kolorze habitu chodziłam? podpowiedź:biały,różowy.błękitny,niebieski,granato wy,brązowy,szary,czarny.

paz kielichow-brązowy

Edytowane przez dezire3
  • Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

Trudne, bo w miasto ciężko trafić i zawody też ciężko odczytać z tarota....

Kolory w sumie też, bo każda karta ma ich mnóstwo... Ja na pewno nie mam doświadczenia pod tym kątem, no ale zawsze jest ten pierwszy raz :)

Może da radę miasto? Słońce Może Częstochowa, Słońce się często chowa :) albo Jasna Góra... Legnica, Wrocław...

Co robiłam w zakonie (wykonywany zawód) Rycerz Mieczy 2 Monet byłaś chyba aktywna dosyć, ruchliwa, komunikatywna, obowiązkowa, sumienna, rzetelna. Może opiekowałaś się młodszymi koleżankami, zapisywałaś coś? Pomagałaś w wyborze czegoś... kurcze, nie wiem... a może musiałaś reagować na coś szybko, podejmować decyzje? Może dostarczałaś im wiadomości ze świata.. albo poruszałaś się jakimś pojazdem..

W jakim kolorze habitu chodziłam? 6 Monet, babka ma różową sukienkę na karcie ;) Więc może róż, albo brąz - też jest na karcie

Edytowane przez olkacool
Napisano

Wiem,że są trudne,ale chciałabym dowiedzieć się jak je będziecie interpretować?

Może wspólnymi siłami uda nam się rozgryźć te pytania.

Zapraszam:oczko2:

Napisano

Mnie sie cos kojarzy ze swietokrzyskim ale nie stawialam kart tylko tak pierwsze co do glowy przyszlo no i cos z rozem ale nie do konca pewna jestem czy to nie bylo bardziej przyziemne zajecie w tym zakonie.

Napisano

Dzięki dziewczyny,było trudno,ale super,że spróbowałyście wklejam Wam odpowiedzi na PW,bo myślę,że już nikt się nie dołączy:beczy:

Napisano

W jakiej części Polski rozpoczynałam formację? Region ( Może da radę miasto?)

W jakim kolorze habitu chodziłam? podpowiedź:biały,różowy.błękitny,niebieski,granatowy,brązowy,szary,czarny.

Zaczynajac od konca--kolor habitu:

4 pucharów-Pustelnik.U mnie na karcie pustelnik dokladnie widac cala szate:)Na pewno byl to bialy,albo lekko szary:)

Czesc Polski--9 pucharów-5 pucharów-Wisielec

Podkarpackie,albo slaskie.

Moze bylas dominikanka,albo norbertantka,albo klarystka.

Co tam robilas? 7 kijów-Swiat-8 mieczyWydaje mis ie,ze to byla twoja ucieczka od normalnego swiata.Spojrzalas na zycie z innej strony.Chcialas pomóc sama,sobie,bo bylas zagubiona i nie wiedzialas gdzie sie udac.Odnalazlas swoje powolanie.Rozwój duchowy.Jaki zawód tam wykonywalas?-Królowa bulaw-Moja pierwsza mysla bylo,ze bylas tam pielegniarka,albo pomagalas lekarzowi.

hihi oto moja historia:P

Napisano

W jakiej części Polski rozpoczynałam formację?

8 buław - 7 mieczy - 7 kielichów

Jakieś większe miasto, w którym sporo się dzieje, w którym znajdują się cenne pamiątki, takie "skarby", dużo ludzi przyjeżdża je odwiedzać. Sam klasztor nie musiał być w tym mieście, ale w pobliżu, na tyle blisko

by miejsce było "pod wpływem" tego miasta.

Kartę określającą samo miasto dociągnęłam 5 mieczy. Może kiedyś rozegrała się tu jakaś bitwa, miejsce jest cenne więc walczono o nie.

Regionami obstawiam południowo wschodnią i południową Polskę lubelskie, małopolskie, mazowieckie. Może też dolnośląskie.

Miasta: Kraków, Częstochowa, Warszawa, Wrocław.

8 denarów - 4 mieczy - As Buław

Uczyłaś się jakiegoś zawodu, raczej aktywnie działałaś. Ta 4 mieczy kojarzy mi się z opieką nad słabymi, chorymi, biednymi.

Ale miał być zawód... może jakaś pielęgniarka, opiekunka. Z pracą przy umierających też mi się kojarzy.

W jakim kolorze habitu chodziłam?

4 kielichów

Brązowy, albo brązowy z jasnymi elementami (np jasny habit i brązowy szkaplerz)

Jako kartę dodatkową określającą zakon dociągnęłam 3 kielichów - coś z taką radosną wiarą mi się skojarzyło (taki model franciszkański), może dużo się tam śpiewało lub grałyście na instrumentach

Obstawiam karmelitanki lub kapucynki

Napisano

hehe mi tez kolor habitu wyskoczyla 4 kielichów..Ciekawe czy ja zgadlam przynajmniej kolor??:)

Napisano

Robię coraz większe oczy.Trudne pytania,a jednak dałyście radę,Teraz to Wy mnie zaskoczyłyście:_zawstydzony:

To było mazowieckie Warszawa.

byłam katechetką,ale też gotowałam Siostrom.

Często się przemieszczałam.

Tam dużo śpiewałam i tam nauczyłam się grać na gitarze.

kolor habitu granatowy. Dzięki. ITV przy Was moje Panie wysiada.

Jutro powklejam punkciki,:oklasky::buzki:

Napisano

Zapomniałam napisać,że Byłam Służebniczką Maryi i nazywałam się Kanizja.

Napisano

Czarna131415,i tak jestem 100 lat za Tobą,a lipę lubię,Środek napotny na przeziębienia,rozrywana na chwilę obecną:lol::lol::lol:

Napisano (edytowane)

w jakim rejonie kraju > 7 mieczy - zachód

jaką pracę wykonywałaś > giermek denarów - myślę że prace porządkowe, czyściłaś coś, może odnawiałaś jakieś stare naczynia. może uczyłaś się renowacji.

kolor habitu > 6 mieczy - niebieski

prawdę mówiąc to na pytanie jaki zawód wykonywałaś wyszły mi: giermek denarów + zmartwychwstanie + 5 mieczy

myślę że tarot powiedział- myślałaś że masz powołanie , a okazało się że to nie to. Zmartwychwstanie to przywracanie czegoś do życia , odnowa , renowacja jeżeli chodzi o prace.

Edytowane przez Marylka
Napisano

zastanawiam się czy ----- giermek denarów -( to przecież uczeń) + zmartwychwstanie ---- może mówić o nauczaniu?

Napisano

Czyli u mnie Słoneczko pokazało Stolicę ;))

Trzeba zapamiętać.

Napisano

olkacool tak jak Ci napisałam,zanim zadałam pytanie to tak sobie pomyślałam:ok2:Pasowało by.