Skocz do zawartości

"Duch" żywego człowieka... - co robić?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dawno mnie tu nie było, ale postanowiłam napisać. W październiku rzucił mnie chłopak. Nie kochałam go,a to jak sie zachowal sprawilo, ze nie chcialabym zeby do mnie wrocil. Przedtem rozstawałam się z różnymi facetami, ale z żadnym tak nie było. Od momentu, w ktorym odszedł zaczęłam cierpieć na bezsenność i tak jest do dziś i nic mi na to nie pomaga. Ciągle czuję się przytłoczona, czuję jego obecność, jakby coś za mną łaziło, czasem obserwowało. Najgorsze jest to co mialo miejsce jakiś tydzien temu - weszłam do pokoju i w momencie zapalania światla zobaczylam cień kolo łożka. Przez sekundę myślalam ze to lampa, ktora tam czasem zostawiałam, ale okazalo się, że cień się rozpłynał. Moj eks facet mial dwa metry i ten cień był tego samego rozmiaru... z resztą od razu pojawił sie w moich myślach. Pomyślałam, że moze on uważa jednak, że źle zrobił odchodząc ode mnie i chce wrocić, ale boi się mojej reakcji. Napisalam do niego i zapytałam czy jest szczęśliwy, a on odparł, że tak. Nic z tego nie rozumiem...

Takie moje pytanie: czy 'duch' żywego czlowieka może kogoś prześladować i jak się go pozobyć?

Napisano

A czy nienawidzicie się? Być może to negatywne i złe emocje jego, chodząza Tobą które się skłębiły. Bądź też niewyjaśnione sprawy między Wami..

Napisano

Mocne uczucia się skondensowały i pojawiła się świadomość. gratuluję - jedno z Was, albo obydwoje stworzyliście serwitora ;)

Napisano
Mocne uczucia się skondensowały i pojawiła się świadomość. gratuluję - jedno z Was, albo obydwoje stworzyliście serwitora ;)

kto to ten servitor?

Napisano

Raczej co. Byt stworzony sztucznie, często pijawka żywiąca się energią osoby, która go stworzyła. Pojawia się przy dużej kondensacji emocji, uczuć. Lub też woli :)

Napisano

aha.. Tylko czy to coś może mieć uczucia, emocje.. I czy wogóle myśli?

Teraz to mnie normalnie przestraszyłeś, bo tak sobie myśle. Ile to ja w sobie emocji tłumie /;

Napisano

Uczucia i emocje? Wątpliwe. Myśli? zależy co przez to rozumiesz.

Moja droga przestań o nim myśleć. I tak jak moi przedmówcy, odciąć się mentalnie od niego. Bo mimo ze Go nie kochałaś, to jednak jakiś sentyment pozostał

Napisano

Dokładnie (: Odetnij swe myśli od niego.. Żyj swoim życiem, a go zostaw w spokoju.. A co do tego servitora, to odegnaj od siebie.. Jak to niestety nie wiem.. Ale jak to mówią przeciwieństwa się równoważą, więc jeżeli to jest przez negatywne emocje.. To w odegnaniu go zadziałają zapewne pozytywne.. W życiu jest tak, dobro do Ciebie powróci i to ze zwiększoną siłą.. Tak samo jak zło!

Gość Jaga_Wiedzma
Napisano
aha.. Tylko czy to coś może mieć uczucia, emocje.. I czy wogóle myśli?

Teraz to mnie normalnie przestraszyłeś, bo tak sobie myśle. Ile to ja w sobie emocji tłumie /;

Odpowiadam: Tak Tak i Tak.

Emocji tłumić nie naeży.

Dokładnie (: Odetnij swe myśli od niego.. Żyj swoim życiem, a go zostaw w spokoju.. A co do tego servitora, to odegnaj od siebie.. Jak to niestety nie wiem.. Ale jak to mówią przeciwieństwa się równoważą, więc jeżeli to jest przez negatywne emocje.. To w odegnaniu go zadziałają zapewne pozytywne.. W życiu jest tak, dobro do Ciebie powróci i to ze zwiększoną siłą.. Tak samo jak zło!

A z tym to różnie, ale faktycznie co komu od nas to i do nas wraca.

• 1 rok później...
Napisano

nie wierzę, w wędrówkę duszy, zwłaszcza osoby żywej... moja mama zawsze powtarza, że należy bać się żywych- a w pokoju przecież nikogo nie było....Zapewne Twoje obsesyjne wspomnienia o eks chłopaku płata Ci figle;p Zacznij myśleć o czymś innym, pozytywnym a podobna sytuacja już się nie pojawi :D

• 4 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Duchy zywych ludzi mogą odbywać wędrówki wiec nie wciskajcie kitów kolezance . Po prosty przestan o nim mysleć, sam w końcu odejdzie. A cłopak tęskni za toba podswiadomie i jest szansa ze się do tego nie przyzna .

Edytowane przez Anniik