akaminska23 Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Ostatnio zaczęłam interesować się OOBE oraz LD. Czy ktoś mógłby udzielić mi informacji dotyczących tych dwóch stanów.Czy prawdą jest, że wprowadzenie siebie w owe stany jest niebezpieczne? Mile widziana literatura, przejrzałam strony oraz forum, jednak nie znalazłam jakiś konkretnych tytułów książek. Będę wdzieczna za odpowiedz. Cytuj
Piwiarek Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Książki R.Monroe 1 cz.Podróże poza ciałem,dalekie podróże i najdalsze podróże.Wprowadzenie siebie w te stany nie jest niebezpieczne.OOBE to świadome opuszczanie swojego ciała,a LD to świadome sny. Cytuj
Jarmungand Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Wchodzenie w stan LD jest całkowicie bezpieczny i generalnie z OBE jest tak samo więc raczej nie ma się czego bać. W podróży poza ciałem jedynym problemem może być wejście w burze astralną pojawiającą sie bardzo żadko na dolnych sferach owego świata, Bliski kontakt ze zjawiskiem powoduje zerwanie stabilnego połączenia z ciałem i utrudnienie powrotu. pozdro Cytuj
Tomek003 Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Wątpię, różnica miedzy świadomymi podróżami astralnymi a LD czy OOBE jest taka że w astralu można uciec, a podczas LD czy OOBE nie można. Cytuj
Jarmungand Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Słowo burza w tym kontekście nie oznacza tornado, huraganu czy jakiegoś przerażającego zjawiska. A nie wiem co masz na myśli w zdaniu pierwszym, z LD sie zgodze ale OBE jest raczej świadomą podróżą astralną. Cytuj
Jarmungand Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 I wiele rodzajów, ja szczególne doczynienie miałem z Poltergeistem O ile nie mam xD Cytuj
Jarmungand Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Ale żeby dokonać podróży astralnej trzeba zapaśc w trans, przecież nie możliwe jest kierowanie ciała astralnego i fizycznego na raz Cytuj
Jarmungand Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Poltergeis jest niebezpieczny, niektore przypaki maja nawet zdolność psychotelekinezy, ale ja miałem przez tablice ouija doczynienia z duchem żerującym na strachu Cytuj
Jarmungand Napisano 4 Lutego 2010 Napisano 4 Lutego 2010 (edytowane) jak zrzuci Ci doniczkę na głowę to owszem może być denerwujący. Jak odkręci kurek w kuchence gazowej to nie wiem czy jest też miło, troche wyobrażni. Ja zbyt dużo się nie znam na demonach, ale zgaduje że do najgorszych należą upadłe anioły? Edytowane 4 Lutego 2010 przez Jarmungand Cytuj
Jarmungand Napisano 4 Lutego 2010 Napisano 4 Lutego 2010 A ja słyszałem o niebezpiecznych przypadkach z pożarami, zatruciami, wszytsko zalezy od przypadku A ty nadal swoje, to se stukaj dalej Cytuj
Jarmungand Napisano 4 Lutego 2010 Napisano 4 Lutego 2010 Naprzykład zagłęb się w literature Jakuba Niegowskiego Cytuj
Jarmungand Napisano 4 Lutego 2010 Napisano 4 Lutego 2010 Adrian Devine też ciekawie pisze, z OBE to wiadome Monroe, Darek Sugier Cytuj
Jarmungand Napisano 4 Lutego 2010 Napisano 4 Lutego 2010 Jak kto lubi, moim zdaniem podchodzi z dystansem jak czytalem jedną z jego książek jest napisane ,że coś się może wcale nie udać i generalnie nie narzuca czytelnikowi swoich teorii Cytuj
Jarmungand Napisano 4 Lutego 2010 Napisano 4 Lutego 2010 Nazwisko kojarze, ale o książce nie słyszałem, dzięki Cytuj
Jarmungand Napisano 4 Lutego 2010 Napisano 4 Lutego 2010 chyba poszukam innego źródła bo tamtrzeba konto założyć (plik większy niż 1mb) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi