Skocz do zawartości

Jak zpobiec OOBE?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To ja w druga stronę, nie jak osiągnąć OOBE a jak mu zapobiec :_mysli:

Dostałam już wskazówkę, by pracować nad czakrą podstawy ale może coś jeszcze można zrobić? Nie pytam profilaktycznie na kiedyś tam, OOBE przychodzi samoistnie prawie codziennie... O ile dotąd po prostu starałam się proces przerwać to ostatniej nocy w kilka sekund nagle znalazłam się w stanie który zwykle przychodzi dopiero po jakimś czasie.

Nie podoba mi się to i wycieczki na dzień dzisiejszy mnie nie interesują...

Napisano

hm.. moonroe też miał takie wypady... tylko on zaczął eksplorować świat.. i od tego nie uciekał... :mysli:

a próbowałaś w ogole nie myśleć o tym przed snem ? jakoby co.. może proszki nasenne ?

Napisano

Wiesz, wczoraj np. nie myślałam bo miałam kilka "cichych dni"...ja pan Monroe poza tym nie jestem :lol:

Proszków jakoś nie mam ochoty łykać...

Napisano

Nie ma praktycznie leku na OBE, są tylko sposoby zmniejszające prawdopodobieństwo wyjścia.

Z własnego punktu widzenia aby zminimalizować szanse na OBE nie nadużywaj alkocholu w sytuacjach w których masz chętke na wyjście ( miałem dużo podróży na fazie), gdy poczujesz mrowienie od razu pomyśl o ciele, o tym że jesteś istotą fizyczną, Przed snem nie pij sporej ilości kawy, najlepiej nie myśl także o parapsychologii, ezoteryce, istotach niebiańskich

Jeśli wyjdziesz także myśl intensywnie o ciele, skróci to czas powrotu.

adiev ;)

Napisano

Po prostu wyłącz swój umysł razem z ciałem ;) Wtedy nie będziesz miał nic i nawet snów nie będziesz pamiętał :P Ja to stosuje jak jestem bardzo zmęczony i pomaga ;) Ale śpię wtedy od 10h w górę :P

Napisano
Nie ma praktycznie leku na OBE, są tylko sposoby zmniejszające prawdopodobieństwo wyjścia.

Z własnego punktu widzenia aby zminimalizować szanse na OBE nie nadużywaj alkocholu w sytuacjach w których masz chętke na wyjście ( miałem dużo podróży na fazie), gdy poczujesz mrowienie od razu pomyśl o ciele, o tym że jesteś istotą fizyczną, Przed snem nie pij sporej ilości kawy, najlepiej nie myśl także o parapsychologii, ezoteryce, istotach niebiańskich

Jeśli wyjdziesz także myśl intensywnie o ciele, skróci to czas powrotu.

Ale ja wczoraj tylko jedno małe piwo, ale to może by tłumaczyło... w końcu prawie abstynentka jestem :) Od kawy niestety jestem uzależniona, ale spróbuję ją ograniczyć.

Po prostu wyłącz swój umysł razem z ciałem ;) Wtedy nie będziesz miał nic i nawet snów nie będziesz pamiętał :P Ja to stosuje jak jestem bardzo zmęczony i pomaga ;) Ale śpię wtedy od 10h w górę :P

A niby jak mam to zrobić? :P

Napisano

Hmmm... Normalnie ^^ Ja myślę o tym jak bardzo jestem zmęczony i jak bardzo mi się chce spać ;) Może zastosuj afirmacje. Wmawiaj sobie przez cały dzień, że nie chcesz mieć OOBE ;) Możę coś pomoże? :P

Gość Dharma
Napisano

haha napewno będzie miała :D podobno nasz umysł nie widzi słowa negującego NIE i zrozumie afirmacje " nie będe miala OOBE " na "będę miała oobe" takze lepiej nie afirmuj Nam:D

Ja ostatnio tez mam z tym problemy ale wybudzam się szybko... i strasznie nie wysypiam się nie wiem dlaczego co chwile sie budzę a to sprzyja takim odlotom..

także przed pójściem spać wymęcz się :D haha żebyś zasnęła jak kamień i ta kawa też wcale nie pomaga bo przez nią właśnie można miec taki "przerywany" sen..

Ćwiczenia fizyczne przed snem:D i będziesz spała jak baranek

Napisano

Ja jedyny raz dostałem OBE, jak bardzo tego nie chciałem.

Oglądalem kilka godzin wcześniej egzorcyzmy Emili Rose (czy jakoś tak), opętanie strasznie mi się kojarzyło z wyrzuceniem z ciała, co mnie dobijało psychicznie.

Cały czas czułem obecność istot duchowych w swoim otoczeniu (tak bardzo musiał je przyciągnąć mój strach i myślenie o nich).

W pewnej chwili postanowiłem, że oleje wszystko i po prostu zdam się na los, po kilku chwilach już nie było mnie w ciele.

Ale ja wczoraj tylko jedno małe piwo, ale to może by tłumaczyło...

U dziewczyn niekiedy piwko wystarczy :PPP

Napisano
Zrobię sobie aerobik o 2 w nocy :D

Ja proponuje rytuały tybetańskie. Mi pomagają ;):D

Napisano

Ja już bym wolał osiągnąć OBE i się przynajmniej wyspać ;)