plugawy Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Witam wszystkich. Prakycznie od zawsze nie dawało mi spokoju pewne wspomnienie z dzieciństwa. Otóż gdy miałem ok 2 lub 3 lat przez okno zobaczyłem na niebie rękę z otwartą dłonią skierowaną ku ziemi. Najpierw się zaciekawiłem ale im dlużej patrzyłem zaczynałem się bac. Pamiętam, że mówiłem mojej mamie, która była w pokoju wtedy ale zwyczajnie mnie olała :icon_razz: wiem ze chowałem się pod stołem wtedy i wyglądałem ukradkiem, a to ciągle tam było... Wyglądalo to jak ręka hmmm... starszego mężczyzny,masywna, nieco pomarszczona i była tak jakby w odwróconych kolorach ( tzn. dokładniej to ciemnoszara z białymi liniami papilarnymi). Wiem, że sprawiala wrażenie potężnej i jakby mnie widziala. Sam sie dziwię jakim cudem tyle szczegółów zapamiętałem... Zastawiałem się czy to nie jakiś sen z dzieciństwa albo wymysł dziecięcej wyobaźni ale jest to jedno z 2 moich pierwszych w życiu wspomnień ( 2 to opażenie sie wrzątkiem) więc chyba musiało być na tyle mocnym przeżyciem żeby sie wyryć w mojej pamięci. Poza tym pytałem mamę czy pamięta jak jej o tym mówiłem to powiedziała, ze costam kiedyś tak... Tak mnie to zainteresowało, że spróbowalem to zrekonstruować tj. photoshop + aparat i efekt wyszedł zbliżony. Oto link: -->http://zapodaj.net/74729f3a59b4.jpg.html<-- Ta " ręka " była dokładnie w tym miejscu co na zdjęciu. Proszę jeśli ktoś może wiedzieć co to było / co zwiastowało to piszcie. Z góry dziękuję :krzywy: Cytuj
Marpol Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 Szczerze to chyba sam bym się wystraszył choć sporo ciekawostek juz widziałem . Otwarta dłoń uosabia szczerość i błogosławieństwo. Jest symbolem przeznaczenia , a także więzi z kosmosem. Symbolizuje przyjacielską pomoc, szczerość. Jeśli była to ręka Boga to na pewno jakiś dar lub podarunek , który może być w Tobie albo dopiero się ujawnić. Możliwość jest też taka że po prostu byłeś świadkiem czegoś. Zazwyczaj małe dzieci jako czyste istoty widzą których my nie dostrzegamy niestety Cytuj
plugawy Napisano 8 Lutego 2010 Autor Napisano 8 Lutego 2010 Jeśli faktycznie jakiś dar to na pewno go jeszcze nie zauważyłem A czego świadkiem mogłem być??? Cytuj
Marpol Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Świadkiem czego ? hmmm gdybyś dokładnie pamiętał datę to mógłbyś sprawdzić co się tego dnia szczególnego wydarzyło na świecie . nie potrafi ci na 100% odpowiedzieć na to co to było to co widziałeś, bo sam widziałem rzeczy których nawet na 50% nie jestem w stanie określić. Pozdrawiam mam nadzieje że trochę pomogłem Cytuj
szeryl23 Napisano 18 Marca 2010 Napisano 18 Marca 2010 hmmmmmmm zaciekawil mnie ten temat ja widziałam cos takiego miałam 4 latka to było po śmierci mojej babci tylko ja widziałam kobiete unosząca sie na obłokach i wyciagającom do mnie obie dlonie również długo wpatrywałam się w okno ....... rodzice najzwyczajniej mnie wyśmiali tłumacząc to dziecięcom fantazją tak bardzo mi to utkwiło w pamięci .............. Cytuj
plugawy Napisano 18 Marca 2010 Autor Napisano 18 Marca 2010 Mnie w ogóle zignorowali ;] Hmm jeśli byłaś przywiązana do babci to może był to jakiś znak od niej? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi