Skocz do zawartości

bardzo realistyczny sen, okultyzm, szatan, modlitwa do diabła,

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Został mi w pamięci sen bardzo dziwny. Mianowicie rzecz dzieje się w budynku szkoły podstawowej (kiedy to było!!??), jest zima a w szkole panuje ogromne zamieszanie pewną osobą. Jest to znana mi osoba, pewien mężczyzna, który w rzeczywistości zajmuje się okultyzmem. W rzeczonym śnie również podejmuje praktyki okultystyczne namawiając ludzi do modlenia się z nim - dokładniej odmawiania łacińskiej modlitwy, która ma sprowadzić szatana. Mężczyzna mówi słowa wyraźne i coraz szybciej. Jakby spieszył się. Widzę jak w ręku trzyma dywan perski z wizerunkiem szatana. Ten dywan jest jakby hologramem, gdyż po drugiej stronie kryje się cytat. Słów cytatu nie zapamiętałam, były napisane po angielsku. Coś o miłości. Udaje mi się jednak wyswobodzić z tego amoku jakim zaraża mężczyzna i w pewnym momencie wymiotuję grubego, mokrego, obślizgłego węża. Próbuję z owym mężczyzną pertraktować, on śmieje się zaledwie ironicznie. Po drodze gdzieś spotykam dziadka, który klęczy i modli się również wypowiadając łacińskie słowa pośpiesznie i w strachu, jakby mu kazano. Jego syn widzi to i krzyczy do niego by się obudził. Wybiegam z budynku, próbuję wrócić do domu. Orientuję się, że zapomniałam zabrać ze sobą jakichś bagaży, niestety po nie nie wracam.

Cóż to oznacza? Czyżbym wyswobodziła się z jakieś rzeczywistej mocy psychicznej, emocjonalnej jaką sprawował nade mną owy mężczyzna? Czy sen możne oznacza zupełnie coś czego nie przypuszczam!

Napisano

Wydaje mi się że chodzi tu właśnie o wyswobodzenie. Dywan jest moim zdaniem rzeczą oznaczającą ciepło rodzinnego domu. Cytat z miłością by pasował, jednak to że trzyma go mężczyzna wzywający diabła nie jest zbyt dobrą oznaką. Może jakieś problemy w rodzinie lub miłości? Zwymiotowanie tego węża kojarzy mi się z pewnym rodzajem usunięcia tego zła lub nieporozumienia w Twoim otoczeniu. Jest tam Twoja rodzina która zostaje w tym amoku, przymuszeni. Może u nich także tkwi nieporozumienie. Wychodzisz z tej złej sytuacji, i zostawiasz to za sobą nie wracając nawet po swoje rzeczy.

Napisano

Dobrze jest zapytać kogoś o interpretacje. MA się na sytuacje świeże spojrzenie. Cały czas tkwiłam w interpretacji o złym wpływie tego mężczyzny na mnie. Możliwe, że Twoja interpretacja wnosi coś zupełnie nowego;) Dywan za którym ukrywa się niebezpieczeństwo. Utrata ciepła rodzinnego?

Napisano

Myślę że chodzi właśnie o problemy rodzinne. A czy chodzi dokładnie o ciepło rodzinne, to już Twoja osobista sprawa. Zależy od tego jakie są Twoje relacje i co podpowiadają Ci uczucia :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...