Skocz do zawartości

Zmarły tato w snach umiera i ożywa.....

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie:)

Mój tato zmarł pół roku temu. Od tej pory po jakims miesiącu od śmierci często mi się śni. Zazwyczaj że umarł ale ożywa.

A ja płaczę z radości że jednak nie umarł. Mój tato miesiąc był w śpiączce po udarze mózgu. Poznieważ byliśmy tylko we dwoje, tzn on wychowywał mnie przez 18 lat sam od śmierci mamy byliśmy bardzo zżyci ze sobą. Ja od 6 lat miałam swoją rodzinę, dziecko, pracę ale tato nadal mieszkał razem z nami. Po udarze jego dzieci z pierwszego małżeństwa wogóle się nim nie interesowały, to ja jeżdziłam codziennie do szpitala i byłam przy nim cały czas. Kiedy po miesiącu się wybudził a lekarze nie dawali na to szans byłam bardzo szczęśliwa. Jednak po dwóch tygodniach zaczęło się pogarszac.....nie było takiego kontaktu jak wcześniej ale na mnie zawsze reagował uśmiechem. I stało się coś co było dla mnie bardzo trudne....tato musiał opuścic OIOM bo wymagał już tylko pielęgnacji, był pod respiratorem i odżywiany dojelitowo. Ja nie byłam w stanie zapewnic mu opieki w domu...dlatego jedynym wyjściem był Ośrodek rehabilitacyjny w Konstatncinie do którego trudno się dostac ale ja stanęłam na głowie i udało się. Zawiozłam tam tatę ale niestety jego stan był na tyle zły że po tygodniu zabiła go infekcja.

Bardzo to przeżyłam i chyba nadal przeżywam że nie mogłam nic więcej zrobic. Ze tato umarł z dala ode mnie, że nie było mnie przy nim kiedy odchodził.

Czy to dlatego te sny?

Napisano

Myślę, że te sny są wynikiem tego, że byłaś bardzo blisko z tatą i że był on dla Ciebie ważną osobą.

Może jeszcze zachodzić u Ciebie proces żegnania się z tatą, kończenia pewnych spraw, które nie znalazły rozwiązania przed jego śmiercią.

Ale też mogą być one wynikiem tego, że masz wyrzuty sumienia, myśląc, że mogłaś zrobić więcej i Twój tata by żył...

Ale biorąc pod uwagę to, że tata ożywa w Twoim śnie twierdzę, że tak naprawdę on nadal żyje i żyć będzie w Twoim sercu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...