Skocz do zawartości

Ćwiczenia dla lepszego samopoczucia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znane jest od dawna powiedzenie : w zdrowym ciele zdrowy duch. Jakie są Wasze ulubione ćwiczenia ? Jak oddziałują na Wasze samopoczucie ? Co myślicie o tym zestawie ćwiczeń : 12 ?wicze? energetycznych - Repka.pl

Ja niestety opisu nie rozumiem – może ktoś je ma (lub mógłby nagrać w formie filmu) ?

Jak znajdziecie jakieś lepsze ćwiczenia (najlepiej w formie filmu) to „dajcie linka”

Napisano
To jak Tai Chi, genialna rzecz.

Kiedyś próbowałem Tai Chi, po wykonaniu całej serii ćwiczeń czułem spokój jak po pierwszym papierosie z zaciąganiem. Wszystkie tak działają ? Wolałbym coś co by rozwiazało problem z tematu pierwszego z sygnatury.

Napisano

Dziś zrobiłam sobie spacer na działkę (4 km) i wniosłam 60 wiader mokrego śniegu do folii, żeby sobie powolutku topniał. Nastój mi się poprawił, organizm dotlenił, mięśnie rozruszały i jeszcze pożyteczne to było :-)))) A tak na serio, to kocham każdą formę ruchu, byłe była na świeżym powietrzu, bo mam dość siedzenia w domu.

Napisano
A tak na serio, to kocham każdą formę ruchu, byłe była na świeżym powietrzu, bo mam dość siedzenia w domu.

Fajnie że sie tym podzieliłaś, tylko szkoda że nic na temat nie napisałaś.

Napisano

ryty tybetanskie-seria pięciu prostych cwiczen.Zaczyna sie je od trzech powtórzeń na kazde cwiczenia co tydzień zwieksza o dwa

Ja sama cwiczyłam je przez jakis czas,potem przerwałam ale od kilku tygodni znowu cwicze.

Zajmuja one kilka minut,a wsoaniale rozcagają i energetyzują(a na świeżym powietrzu oczywiscie dotleniają)

Gość Patryk8
Napisano

Podczas sytuacji stresowych i kiedy jestem zdenerwowany wykonuję taką najprostszą "medytację". Siedzę po turecku i liczę oddechy od 100 do 0.

Potem się uspokajam :)

Napisano
ryty tybetanskie-seria pięciu prostych cwiczen.Zaczyna sie je od trzech powtórzeń na kazde cwiczenia co tydzień zwieksza o dwa

Ja sama cwiczyłam je przez jakis czas,potem przerwałam ale od kilku tygodni znowu cwicze.

Zajmuja one kilka minut,a wsoaniale rozcagają i energetyzują(a na świeżym powietrzu oczywiscie dotleniają)

A jak wpływają na samopoczucie ? Co to oznacza energetyzują - (dodają wigoru, bystrości, czy cóś ?) ?

Napisano

ja je trochę ćwiczyłem, bardzo zwiększają wytrzymałość.