Jump to content

Powrót do domu rodzinnego - smutek

mayka

Recommended Posts

Witam, jestem nowa. Mam 23 lata jestem mężatką (mąż obcokrajowiec) i mieszkam za granicą. Od dość dawna mam dziwny sen.

(sen)

Czesto śni mi się sytuacja, gdzie wracam z zagranicy do domu rodzinnego w Polsce bez męża. W niektórych snach mam wrażenie, że on za jakiś czas przyjedzie do Polski, zaś w innych snach, że nie. Czasami w śnie myślę też jak tu zarobić pieniądze żebyśmy się znów szybko spotkali ;/ W tych snach zawsze czuję się bardzoo bardzooo smutna i nie wiem co zrobić, żeby zobaczyć się z męzem. Czasami pojawia się motyw tego, że czekam na maila od męża lub chcę porozmawiać z nim przez komunikator ale zarówno nie dostaje od niego maila i nie ma go online.

(to już nie jest sen)

Trochę z sytuacji życiowej:

Mieszkamy w Azji, więc podróż jest kosztowna.

Aby mieszkać tutaj muszę mieć wizę, będę się o drugą starać w sierpniu.

Jesteśmy dość biedni.

Bezskutecznie starmy się o dziecko od kilku miesięcy.

Jesteśmy bardzo kochającym się małżeństwem.

Co mój sen może oznaczać?

Moim zdaniem te sny są przejawem Twojej tęsknoty za mężem.

Lepiej czujesz się w Waszym domu niż w domu rodzinnym.

Myślę, że będąc przy mężu masz poczucie bezpieczeństwa, wsparcia, troski i ciepła - a w swoim ojczystym domu tego nie czujesz tak wyraźnie jak przy małżonku.

Wydaje mi się, że boisz się długich rozstań dlatego, że może podświadomie wydaje Ci się, że odległość która Was dzieli może osłabić Wasze uczucie.

Co do pieniędzy, to ten sen odzwierciedla tylko Twoje kłopoty w rzeczywistości w tej kwestii.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...