erato91 Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 proszę o interpretację tego snu, ponieważ powtarza mi się on wiele razy w odstepie czasu, śnił się także mojej siostrze generalnie cała seria snów ma współną bazę, mianowicie są drzwi wejsciowe do domu ( mieszkanie w bloku) i ktoś chce się włamać, ja o tym wiem i stoję przy drzwiach w domu i próbuję temu zapobiec, w ostatnim snie siłą napierającą od zewnątrz była jakas siła nieczysta, demon, coś w tym stylu, ciągle chodzi o to samo, ktoś albo napiera na drzwi i chce sięwedrzeć do środka albo majstruje przy klamce, ja o tym wiem i stoję na koryatrzu przy drzwiach, ciągle ten sam sen tylko z innymi motywami- np. chcą się włamać dziwni kolędnicy a ich dziwność polega na tym że są to jakies zjawy, dracula itp. czy ktoś mógłby wytłumaczyć o co w tym może chodzić? motyw się powtarza i bardzo mnie to zastanawia, wydaje mi sie że to na pewno ma związek z psychiką itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pysiaczek Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Czy w ostatnim czasie miałaś jakąś sytuację, wiadomość lub przeżycie które zaburzyło Twój spokój psychiczny ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
erato91 Posted February 21, 2010 Author Share Posted February 21, 2010 w ostatnim czasie tzn do pół roku nie ale wcześniej tak i było to ( jest) bardzo silne przeżycie, poza tym raczej żyję w stresie, wszystkim bardzo się przejmuję, dlatego to że ten sen mi sie powtarza od razu skojarzyłam z tym podłożem, mam jednak nadzieję że czegoś więcej się dowiem na temat samego snu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pysiaczek Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Wydaje mi się, że w Twoim przypadku drzwi oznaczają właśnie Twoją psychikę. Istnieje "coś" co w jakiś sposób nie daje Ci spokoju "włamując" się do Twojej świadomości i siejąc lęk i niepokój. Moim zdaniem tym "czymś" jest to co wyparłaś do swojej podświadomości wcześniej nie konfrontując się z tym. Mogą być to właśnie Twoje wspomnienia i przeżycia, które tłumisz w sobie nie mając odwagi zaakceptować tego takim jakim jest... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts