Skocz do zawartości

Aborcja

Masquerade

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Miałam strasznie... straszny sen. A mianowicie śniło mi się, że byłam w ciąży i poszłam na do lekarza na kontrol, którą wykonuje się co pewien czas. Pani doktor oznajmiła mi, że ciąża jest do usunięcia i od razu zabrała się do roboty. Najgorsze, że ja to wszystko czułam. W środku. Pamiętam, że strasznie płakałam podczas "zabiegu", bo chciałam tego dziecka. I ogólnie na co dzień jestem bardzo przeciwna aborcji. Co to mogło znaczyć?

Napisano

Masquerade ten sen jest dla Ciebie ostrzeżeniem przed dalszą realizacją rozpoczętych spraw, ponieważ mogą jej przynieść wstyd i upokorzenie. Zastanów się nad działaniami które podejmujesz, bo mogą mieć niepożądane skutki..

Napisano

Ktoś po prostu decyduje o Twoich sprawach, przy czym może powoływać się na swój autorytet w danej dziedzinie (lekarz przecież powinien wiedzieć co jest dla Ciebie dobre - powinien służyć Ci radą, a nie robić to co sam uważa za stosowne wbrew Twojej woli).

Ważnym tutaj jest, że Ty chciałaś zachować dziecko (dziecko to jakaś Twoja sprawa, coś tylko Twojego w co jesteś od początku zaangażowana, co powstało z Twojej inicjatywy), natomiast ktoś, kto teoretycznie zna się na rzeczy w pewnym sensie decyduje za Ciebie.

Napisano

;o Szok. Sephiro, tak właśnie jest. O tym, co jest dla mnie ważne, niestety nie ja sama decyduję...

Dziękuję.

Napisano

Cieszę się, ze pomogłam trochę rozjaśnić ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...