olkacool Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 (edited) ĆWICZENIE ZAKOŃCZONE!!!! Dzięki za udział ) Wczoraj około godziny 14.45 kupiłam na allegro 11 sztuk czegoś... Pytania: Dla kogo to kupiłam Co to jest Do czego służy Powodzenia )) Edited March 1, 2010 by olkacool Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arivo Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 11 Sztuk Wczoraj około godziny 14.45 kupiłam na allegro 11 sztuk czegoś... Pytania: Dla kogo to kupiłam Królowa monetDla kogoś bliskiego z rodziny,kobiecie,mamie,siostrze....ale chyba skłonię się bardziej ku mamie.... Co to jest Siła,,Rycerz mieczy,3 buławJest to zapewne coś co kojarzy się z siłą,nie koniecznie w dobrym tego słowa znaczeniu,szybie działanie,chłód,musi być stabilny grunt,z kompletem noży mi się skojarzyło,takich do wszystkiego.....buławy mają różne wysokości,czyli też różnej długości........stal chłodna,szybkie działanie....stabilny grunt,deska,blat........ Do czego służy Kochankowie,Rycerz PucharówWybór,powrót,czyli te rzeczy można wybierać i na powrót stosować.... Nie wiem z niczym innym nie chce mi się skojarzyć:smutny_na: dzisiaj już nic innego nie wymyślę...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mergajte Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 dla kogo ? 6 kielichow-kaplanka kogos z rodziny,dla jakiegos domownika,kobiety raczej, do czego sluzy? diabel chyba dosc niebezpieczne to jest, mozna sie zranic, skaleczyc tym co to jest? 5 mieczy stawiam na jakies narzedzia typu sztucce, noze, wydaje mi sie ze moze to byc tez cos ze szkla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Namanira Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 (edited) Tak bez kart przyszły mi do głowy takie fajne mydełka jak np. NIE REKLAMA ))))))))) Ale może tylko czas na kąpiel Edited February 28, 2010 by Namanira Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olkacool Posted February 28, 2010 Author Share Posted February 28, 2010 Tak bez kart przyszły mi do głowy takie fajne mydełka jak np. Stara Mydlarnia Myd?o roslinne z p?atkami MANGO (936371750) - Aukcje internetowe Allegro Ale może tylko czas na kąpiel Nami wkleiłaś nam reklamę jakąś :jezyk_oko: Na razie nie podpowiadam i nie komentuje żeby inni nie mieli łatwiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Namanira Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Już lepiej? Może powinnam zgłosić się tam po czek albo zniżkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dezire3 Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Dla kogo to kupiłam-5 kielichów-dla siebie może którys ci sie zbił..albo dla kogoś komu brakuję do kompletu Co to jest -król kielichów-kieliszki Do czego służy-paz kielichów-do picia;) nie wiemmmmmmmmmmm;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mergajte Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 teraz tak sobie mysle ze ta kaplanka to tajemnica,moze chcesz komus prezent zrobic? albo to mozesz byc tez Ty:lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katamaradze Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 bardzo chciałam spróbować.... dopiero raczkuję. Nie widzę jednak kieliszków. Wyszedł mi też paź kielichów, w którym widzę osobę o artystycznej duszy, raczej kobietę, może jest nią Olkacool lub ktoś komu pomaga, obudzić uśpiony talent ( sąd ostateczny). Być może jest to coś do malowania, coś rozwijającego zdolności artystyczne? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Queen Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Z przyjemnością się przyłączę. Co to jest? 8 buław, 4 mieczy, 9 buław, nic mi to nie otworzyło w szarych komórkach, dociągnęłam- 3 kielichów Myślę, że to coś, co stanowi jakby uzupełnienie utraconego kompletu, albo jego sybstytut. Przedmioty wywołujące wspomnienia, coś na kształt utraconej pamiątki, a związanej z określonymi okolicznościami i ludźmi. Dla kogo? As denarów, Świat, rycerz mieczy As denarów sugeruje mi prezent/łapówkę. Dla kogoś z daleka, albo o dużych możliwościach, myślę, że chodzi tu o wkupienie się jakby w łaski, przychylność udobruchanie kogoś gwałtownego. Do czego to służy? 8 kielichów, 2 buław, 5 buław Hm... użytkowo to mi tu nic nie wychodzi... Coś, co ma ułatwić komunikację, zażegnać nostalgię (pasuje mi z punktem 1), osiągnąć zamierzony cel. Obstyawiam jakieś techniczne kwestie, może elektroniczne... Ale mnie trochę powstrzymuje 11 sztuk, bo uznałabym, że to coś, jak telefon. Kurcze, kieliszki mi tez pasują, one tez ułatwiaja komunikację i kontakty:)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arivo Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Queen,chyba,że kieliszek przystawisz do ściany to też masz komunikację......:lol: Wybacz czasami wtrącam takię głupoty,bo mi się od razu z czymś skojarzy...:lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Queen Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Tak, sposób na sąsiada, zwłaszcza na takiego, co bujne życie towarzysko-erotyczne prowadzi;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mergajte Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 :wow: tak robia zdewociale baby:lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Queen Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Jakby same były zajęte takimi "robótkami" miast produkować arcydzieła z moheru na drutach, to by i kieliszki inaczej wykorzystywały... ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arivo Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 hahaha............:hahaha: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dharma Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Dla kogo to kupiłam 3 denary, 4 kielichy dla przyjaciela.. meżczyzny?? Co to jest paź denarów - coś okrągłego.. cos co sie trzyma w dłoni na karcie sa łąki i lasy także może coś związane z naturą.. Do czego służy 9 kielichów, rycerz buław, śmierć cos co polepsza humor, słyży do przywrócenia równowagi czegoś.. może zdrowia emocjonalnego?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarna131415 Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 (edited) Dla kogo to kupiłam 7 monet-6 mieczy-4 bulaw-Królowa pucharów. Czyli tak albo dla jakiejs kolezanki,z zagranicy,albo dla jakiegos dzieciatka,moze chrzesniaka.To na pewno bedzie sie znajdowac w domu. Co to jest 2 bulaw(odw)-Diabel-Mag Hmm chyba jakies zabawki,które krztalca,z drugiej strony moga byc jeszcze kieliszki,albo jakies szklanki.Ten diabel..czesto wychodzi mi na wódke:) Do czego służy Cesarzowa-5 bulaw-10 pucharów Albo do zabawy z dziecmi,albo przy jakis spotkaniach towarzyskich. P.S-Spojrzalam na karty jeszcze raz,na obrazki i mam jeszcze takie propozycje: Korona,haha nie wiemc zemu Cos co mozna postawic,aby upiekszalo mieszkanie,roslinki,albo nasionka roslinek Edited March 1, 2010 by czarna131415 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sehnsucht Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Dla kogo? 6 mieczy - Paź denarów Dla kobiety, raczej młodej (przyjaciółki, siostry). Co to jest? 7 kielichów - 2 denarów - 6 buław albo trudno Ci się było zdecydować, albo rzeczywiście kieliszki lub coś innego z tej karty (po odrzuceniu zamku, węża, skrzydeł smoka i damskiej głowy - zostają: biżuteria, jakaś tkanina, materiał albo liść laurowy czyli przyprawy lub nasionka jakieś). Na 2D i 6B mężczyźni pięknie i kolorowo poubierani, może rzeczywiście coś z garderoby (wstążki, apaszki, rajstopy) Do czego służy? 8 buław - Sprawiedliwość - 10 kielichów Coś na podróż, wyjazd kupione (8B + ta 6M wyżej), aby zapewnić dobre samopoczucie. No i na 10 K kielichy mam ustawione na kominku, więc może też typowo "na pamiątkę". Taa, a to pewnie rajstopki dziecięce będą czy coś w tym stylu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olkacool Posted March 1, 2010 Author Share Posted March 1, 2010 UWAGA! Podaję odpowiedź: Dla kogo: kogoś z rodziny jak najbardziej, dokładnie dla dzieci Do czego służy: cel edukacyjny, rozrywkowy co to jest: książeczki dla dzieci, zadania, łamigłówki, kolorowanki.. itp Do główkowania generalnie.., spędzania czasu razem Lovely super karty!!! Chyba Tobie wypadają na najbardziej "klasyczne" znaczenia.. Katamaradze, piękny Debiut na forum, chyba najbliżej w interpretacji ) Czarna, plusik dla Ciebie, rozkręcasz się! Dla Was wszystkich Dziewczyny wielkie Brawa i Dzięki za udział Bo każdy rozkład czegoś uczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarna131415 Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Uuuu hahah a ja sklanialam sie ku pileczka..Dzieki i gratulacje dla reszty:P:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sehnsucht Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Gratulacje Powiedz Olu chociaż czy masz może synka i córeczkę? (tak chyba kiedyś podawałaś przy jakimś ćwiczeniu) Bo te 6 mieczy to ni jak mi pasuje, chyba że dosłownie bo dwie osoby mam na karcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarna131415 Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Ja mam dwie osoby na 10 pucharów i sama zastanawialam sie nad ta 6 mieczy,która mi wypadla;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mergajte Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Lovely super karty!!! Chyba Tobie wypadają na najbardziej "klasyczne" znaczenia.. ;lol: z piatka mieczy moge sie zgodzic, bo to tez karta takiego zwatpienia czy sie uda pod lamiglowki mozna podciagnac ale do czego sluzy i diabel??? zmylily mnie miecze myslalam ze to noze:szok: gratulacje dla zwyciezczyni:bukiet: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olkacool Posted March 2, 2010 Author Share Posted March 2, 2010 No wiesz!!! Diabeł, to dobra zabawa (w pozytywnym znaczeniu), poza tym mój synek jest uzależniony od rozwiązywania tego typu łamigłówek, może to się pokazało :mrgreen: Mam dwójeczkę dzieci, więc macie rację, zadanka rozwiązują obydwoje.. w ogóle to bardzo rodzinna zabawa, bo zazwyczaj potrzebna jest pomoc np w czytaniu instrukcji.. Także brawa dla Was Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mergajte Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 akurat diabla ja przewaznie czytam negatywnie:beczy: ale ok,przynajmiej cos sie dowiedzialam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arivo Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 (edited) Noże ........muszę baczniej przyglądać się kartom Lovely.......ostatnio ma najlepsze karty...... Brawo dla Tych co byli blisko Edited March 2, 2010 by Arivo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mergajte Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 szkoda ze interprtacja lezy i kwiczy:beczy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Queen Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 No cóż... Błądzić jest rzeczą ludzką i właśnie błysnęłam człowieczeństwem:) Buu, może innym razem będzie lepiej. Teraz, kiedy się zastanawiam, oceniam, że karty wyszły może takie sobie, ale gdyby mnie intuicja poprowadziła, to i na podstawie tych kart mogłabym szukac we właściwym kierunku. Widocznie intuicja miała wychodne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts