karolincyn Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Witam, jak myslicie co może oznaczac sen o zębie ( z tego co pamiętam to była to ósemka) który wyrasta? nie znalazłam nigdzie takiej interpretacji a wiem że sniące się zeby to bardzo poważna sprawa... proszę o szybką odpowiedź i zgóry dziekuję i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angela952 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Witaj, Z tego co wiem to śniące się zęby nie oznaczają nic dobrego. Przeważnie śmierć, albo chorobę. "rosną zęby o różnej wielkości : kłótnia w domu, niezgoda" - taką interpretację znalazłam w senniku, ale z tego, co ja wiem, jak mi się śnił rosnący ząb oznaczał chorobę. Na dodatek każdy ząb we śnie ma przypisaną daną symbolikę. Np. ósemka - symbolizuje osobę starszą. Zależy też od strony, po której rośnie, po prawej to mężczyźni, a po lewej kobiety. Ogólnie śniące się zęby nie są korzystnym znakiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts