Guest Jaga_Wiedzma Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Nie znam sie na kartach a potrzebuje poznać znaczenie siódemki pik i siódemki kier. Bardzo dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Trina7 Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Ja znam dwa znaczenia tych kart: I) znaczenieźródło:" Wróżenie dla początkujących" * 7 pik-> osiągnięcie częściowego sukcesu, możliwe że nagroda nie będzie zdaniem osoby której wróżymy, adekwatna do włożonego trudu w osiągnięciu celu. Istotne jest aby osoba której się wróży uczyniła krok do tyłu, aby móc wszystko jeszcze raz przemyśleć i pójść do przodu, choć w nieco innym kierunku. Potrzebuje chwilę na przemyślenia, aby wyciągnąć odpowiednie wnioski z owego doświadczenia. Karta ta obiecuje sukces, ale po długim okresie wzmożonego wysiłku. * 7 kier->karta uważana, za znak niezgody, będącej przeważnie wynikiem kłótni kochanków. Oznacza chwilową zmianę uczuć między kochającymi się ludźmi. Gdy będą osobno zweryfikują swoje przeżyte doświadczenia i wyciągną odpowiednie wnioski. Jeśli ta karta pojawia się w trzech pierwszych kartach, oznacza, że os. której wróżymy, jest zbyt ufna lub naiwna, powinna być bardziej asertywna i pewna siebie. II) znaczenieźródło:moja Babcia * 7 pik-> pewność, ta karta podtrzymuje kartę za którą występuje. Wskazuje, że to osoba której wróżymy jest siłą sprawczą wydarzeń. Od niej tylko zależy zmiana złej sytuacji. *7 kier-> marzenie o miłości, oznacza także złudzenie. Os. której wróżymy nie powinna bujać w obłokach. Miłość znajduje się w zasięgu ręki, powinna (ta osoba) pozwolić jej (miłości) przyjść, obserwować i działać. Może to być również dobry on=men, szczęśliwy zbieg okoliczności Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Trina7 Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Zostałam poproszona, o napisanie znaczenia dwóch pozostałych 7 wg interpretacji mojej Babci, dla tego czynię to w tym poście, a nie indywidualnie: *7 karo-> złość, nagłe działanie, niezadowolenie, które wywoła wielkie emocje. Napięte stosunki z bliską osobą, trzeba wyjaśnić wszystko, aby powróciła równowaga. *7 trefl-> niewielki dopływ gotówki lub prośba o pieniądze z zewnątrz. Należy zachować ostrożność przy operacjach finansowych. Niespodziewane wydatki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Dzieki serdeczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajka2 Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 wielkie dzieki trina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts