senna90 Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Witam Bardzo zastanowił mnie dzisiejszy sen. Zaczął się od tego ze znalazłam sie w pomieszczeniu oświetlonym na czerwono gdzie była wanna a w niej dziecko. Czarownica odprawiała w tej wannie czary nad ludzmi. Ja wiedząc ze coś złego czeka to dziecko wyciągnełam go z wody. (Była to dziewczynka o długich jasnych włoskach spiętych w dwa kucyki, w wieku szkolnym być może ok 11, 12 lat) i uciekłam z nią do domu. bedąc juz przy bramie dopadła mnie czarownica a później doszło do niej jeszcze kilka. Miedzy nami powstała jakaś niejasna sytulacja.. juz nie pamietam o co chodziło (zapewne o to że uprowadziłam jej dziecko) ale pamietam dobrze że uciekłam z dziewczynką do domu a zamykając drzwi do garażu widziałam jak czarownice z nienawiścią ciskają w naszą stronę zaklecia, ktore jednak nic nam nie robią co jeszcze bardziej rozzłaszcza wiedźmy. I na tym rola wiedźm w snie sie skończyła. Pokochałam tą dziewczynkę (z wzajemnościa) i uważałam za własną córke, bawiłam się z nią a ona cały uśmiechała się i przytulała do mnie wiedziałąm ze mniędzy nami jest bardzo silna więź. Pamietam jeszcze że dom tych czarownic znajdował sie na przeciwko mojego (dom moich sąsiadów z ktorymi nie utrzymuje kontaktów) Późnej śniło mi sie że jestem w pracy (pracuje w kwiaciarni połączonej z solarium) a na solarium przyszedł syn sąsiadów (jest w moim wieku) nic wiecej nie pamietam. Bardzo proszę o inerpretacje tego dziwnego snu. Dodam jeszcze że ostatnio często powtarzają sie sny kiedy jestem na ulicy przed bramą mojego domu i uciekam do niego przed jakimś niebezpieczeństwem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
senna90 Posted March 4, 2010 Author Share Posted March 4, 2010 Czytałam że czarownica może symbolizować matkę... Czy to mogło by mieć coś wspólnego z moją matką ktora porzuciła mnie bardzo dawno temu..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 senna90, Może to mieć związek, ale nie w takim sensie że czarownica symbolizuje tutaj ściśle Twoją matkę. Wiedźma rzucająca uroki odzwiercielda tutaj wpływ pod jakim byłaś - a z pod którego właśnie udało Ci się wyrwać! Ta dziewczynka w wannie to Ty - potrzebująca oczyszczenia (stąd wanna). Moment w którym tę dziewczynkę ratujesz dorosła Ty jest symbolicznym momentem pojednania z przeszłością - zaszła w Tobie przemiana, dwa aspekty Twojej osobowiści - mała, skrzywdzona dziewczynka i dorosła, zdecydowana kobieta połączyły sie w jedność To bardzo piękny sen mówiący o zmianach zachodzących w Twoim wnętrzu. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
senna90 Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 rzeczywiście masz racje, ostatnio otwarły mi sie oczy na wiele rzeczy i całkiem inaczej zaczęłam postrzegać życie dziekuje bardzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts